Δυο έλληνες graffiti artists στους καλύτερους του κόσμου

Προσκλήθηκαν στο φετινό project Wynwood Walls στο Μαϊάμι (Δείτε το ντοκιμαντέρ στο οποίο συμμετέχουν και φωτογραφίες από τη δουλειά τους εκεί)

 

Το project Wynwood Walls ξεκίνησε στο Μαιάμι το 2009 όταν ο Tony Goldman και ο Jeffrey Deitch (του Deitch Projects Soho και νυν διευθυντής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Λος Άντζελες) αποφάσισαν να καλέσουν γνωστούς graffiti artists και να βάψουν τοίχους σε πάρκινγκ, εγκατελειμένα κτίρια και κοντέινερ. Ονόματα όπως ο Futura, o Shepard Fairey, oι Os Gemeos και πολλοί άλλοι ανταποκρίθηκαν και το project που εντάχθηκε στην πολύ σημαντική έκθεση τέχνης Art Basel Miami στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τώρα δυο χρόνια μετά ο Tony Goldman με την βοήθεια των συνεργατών του αποφάσισαν να καλέσουν και πολλούς artists, οι οποίοι δεν είχαν δείξει ποτέ την δουλειά τους στην Αμερική, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες b. και Στέλιος Φαϊτάκης. Το όλο εγχείρημα γυρίστηκε σε ντοκιμαντέρ με τίτλο Here comes the neighborhood, το οποίο ανεβαίνει σε 4λέπτα επεισόδια στο vimeo και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους curators και τους καλλιτέχνες, φωτογραφίες της Martha Cooper που καλύπτει το project από τη γέννησή του και εντυπωσιακά πλάνα από τα graffiti και την διαδικασία κατασκευής τους.

Δείτε εδώ το τέταρτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ όπου φιλοξενείται συνέντευξη του b. , ενώ παίζουν και αρκετά πλάνα από μάχες διαδηλωτών με αστυνομικούς στο Σύνταγμα!

Και εδώ τα υπόλοιπα επεισόδια που έχουν ανέβει μέχρι στιγμής

Η δουλειά του b.

H δουλειά του Στέλιου Φαϊτάκη πηγη:lifo.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.