Συνάντηση Δημάρχου Κω, Αστυνομικού Διευθυντή και του Διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με χρήση μουσικής, στο ΔΙΙΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, του Αστυνομικού Διευθυντή , Ταξίαρχου Λουκά Θάνου και του Διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας Μιχάλη Σπανάκη, με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με χρήση μουσικής, πραγματοποιήθηκε  σήμερα το πρωί στο  χώρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω, με θέμα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας καθώς και της τήρησης του ωραρίου χρήσης μουσικής.

 Στις  εισηγήσεις  τους ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και ο αστυνομικός διευθυντής, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους την κρισιμότητα , τη δεδομένη στιγμή,  να τηρούνται όλα τα υγειονομικά  πρωτόκολλα,  εάν θέλουμε η Κως, να μην  μπει στο ''κόκκινο'' κάτι που θα πλήξει την τοπική οικονομία που στηρίζεται στον τουρισμό. Ο δήμαρχος τόνισε πως θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι από τα θεσμικά αστυνομικά όργανα , για να διαφυλαχθεί η  δημόσια υγεία και η εικόνα του νησιού μας

 

Πηγή https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/8109-synantisi-dimarxou-ko-astynomikoy-diefthynti-kai-tou-dioikiti-tis-touristikis-astynomias-me-tous-idioktites-katastimaton-ygeionomikoy-endiaferontos-me-xrisi-mousikis-sto-diik

 

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΚΩ

 

Έκτακτη συνάντηση συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Κω, με μερίδα επιχειρηματιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με χρήση μουσικής που λειτουργούν στη Δημοτική Κοινότητα Κω, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή και του Διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας, στον υπαίθριο χώρο του Ιπποκρατείου Ιδρύματος.

Αναλύθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης λόγω της πανδημίας και η ανάγκη να προληφθούν δυσμενείς εξελίξεις, για να μην οδηγηθεί η οικονομία του νησιού σε περαιτέρω περιπέτειες.

Οι επιχειρηματίες που έχουν την ευθύνη τήρησης των μέτρων προστασίας, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και του ωραρίου μουσικής, συμφώνησαν ότι τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανονιστικών διατάξεων του Δήμου Κω είναι ο μόνος τρόπος για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και της διατήρησης του ασφαλούς επιδημιολογικού προφίλ της Κω.

Αυτή η πρόσκληση, που έγινε σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, δεν αφορούσε σε συνάντηση Φορέων του τουρισμού, όπου όπως είναι φυσικό θα καλούνταν ο ΣΕΠΕ Κω αλλά και όλοι οι Φορείς που έχουν ρόλο στο τουριστικό γίγνεσθαι του νησιού μας.

Ανάλογη συνάντηση θα γίνει άμεσα και στις Κοινότητες του νησιού.

Η δημοτική αρχή, όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, τιμά το ρόλο των Φορέων και επιζητά τη θέση τους για όλα τα ζητήματα.

Ειδικά όταν έχουν δραστηριοποιηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση και έχουν αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες προς τα μέλη τους.

Σε κάθε περίπτωση, η ομαλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου αφορά όλους μας, ειδικά σε αυτές τις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

Αρχές, Δήμος, Φορείς, επιχειρηματίες και κάθε πολίτης ξεχωριστά έχουμε ρόλο και ευθύνη.

 

Γραφείο Τύπου

 

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 1 εβδομάδα ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

    ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ ;;;; ΓΙΑΤΙ ΔΙΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ;;;;ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΛΑΒΕΙ ΤΗΝΕΥΘΥΝΗ;;;;;;;;

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.