Οι λίστες βρίσκονται σε "Ιπποκράτους" και "Συγγρού"Για ΝΔ Ασλάνης, Χατζηάμαλλος, Καμπανής


"Κλειδώνουν" τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών

Πυρετώδεις διεργασίες στα στρατόπεδα των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ενόψει των εθνικών εκλογών. Ήδη από τις νομαρχιακές επιτροπές του νομού μας έχουν προωθηθεί στα κεντρικά των δύο κομμάτων οι προτάσεις για τις υποψηφιότητες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν "κλειδώσει" κατά 80%, αφήνοντας πάντα μία θέση ανοιχτή από τις επτά για παν ενδεχόμενο και για υποψηφιότητα που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Παρά το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει οι διεργασίες, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι ίσως να υπάρξουν ανατροπές, καθώς η πολιτική κατάσταση είναι ρευστή μετά τις τελευταίες εξελίξεις λόγω της οικονομικής κρίσης και του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και πιθανότατα να προκύψουν αλλαγές στις ηγεσίες των δύο κομμάτων με πιο πιθανή αυτή στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα, θα μετέχουν εκτός σοβαρού απροόπτου, οι ίδιοι εκλεγμένοι βουλευτές, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Νικητιάδης, Νίκος Ζωίδης και Γιώργος Κασσάρας. Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις, προκειμένου να συμπληρωθεί η επτάδα, ακούγονται ή έχουν προταθεί τα ονόματα της Δέσποινας Διακοσταυριανού-Σώζου, του Γιάννη Παρασκευά, του Σάββα Χατζησάββα, της Λίτσας Φτακλάκη και της Τζένη Φάκκα-Βασιλαράκη. Βέβαια, υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες σε περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος κάποιος από τους εκλεγμένους βουλευτές. Σε περίπτωση που ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός δεν είναι υποψήφιος (ο ίδιος όμως δήλωσε ότι θα είναι), πιθανοί αντικαταστατές τους φέρονται ο περιφερειακός σύμβουλος και εξάδελφός του, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο γραμματέας της περιφερειακής οργάνωσης Νοτίου Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ, Τέλης Ηρακλείδης και η Ανδριάννα Μπαφίτη, αν και για την τελευταία, διίστανται οι απόψεις όσον αφορά την κομματική της ταυτότητα, παρά του ότι ήταν υποψήφια στις νομαρχιακές και περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μαχαιρίδη.

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Παρασκευά, υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ, ότι θα στηριχθεί από τους δυσαρεστημένους του κινήματος, προερχόμενοι κυρίως από την "Αριστερή Πρωτοβουλία" του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου.

Η υποψηφιότητα της κ. Δέσποινας Διακοσταυριανού-Σώζου προτείνεται γιατί θα πρέπει να καλύψει την ποσόστοση των γυναικών, αλλά και γιατί το έργο της τόσο στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, όσο και στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, θεωρείται ιδιαίτερα αξιόλογο. Ωστόσο η ίδια φέρεται να μην επιθυμεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Η επιλογή τόσο της Λίτσας Φτακλάκη, όσο και της Τζένης Φάκκα-Βασιλαράκη έγινε λόγω της εκλογής τους στο περιφερειακό συμβούλιο και μάλιστα σε καλή σειρά, αλλά και γιατί το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την παρουσία περισσότερων γυναικών στο ψηφοδέλτιο. Οσον αφορά την επιλογή του Σάββα Χατζησάββα «μέτρησε» η νίκη του στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, καθώς κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την προεδρία. Θεωρείται δε και στενός συνεργάτης του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, από τον οποίο προσδοκά και στήριξη σε πιθανή υποψηφιότητά του.

Οι υποψηφιότητες των κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Σωτήρη Παμπάκα, θα αποτελούσαν ένα ισχυρό χαρτί για το ΠΑΣΟΚ, αλλά τουλάχιστον προς το παρόν προέχει η ολοκλήρωση του έργου τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς ξεκίνησαν δυναμικά τη θητεία τους στο νέο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο βολιδοσκοπήθηκαν, αλλά αρνήθηκαν για τον παραπάνω λόγο. Ενας ακόμα λόγος για τον οποίο δεν «κερδίζει» έδαφος η υποψηφιότητα Σωτήρη Παμπάκα είναι η κάθοδος του Νίκου Ζωίδη, με τον οποίο οι δύο άνδρες συνδέονται με μακροχρόνια φιλία.

