Έλληνες χειρότεροι απ’ τους Τούρκους,γράφει ο Φώτης Θαλασσινός

Έλληνες χειρότεροι απ’ τους Τούρκους

 

Τώρα που περνάνε οι μέρες και όλοι ξέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται απέναντι απ’ τις ένοπλες δυνάμεις μας στον Έβρο μιλάνε Τουρκικά και μισούν την Ελλάδα, μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τη διαπίστωση ότι οι ομάδες τους συναπαρτίζουν ένα μικρό Τουρκικό στρατό. Δεν έχουν φτάσει στα σύνορα μας σαν κατατρεγμένοι μετανάστες αλλά σαν πρόθυμοι να πολεμήσουν για τον εμψυχωτή τους δικτάτορα Ερντογάν. Και ενώ όλοι ξέρουμε ότι η ελευθέρια μας βασίζεται στην ειρήνη των όπλων μεταξύ των λαών, κάποιοι λίγοι από εμάς , κυρίως αριστεροί, επιλέγουν να χτυπήσουν την Ελλάδα και την εθνική συνοχή με ρητορική όμοια με αυτής του Τούρκου προέδρου και των παρατρεχάμενων του. Αγνοούν ή μοιάζει να αγνοούν ότι η ελευθερία τους να εκστομίζουν όλα αυτά τα επαίσχυντα εκπορεύεται απ’ το γεγονός ότι η στρατιωτική ισχύς της Ελλάδας , δεν επιτρέπει στις όμορες εχθρικές μας χώρες να μας κάνουν κάτι κακό. Ο κοινωνικός δαρβινισμός είναι και εθνικός.

 

Υπό την φρίκη του γεγονότος ότι Ιρανός αναρχικός, αλληλέγγυος με του Έλληνες αναρχικούς, καλεί στην ένοπλη αντίσταση των λαθρομεταναστών στα σύνορα, έτσι κι αλλιώς οπλισμένων με ελαφρύ οπλισμό απ’ τους Τούρκους αξιωματικούς τους, θέλω να μιλήσω για τους ανθρώπους που μας έδωσαν όλες αυτές τις μέρες της κρίσης με την Τουρκία, φιλοτουρκικές δηλώσεις και κείμενα. Απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με την πολιτική της προπαγάνδας των γειτόνων μας, θα έπρεπε αυτή την στιγμή να ευχαριστούν την ελληνική δημοκρατία που τους δίνει το ελεύθερο να βυσσοδομούν εναντίον της. Ας τους πω πως πολλά απ’ αυτά που απευθύνουν προς τον ελληνικό λαό εμπνέουν ή δίνουν πρόσφορο έδαφος τον/στον Ερντογάν για να μας εξοργίζει και να μας ταπεινώνει.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος είπε πως οι πολιτοφύλακες του Έβρου έχουν να υπερασπιστούν τις βίλες τους. Δεν ήξερα ότι Αλεξανδρούπολη και η Ορεστιάδα είναι πυρήνες μεγαλοαστών. Γνήσια φιλοπατρία μπορεί να αισθανθεί κατά κύριο λόγο το λαϊκό σώμα. Άνθρωποι που δεν απεμπόλησαν την καταγωγή τους απ’ την πλατιά μάζα των ανθρώπων, άνθρωποι που αγαπάνε και δεν μισούν όσο οι «γνωμοδότες» του Facebook. Στο Facebook οι γνωστοί σε όλους μας σοφιστές εργάζονται προκειμένου να μεγαλώσουν το εγώ τους. Και αυτό γίνεται μόνο με το εμπόριο μίσους. Γιατί το μίσος ερεθίζει τα κατώτερα ένστικτα, τραβάει την προσοχή των υπόλοιπων χρηστών. Τί πατριωτισμός μπορεί να χωρέσει σ’ ένα κόμμα που μισεί οτιδήποτε ελληνικό; Οι προβοκατόρικες δηλώσεις του Βαρεμένου, δεν απέχουν και πολύ από δηλώσεις της απέναντι τουρκικής πλευράς ότι Έλληνες δρουν εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ας πει κάποιος σ’ αυτόν τον βουλευτή, που όταν μιλάει το συντακτικό κοκκινίζει από ντροπή, ότι εδώ το διακύβευμα δεν είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων στρατιωτών. Είναι ένας κανονικός πόλεμος στον Έβρο.

 

Ένα άλλο παράδειγμα στο οποίο εμφανίζεται ταύτιση απόψεων μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων είναι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η φιλάνθρωπος και πάνσεπτος ομάδα ανθρώπων που θέλει να αγκαλιάσει τους ανθρώπους πίσω απ’ τους φράχτες στις Καστανιές και αλλού. Η νεολαία σε ανακοίνωση της που έβγαλε αυτές τις μέρες μιλάει για «ρατσιστικές» συμπεριφορές και «ακροδεξιούς κατήφορους». Λυπάμαι πολύ για τους δικαιωματιστές και τους νεολαίους που δεν μπορούν να δουν την φασιστική εκτροπή των πολιτικών που υιοθετούν. Δεν είναι και ό,τι πιο ωραίο να ταυτίζονται οι απόψεις σου με αυτές ενός στυγερού δικτάτορα. Σ’ αυτή την ανακοίνωση κάνουν λόγο για πρόσφυγες. Απ’ αυτόν τον υβριδικό πόλεμο οι μόνοι που απουσιάζουν, τα έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο άρθρο, είναι οι Σύριοι. Στις 4 Μαρτίου ο Ερντογάν έλεγε, «καλούμε ειδικά την Ελλάδα αλλά και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν με σεβασμό τους πρόσφυγες που ήρθαν στα εδάφη τους, όπως ορίζει η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», πράγματα ίδια με τις αιτιάσεις των νεαρών μελών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των υπόλοιπων Ελλήνων. Προσπαθώ να σκεφτώ τα βαθύτερα αίτια τέτοιων πολιτικών θέσεων στο εσωτερικό της χώρας μας. Είναι δυνατόν την ώρα που παγκοσμίως χαλυβδώνονται τα κράτη, κάποιοι Έλληνες να κάνουν βασικό πρόταγμα των δικών τους αγώνων την αποδόμηση του χειμαζόμενου κράτους μας; Αυτή η ανυπέρβλητη υστερία των αριστεριστών να αποτάξουν από πάνω τους τα 3500 χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Αντί να αναδιφήσουν τα γράμματα τόσων αιώνων και να επωφεληθούν πολλαπλώς, με μια μονοκοντυλιά τα αφορίζουν όλα.

