Μανιάς Β. για "I Love Kos" και τις αντιδράσεις περί αισθητικής...

Σε σχέση με το θέμα του I LOVE KOS και τις αντιδράσεις περί αισθητικής που αυτό δημιούργησε έχω να προσθέσω μερικές σκέψεις

1. Η αξία μιας κατασκευής που στοχεύει στην προβολή με την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν προσμετράται με τους ίδιους αισθητικούς κανόνες που αποτιμάται η αξία ενός αρχιτεκτονικού ή ενός ιστορικού μνημείου ή ενός καλλιτεχνήματος. Μια τέτοια πρόταση κρίνεται ως πετυχημένη αν έχει μεγάλη προβολή στα μέσα αυτά. Το αν μια γραμματοσειρά είναι μοντέρνα ή κλασική, αν το σλόγκαν είναι πρωτότυπο ή απομίμηση προϋπάρχοντος ή αν θυμίζει μπλουζάκι του ΄80, αν τα χρώματα είναι κιτς ή άρτια αισθητικά, είναι εν τέλει αδιάφορο. Το ζητούμενο μιας πρότασης που απευθύνεται στα social media είναι να πετύχει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό προβολών σ΄αυτά. Αν το κατορθώσει είναι εξ ορισμού πετυχημένη.

2. Η εκτίμηση μου είναι ότι όσοι εκφράζουν με ευκολία τόσο κατηγορηματικά αρνητικές θέσεις μάλλον δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με τα μέσα αυτά που κυριαρχούν στις νεότερες ηλικίες. Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν λογαριασμό instagram σε κανέναν από τους κυρίους Καματερό, Μυλωνά και Χόνδρο. Ο φίλος Νίκος Κάππας έβαλε μια διαφορετική διάσταση στην κριτική του εκφράζοντας την άποψη ότι τέτοιες αποφάσεις θα έπρεπε να γίνονται με περισσότερο συλλογικό τρόπο, πράγμα που με βρίσκει σύμφωνο.

3. Από κει και πέρα τα επιθετικά και προσβλητικά σχόλια σε όσους διαφωνούν με το I LOVE KOS είναι τουλάχιστον απαράδεκτα. Με τον Ηλία Καματερό είχαμε μια άψογη συνεργασία όσο αυτός ήταν βουλευτής και εγώ πρόεδρος του ΣΕΠΕΚΩ και γνωρίζω από πρώτο χέρι πως πάντα η αγωνία του ήταν να βοηθήσει το νησί, ενώ για τον φίλο μου Δημήτρη Χόνδρο, το μόνο που έχω να πω είναι ότι όσο ήμουν υπεύθυνος του γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου μας, η βοήθεια για την διαφήμιση της Κω στα μεγάλα αθηναϊκά κανάλια ήταν πάντα απλόχερη και καταλυτική

 

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 4 εβδομάδες I love Kos

    Bασίλη σημαντικές οι παρατηρήσεις που παραθέτεις, στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μία φυσική ομορφιά από τη γραφικότητα του λιμανιού και το κάστρο της Νεραντζιάς, που αισθητικά δεν ταιριάζει. Τα 2 της Μαρίνας είναι εξαιρετικά ! Απαιτείται σχεδιασμός μέσω συλλογικής διαβούλευσης για την τουριστική προβολή της Κω !

    Απάντησε
  2. πριν 4 εβδομάδες καρακαξα

    ΜΗΝ ΓΛΥΦΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΙΝΕΙΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.