Στη Ρόδο Τέρενς Κουίκ-Περιοδείες με Μίκα Ιατρίδη

Στη Ρόδο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ στο πλαίσιο προγραμματισμένης πανελλαδικής περιοδείας.

Συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Δωδεκανήσου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, τους υποψήφιους του νομού και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Τέρενς Κουίκ ξεκίνησε την επίσκεψη του στη Ρόδο από τη λαϊκή αγορά. Εκεί, συνομίλησαν με παραγωγούς και εμπόρους, αλλά και με τους παρευρισκόμενους πολίτες, εισπράττοντας σε μεγάλο βαθμό την απόγνωση της αγοράς. Απαντώντας στους έντονους προβληματισμούς, τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μετέφεραν με τη σειρά τους, τις σταθερές θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την οικονομία και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να καταπολεμηθεί το σκηνικό της ύφεσης που προκαλεί η πολιτική του Μνημονίου.

Η περιοδεία συνεχίστηκε την ίδια ημέρα, με επισκέψεις στα χωριά Παραδείσι, Καλυθιές, Αφάντου, Αρχάγγελο και την επόμενη στις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων, Κρεμαστή, Παστίδα, Μαριτσά, όπου επίσης συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με ντόπιους επιχειρηματίες και πολίτες.

Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου, σε όλα τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιβεβαίωσε ότι, οι πολίτες επιβραβεύουν τις σταθερές θέσεις του κινήματος και το γεγονός ότι, τόσο η Μίκα Ιατρίδη, ως βουλευτής, όσο και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι μπορούν και συνομιλούν με τους πολίτες με ειλικρίνεια, τόσο κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, όσο και την τωρινή.

«Ο μονόδρομος που έχουμε μπροστά μας, είναι αυτό που και ο Πάνος Καμμένος τόνισε εδώ στα Δωδεκάνησα, να μην προδώσουμε ποτέ αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους» τόνισε μιλώντας με συμπατριώτες της η Μίκα Ιατρίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας και λίγο πριν την αναχώρηση του, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος - Βουλευτής Επικρατείας κ. Κουίκ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, «όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στον τόπο αυτό, η αγάπη του κόσμου προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι έκδηλη και η υποστήριξη ακόμα πιο θερμή. Οι αιγαιοπελαγίτες, έχοντας ισχυρό αισθητήριο, γνωρίζουν πως πρέπει να συμπεριφερθούν σε αυτή την τόσο σημαντική εκλογική αναμέτρηση και είμαι σίγουρος πως θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να πάρουμε την Ελλάδας μας πίσω.»

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΡΟΔΟΣ 28/05/2012

Το σύνθημά μας σ'αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα είναι:

«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω»

Το σύνθημα αυτό συμβολίζει την ανάγκη να αντιστρέψουμε βασικές και κρίσιμες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις σε πολλούς τομείς. Όλες αυτές οι υποχωρήσεις έγιναν την δεκαετία του 80 και μετά ως αποτέλεσμα μιας πλασματικής ευδαιμονίας που χάρισαν τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα της Ε.Ε αλλά και μιας απίθανα φοβικής και υποτακτικής ερμηνείας των πολιτικών και οικονομικών διλημμάτων που αντιμετώπισε η χώρα.

«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω » στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει να μπορέσουμε να απαγγιστρωθούμε από την δουλεία του Μνημονίου που μας δανείζει μόνο για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων μας. Άρα το Μνημόνιο υπηρετεί μόνο τους δανειστές μας. Αφαιρεί πλήρως από την χώρα την οποιαδήποτε πρωτοβουλία στην οικονομία . Έχει δε βάλει στόχο την εξαγορά σε όσο πιο εξευτελιστικές τιμές των πλουτοπαραγωγικών πηγών ή εταιρειών της χώρας στη ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κλπ.

Ιδιαίτερα η άρση ασυλίας έχει μετατρέψει το χρέος της χώρας από δημόσιο σε ιδιωτικό αφού μέχρι και η ιδιωτική περιουσία είναι διεκδικήσιμα από τους δανειστές σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Ο δε ειδικός λογαριασμός μετατρέπει την χώρα σε ζητιάνο, αφού πρώτα θα πληρώνονται οι δανειστές και μετά ότι μένει για τους Έλληνες. Στην Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 1000 απολύσεων την ημέρα, των πεινασμένων παιδιών στα σχολεία οι κοινωνικές συνθήκες είναι ήδη άσχημες. Η αδικία που βιώνουν οι πολίτες πιθανόν να τροφοδοτήσει αγριότητα γι' αυτό η άμεση διόρθωση ή και ανατροπή της κατάστασης είναι επιτακτική.

«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω » στην ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, σημαίνει να έχουμε την δυνατότητα να αποφασίζουμε για μας, πάντα στα πλαίσια γεωστρατηγικών μας δεσμεύσεων, π. χ στο ζήτημα του καθορισμού ΑΟΖ, το ελληνικό κράτος εμφανίζεται αναβλητικό υπό το βάρος της απώλειας ελέγχου της οικονομίας. Οι διαρκείς υποχωρήσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δίνουν την εντύπωση έλλειψης αυτοπεποίθησης ή έλλειψης στρατηγικού οράματος για τη χώρα

«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω » στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, σημαίνει να συνδέσουμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων με την Ευρωπαϊκή προοπτική.

Θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ αλλά χωρίς το αναποτελεσματικό και υποτελικό Μνημόνιο, που θα μας οδηγήσει με σιγουριά σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Η αλληλεγγύη ήταν η βάση στην οποία στηριζόταν ο σχεδιασμός χρηματοδοτικών σχεδίων προς τον φτωχότερο Νότο. Αυτή η αλληλεγγύη όμως σιγά –σιγά μετετράπη σε τρόπο χρηματοδότησης τραπεζών αφού οι τελευταίες υλοποιούσαν όλα τα προγράμματα.

Με αυτόν τον σχεδιασμό το τραπεζικό σύστημα και τα συμφέροντα του απέκτησαν θέση ισχύος στις συνόδους κορυφής. Η αλληλεγγύη έδωσε τη θέση της στην τοκογλυφία. Οφείλουμε να καταθέσουμε αυτές τις απόψεις στην Ε. Ε και να κάνουμε τις ανάλογες συμμαχίες στον Νότο με στόχο την ανάκτηση του Ευρωπαϊκού οράματος.

«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω» στην ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ σημαίνει να ενδυναμώσουμε θεσμούς και Σύνταγμα ώστε η ατιμωρησία και το κουκούλωμα να δώσουν την θέση τους σε αυστηρό κράτος δικαίου.

Η χώρα έχει καταστραφεί οικονομικά και κανείς δεν τιμωρείται γι' αυτό. Η χώρα πνίγεται στην διαφθορά και τις μίζες και κανείς δεν τιμωρείται γι αυτό. Η χώρα ζει σε συνθήκες εσωτερικής ανασφάλειας και κανείς δεν νοιάζεται.

Οι λαθρομετανάστες έχουν μετατραπεί σε «κινούμενο έγκλημα» και η Ελληνική Αστυνομία είναι ανήμπορη να εφαρμόσει συνθήκες ασφάλειας για την ελληνική οικογένεια.

Η ανάταξη της χώρας ακόμα κι αν αποδιώξει το αναποτελεσματικό Μνημόνιο δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ηθική ανάταξη και χωρίς πλαίσιο ασφάλειας. Και τα δύο είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να υπάρξει

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.