 

Θα κλείσω αυτό το κείμενο με την εσχάτως πεφωτισμένη Ραλλία Χρηστίδου. Η γνωστή τραγουδίστρια και διακεκριμένη σε reality παιχνίδι, καταφέρεται εναντίον της Ελλάδας για τον θάνατο κάποιου 22χρονου Σύριου από ελληνικά πυρά στη μεθοριακή γραμμή μεταξύ των δύο χωρών στο ύψος του Έβρου. Δήλωση που έκανε αφορμώμενη από έρευνες της Forensic Architecture. Η Forensic Architecture είναι αυτό που λέει το όνομα της. Αρχιτεκτονική εγκληματολογία. Μια ομάδα ανώνυμη, δίνει κάποια στοιχεία για την ταυτότητα της τα οποία είναι μόνο για ν’ αποκτήσει υπόσταση και ύπαρξη. Κανείς δεν γνωρίζει τους σκοπούς της και να στηρίζεσαι στα «πορίσματα» της είναι σαν να πιστεύεις έναν αγύρτη για τις απάτες του. Στην Ελλάδα έχει επέμβει σε πολύ σοβαρές υποθέσεις αλλά πάντα με σταθερό στόχο της να επιφέρει καίριο πλήγμα στην εμπιστοσύνη του λαού προς την δημοκρατία της χώρας. Διάσημη αρθρογράφος και ακτιβίστρια κάνει λόγο για ακόμη ένα νεκρό. Γιατί; Γιατί αποφάσισε μαζί με τις συντρόφισσες της να φτιάξει ένα αφήγημα δολοφονίας κάποιου πρώην στεγασμένου στην γνωστή κατάληψη του ξενοδοχείου City Plazza. Καμμιά απ’ τις δυο δολοφονίες δεν τεκμηριώνεται. Στην ίδια γραμμή με όλους αυτούς τους εσωτερικούς μηχανισμούς προπαγάνδας και οι δηλώσεις του Ερντογάν, «oι Έλληνες, που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφός τους, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τους πνίγουν ή να τους σκοτώνουν με πραγματικές σφαίρες, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι και οι ίδιοι μια ημέρα ίσως να έχουν ανάγκη συμπόνια». Συνοφρυώνομαι με όσα βλέπω να γίνονται απ’ τους συμπατριώτες μου. Περίμενα , από κάποιους ειδικά, να κοιτάζουν πιο μακριά απ’ το να κομίζουν φλύαρα δοξασίες και μύθους. Εύχομαι μόνο η Ελλάδα να μην πάθει. Δεν θέλω να δω όλους αυτούς τους ανθρώπους να τρέχουν να αναδιπλωθούν και να λογοδοτούν δεξιά και αριστερά.

 

Κείμενο: Φώτης Θαλασσινός.

 

 

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 3 μήνες @GRBitcoin

    Δεν μπαίνει ουτε καν στον κόπο να αποδείξει τίποτε απο οσα λέει, θα πιστέψουμε λ.χ. οτι "οι ομάδες τους συναπαρτίζουν ένα μικρό Τουρκικό στρατό" οτι "Ιρανός αναρχικός, αλληλέγγυος...." οτι ο Ερντογαν που έλεγε " «καλούμε ειδικά την Ελλάδα αλλά και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν με σεβασμό τους πρόσφυγες που ήρθαν στα εδάφη τους, όπως ορίζει η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»" είναι φιλος με όποιον Έλληνα δεν θέλει να μισθοδοτεί την δολοφονία εξαθλιωμένων προσφύγων.... Ετσι απλά γιατί δεν μισείς ανθρώπους που βρίσκονται σε αναζήτηση , βαφτίζεσαι φίλος του Ερντογάν.... Πίστεψέ τα όλα αυτά ΕΤΣΙ, γιατι είσαι όσο σε νομίζει ηλίθιος.... Λυπάμαι πολύ, για όποιον Έλληνα κατάντησε (γιατι κατάντημα είναι) να συμμερίζεται τέτοιες απόψεις και τέτοιες κοινωνικές προθέσεις... Θα ήθελα μια Ελλάδα με λιγότερο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Παιδεία, γιατι αποτυχία της Παιδείας μας είναι αυτό το κατάντημα... Πραγματικά ΔΕΝ με νοιάζει πόσοι μετανάστες θα έρθουν στην Ελλάδα, γιατί να με νοιάζει; Κατα πάσα πιθανότητα θα έχουν περισσότερη μόρφωση σε σχέση με αυτούς που θα βρούνε εδω.

    Απάντησε
  2. πριν 3 μήνες NIKOS

    Πολύ σωστός.

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.