Τι τρέχει με το νέο γυμνάσιο; Γιατί δεν παραδόθηκε; Γιατί ο Δήμος δεν πληρώνει για φύλαξη;(φωτό & βίντεο)

Συνεχίζουν να μαζεύουν υπογραφές οι γονείς για το 2ο Γυμνάσιο

Έκπτωτος ο εργολάβος αν δεν παραδόσει έως 31 Ιανουαρίου

Ο Δήμος δεν πληρώνει για φύλαξη του σχολείου και δεν προχώρησε στον εξοπλισμό για το εργαστήρι πληροφορικής

 

Με επίκεντρο το νέο γυμνάσιο στη Λάμπη που ακόμη δεν έχει , συναντήθηκαν σήμερα οι  γονείς των παιδιών του 2ου γυμνασίου Κω στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου προκειμένου να συζητήσουν αυτό το σοβαρό θέμα παρουσία και της Περιφερειακής συμβούλου κ. Μαρίας Κυπραίου. Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Σιδερής ξεκινώντας τόνισε πως όλοι πρέπει να πιέσουν ώστε να μπουν επιτέλους τα παιδιά στο νέο τους σχολείο.

 

Το λόγο πήρε η κ. Κυπραίου η οποία είπε πως «έχει συμμετάσχει πάνω από 20 χρόνια σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα. Γενικά είπε, τα Δωδεκάνησα πάσχουν από εκπαιδευτήρια και η ίδια νιώθει υπερήφανη για τα σχολείο που έγιναν τα τελευταία 9 χρόνια όπως το 1ο δημοτικό, το δημοτικό σχολείο Κεφάλου που εγκαταστάθηκε ο εργολάβος , το δημοτικό σχολείο Καρδάμενας που ξεκινά τη Δευτέρα ο εργολάβος , το 2ο γυμνάσιο Κω, το γυμνάσιο και λύκειο της Νισύρου, το 2ο νηπιαγωγείο και το νέο νηπιαγωγείο στο Ζηπάρι. Όλα αυτά σημείωσε δεν έχουν γίνει τα τελευταία 40 χρόνια. Ακόμα και αυτός ο χώρος που βρισκόμαστε (κλειστό γυμναστήριο 2ου γυμνασίου)ανακαινίστηκε με χρήματα της Νομαρχίας 120.000 ευρώ χωρίς να είναι αρμοδιότητα της. Επίσης ακόμη και τα κουφώματα στο Ιπποκράτειο Λύκειο Κω και στο Ζηπάρι έγιναν και προσπάθειες δικές της». Σχετικά με το νέο γυμνάσιο η κ. Κυπραίου σημείωσε πως : «Η προσπάθεια ξεκίνησε 5 χρόνια πριν όταν το σχολείο εντάχθηκε στον ΟΣΚ. Η χρεωκοπία είχε ήδη αρχίσει 2-3 χρόνια πριν και έτσι ο ΟΣΚ ξεκίνησε να μην πληρώνει τον εργολάβο. Η νομαρχία κάλυψε το κόστος του εργολάβου με 1 εκ. 800 χιλιάδες ευρώ και στην συνέχεια ο Περιφερειάρχες κ. Μαχαιρίδης κατάφερε να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ και έτσι καλύφθηκαν τα ποσά. Υπάρχουν 600.000 ευρώ έτοιμα να εκταμιευθούν και απομένει να ολοκληρωθεί ο αύλειος χώρος , ενώ ο εργολάβος έχει ήδη παραγγείλει το υλικό. Η απόφαση πλέον του Περιφερειάρχη είναι να κηρυχτεί έκπτωτος ο εργολάβος αν δεν ολοκληρώσει το έργο το πολύ μέχρι 31 Ιανουαρίου». Στο σημείο εκείνο η κ. Κυπραίου ζήτησε την συνδρομή των γονέων αφού παραδοθεί το σχολείο να πιέσουν το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον εξοπλισμό».

Στο σημείο εκείνο ο Πρόεδρος κ. Σιδερής είπε πως μετά από ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Μήτρου τα υλικά για το νέο σχολείο βρίσκονται σε 2 νταλίκες στην Αθήνα και μόλις το σχολείο είναι έτοιμο θα έρθουν ώστε να υπάρχει ασφαλής χώρος για να μπουν τα πράγματα. Στο σημείο εκείνο η κ. Κυπραίου δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζει.

