ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Άμεση η ανάγκη προκήρυξης δύο θέσεων ιατρών-καρδιολόγων για το νοσοκομείο στη Κάλυμνο».

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και μήνες το νοσοκομείο Καλύμνου, το οποίο από τις 5 Αυγούστου είναι χωρίς καρδιολόγο, αναδεικνύει με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι αποτελεί άμεση ανάγκη, στην επόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών, να ενταχθεί η κάλυψη των δύο κενών θέσεων με ειδικότητα καρδιολόγου για το νοσοκομείο Καλύμνου και συγκεκριμένα για μία θέση Διευθυντή Καρδιολόγου και μία θέση Επιμελητή Α .

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι η επιλογή της απόσπασης ιατρού-καρδιολόγου από δομές δημόσιας υγείας άλλων νησιών , δεν αποτελεί μόνιμη και κυρίως βιώσιμη λύση για το λόγο ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο στην απόσπαση ιατρικού προσωπικού, κάτι που σημαίνει ότι το Νοσοκομείο Καλύμνου βρίσκεται πάντα στην ίδια δυσχερή θέση και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της έλλειψης καρδιολόγου.

Παράλληλα επισημαίνει ότι το νοσοκομείο Καλύμνου , εκτός από τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών, καλύπτει και τις ανάγκες γειτονικών νησιών, γεγονός που καθιστά επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα την τοποθέτηση ιατρού-καρδιολόγου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ.Κόνσολα προς τον Υπουργό Υγείας:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: « Άμεση η ανάγκη προκήρυξης δύο θέσεων ιατρών-καρδιολόγων για το Νοσοκομείο Καλύμνου».

 

Κύριε Υπουργέ,

Το Νοσοκομείο Καλύμνου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε μια καθοριστική ιατρική ειδικότητα, όπως είναι η ειδικότητα του ιατρού-καρδιολόγου.

Από τις 5 Αυγούστου το νοσοκομείο είναι χωρίς καρδιολόγο και το κενό αυτό καλύπτεται από τους ιδιώτες ιατρούς του νησιού.

Η επιλογή της απόσπασης ιατρού-καρδιολόγου από δομές δημόσιας υγείας άλλων νησιών , δεν αποτελεί μόνιμη και κυρίως βιώσιμη λύση για το λόγο ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο στην απόσπαση ιατρικού προσωπικού, κάτι που σημαίνει ότι το Νοσοκομείο Καλύμνου βρίσκεται πάντα στην ίδια δυσχερή θέση και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της έλλειψης καρδιολόγου.

Είναι άμεση η ανάγκη, στην επόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών, να ενταχθεί η κάλυψη των δύο κενών θέσεων με ειδικότητα καρδιολόγου για το νοσοκομείο Καλύμνου.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να υπάρξει προκήρυξη για μία  θέση Διευθυντή Καρδιολόγου και  μία θέση Επιμελητή Α .

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα διαιωνίζεται εδώ και μήνες και πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση αφού το νοσοκομείο Καλύμνου καλύπτει και τις ανάγκες γειτονικών νησιών.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1.Εάν προτίθεται στην επόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού να εντάξει, κατά προτεραιότητα, την πλήρωση των δύο κενών θέσεων ιατρών-καρδιολόγων στο νοσοκομείο Καλύμνου.

2. Με ποιον τρόπο προτίθεται να καλύψει το κενό που υπάρχει μέχρι την έκδοση της προκήρυξης;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.