Επίσης, θα μπορούσε να προχωρήσει και η υποψηφιότητα της Λίνας Παπατσή, περιφερειακής συμβούλου, αν δεν ήταν υποψήφιος ο υφυπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης, καθώς η νεαρή οικονομολόγος αποτελεί στέλεχος του γραφείου του.

Τέλος, φιλοδοξίες υπάρχουν και από νέα στελέχη που εκλέχθηκαν είτε στο Δήμο, είτε στην Περιφέρεια, αλλά τους λείπει η εμπειρία και η ενασχόληση με τα κοινά.

Με νέα ονόματα κατά 60% θα είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας. Εκτός από την νυν βουλευτή Μίκα Ιατρίδη, για την οποία βέβαια υπάρχει και το θέμα του διορισμού της στο δήμο Καλλιθέας και δεν γνωρίζουμε πόσο θα επηρεάσει και του Βασίλη Υψηλάντη, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις περασμένες εκλογές, οι υπόλοιπες πέντε θέσεις στο ψηφοδέλτιο, θα καλυφθούν από νέα πρόσωπα. Εκτός από τους παραπάνω δύο, ακούγονται τα ονόματα των Γιάννη Παππά, Μάνου Κόνσολα, Στράτου Καρίκη, Γιώργου Χατζημάρκου, Παντελή Μαραβέλια. Eπίσης σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στα γραφεία της Συγγρού έστειλαν βιογραφικά οι Ηλίας Ζωγραφίδης, οι δικηγόροι Κώστας Ασλάνης και Μανώλης Χατζηάμαλλος από την Κω, ο γιατρός Γιάννης Καμπανής επίσης από το νησί του «Ιπποκράτη», ο εφοριακός Γιάννης Βαγγέλης από τη Λέρο και η εκπαιδευτικός Αγγελική Μαραγκού από την Κάλυμνο.

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Παππά, φέρεται να στηρίζεται προσωπικά από τον ίδιο τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας με τον οποίο διατηρεί από το 1996 πολύ καλές σχέσεις. Μάλιστα, ο Γιάννης Παππάς υπήρξε υποψήφιος με την Πολιτική ¶νοιξη, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, στις εκλογές του 1996. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και γαι την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Παντελή Μαραβέλια από τη Λέρο.

Η υποψηφιότητα του τέως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και συντονιστή κατάρτισης του περιφερειακού προγράμματος της ΝΔ για την περιοχή μας, Μάνου Κόνσολα, κερδίζει έδαφος, καθώς από τη θέση αυτή έχει να δείξει αξιόλογη δραστηριότητα. Η υποψηφιότητα του Στράτου Καρίκη, θα εξαρτηθεί κυρίως από τη συμμετοχή του Μάνου Κόνσολα στο ψηφοδέλτιο. Η πολυσυζητημένη υποψηφιότητα του επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, Γιώργου Χατζημάρκου, άρχισε τον τελευταίο καιρό να χάνει έδαφος, λόγω κυρίως (όπως υποστηρίζουν άσποινδοι φίλοι του) του εκκρηκτικού του χαρακτήρα.

Αρκετά νωρίς, βγήκε από το "κάδρο" ο τέως δήμαρχος Καμείρου-γιατρός Δημήτρης Κρητικός ο οποίος με δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα έκανε γνωστό ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Μετά την οριστική αποχώρηση του Αριστοτέλη Παυλίδη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναζητά υποψήφιο από την Κω, ο οποίος να μπορεί να καλύψει το κενό του πρώην υπουργού. Παράλληλα όμως, απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο συγγενικού προσώπου του τέως υπουργού.

Τέλος, όσον αφορά την υποψηφιότητα του Τάσου Καραμάριου φημολογείται ότι ο ίδιος επιθυμεί τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο επικρατίας του κόμματος. Αν και ο Αναστάσιος Καραμάριος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, το ενδεχόμενο αυτό θεωρείται ιδιαίτερα χλωμό, καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται θιασώτης της ανανέωσης.

Παρά το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προχωρήσει σημαντικά στις διεργασίες, οι οριστικές αποφάσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα Δεκεμβρίου και αφού ξεκαθαρίσουν τα θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση στη χώρα, την πορεία της κυβέρνησης συνεργασίας του κ. Λουκά Παπαδήμου και τις εξελίξεις στα δύο μεγάλα κόμματα.

 

πηγή ΠΡΟΟΔΟΣ

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 8 χρόνια ΓΝΩΣΤΗΣ

    ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΧΙΧΙΧΙ

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.