Παρόλα αυτά οι γονείς κρατούν τις επιφυλάξεις τους και συνεχίζουν τα μαζεύουν υπογραφές για το θέμα ,έχουν ήδη κοινοποιήσει στα ΜΜΕ παλαιότερη επιστολή ώστε αν σταματήσουν και πάλι οι εργασίες να αντιδράσουν ξανά.

Σχετικά με την πρόταση που ακούστηκε ,να μεταφερθεί ο ήδη υπάρχον εξοπλισμός στο νέο σχολείο, έντονη ήταν η αντίδραση της κ. Μπέτα η οποία είπε ότι τα παιδιά αντιδρούν με αυτά που τους δίνουμε , δηλαδή κατεστραμμένα θρανία κτλ. Μάλιστα ανέφερε πως ο κ. Μήτρου είχε υποσχεθεί από το Μάιο να αλλάξει το εργαστήριο πληροφορικής και ακόμη δεν έκανε τίποτα. Τα περισσότερα υλικά είναι άχρηστα.

Τέλος το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τους γονείς ήταν το θέμα πληρωμής για τη φύλαξη του σχολείου, αφού ο Δήμος αρνήθηκε να πληρώσει για φύλακες , και ενώ τα έσοδα από το κυλικείο ανέρχονται περίπου στις 50.000 ευρώ  κατανέμονται από το Δήμο αλλού. Οι γονείς συμφώνησαν να ζητήσουν άμεσα συνάντηση από τον Δήμαρχο Κω. κ. Κ. Καίσερλη για το θέμα.

 

10 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν 9 χρόνια ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ

  KΥΡΙΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΩ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ Μ. ΠΕΛΕΚΗΣ.....ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ....

  Απάντησε
 2. πριν 9 χρόνια Καφέ Ντομάτες

  να σας πω εγω...βρε κουτά νομίζατε ότι ο Δήμος δεν θέλει να δώσει χρήματα?? Ο καλός μας ο Δήμος θέλει απλά τώρα είναι απασχολημένος φτιάχνωντας συνεργατικές φυλακων...

  Απάντησε
 3. πριν 9 χρόνια ΠΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΟ

  ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΚΟΝΙΟΚ.... ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ!!!

  Απάντησε
 4. πριν 9 χρόνια ΓΟΝΕΑΣ

  Μονο μςγαλα λογια ξερουν να λενε. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.κΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

  Απάντησε
 5. πριν 9 χρόνια ΑΦΑΝΤΟΙ

  ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ??? Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΥΤΑ

  Απάντησε
 6. πριν 9 χρόνια πολιτης

  ελεος δεν ειστε για τιποτα τελικα να φηγετε και να μην πατε αλλου να εξαφανισθιτε ολο λογια ειστε και μηδεν το αποτελεσμα με ολους εσας

  Απάντησε
 7. πριν 9 χρόνια πσιτ

  εσυ με το μικροφωνο δεν εισαι και στην συμμαχια?? συνεργαζεσαι με τον καισερλη??? και τωρα λες αλλα??? βρε ποιους κοροιδευεται?????????????

  Απάντησε
 8. πριν 9 χρόνια ΘΕΜΕΛΙΑ

  Ε ΡΕ, ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΩΝ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ.ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩ.ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΑΛΙ.ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΑΓΚΩΤΟ....

  Απάντησε
 9. πριν 9 χρόνια ΟΡΘΙΟΣ

  OI ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩ,ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ Ν.......!!!!!!!!!!! ΤΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙ "ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ" ?????ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ!!!!!!!!!

  Απάντησε
 10. πριν 9 χρόνια ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΟ ΠΣΙΤ

  Το ότι στηρίζω τη συμμαχία που είναι κάτι πολύτιμο για το τόπο μας δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσω για το καλύτερο για το σύλλογο του 2ου ακόμα και αν έρθω σε κόντρα με περιφερειάρχη η δήμαρχο.Απαγορεύεται να παραδεχόμαστε τα σωστά και να στηλιτεύουμε τα σφάλματα?Χρήστος Σιδέρης

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.