Λαϊκή Συσπείρωση για Ειδικό Σχολείο:Να διοριστεί τώρα ο εκπαιδευτικός που λείπει.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το ειδικό σχολείο στον Δήμο της Κω, το οποίο ενώ είναι διθέσιο, με την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης παραμένει με ένα δάσκαλο ειδικής αγωγής από την αρχή της σχολικής χρονιάς

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής φύλαξη των μαθητών και φυσικά ανεπαρκής μαθησιακή διαδικασία.

Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των μαθητών, οι 3 από τις 7 οικογένειες αναγκάζονται να μην  στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους,φοβούμενοι για την ασφάλειά τους.

Η κυβέρνηση και η υπεύθυνη υπηρεσία, παρά τις πιέσεις και τον αγώνα των γονέων του ειδικού σχολείου, εξακολουθούν με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες να αρνούνται να δώσουν λύση.

Μέσα από τις παρεμβάσεις που έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Κω, διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση Α’βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ούτε καν την τυπική διαδικασία να ζητήσει εγγράφως τον διορισμό ενός ακόμη εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής  δεν έκανε!

Ο δε περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης , παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί, προκειμένου να δώσει και αυτός εξηγήσεις.

Φαίνεται τελικά ότι σε εποχές βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, με τις αντιλαϊκές πολιτικές να τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα, με τα σχολεία να καταργούνται ή να συγχωνεύονται, είναι πολυτέλεια για την κυβέρνηση  και τους υπάλληλούς της , να κοιτάξει με την απαιτούμενη  ανθρωπιά και ευαισθησία  τα παιδιά ενός ειδικού σχολείου!

Ενός σχολείου που θα έπρεπε  να αγκαλιάζεται με ζεστασιά και αγάπη.

Μάλλον είναι παράλογο και ανέφικτο  για τη νέα «εθνοσωτήρια κυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, να παραμερίσει  το τιτάνιο έργο της ….σωτηρίας της χώρας,δηλαδή των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζιτών που εκμεταλλεύονται αυτή την χώρα  και να ασχοληθεί με επτά παιδάκια ενός ειδικού σχολείου…

Δεν παρακαλάμε για ευσπλαχνία

Απαιτούμε λύση εδώ και τώρα

Τώρα να διοριστεί ο εκπαιδευτικός που λείπει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» , μαζί με τους γονείς, τα ταξικά συνδικάτα θα παλέψει μέχρι τέλους το πρόβλημα αυτό.

Μέχρι να λυθεί.

Δεν θα πληρώσει η ειδική αγωγή την αναλγησία τους.

Δεν  θα πληρώσει ο Λαός και τα παιδιά του την βαρβαρότητά τους.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.