Κόντρα στο Τ.Σ Πυλίου για την παραχώρηση ακινήτου σε συνεργατική-Σοφού:Μόνο νέοι δεν είναι-Τσαμπουνιάρης: Είμαστε διακοσμητικές γλάστρες

Στην αρχή off camera η πρόεδρος κ. Γερασίμου δεν ήθελε να μπει μέσα η κάμερα της Kosvoice και ζήτησε από τον ρεπόρτερ να πάρει μόνο φωτογραφίες , ενώ ο κ. Τσαμπουνιάρης ζήτησε να παραμείνει η κάμερα αλλιώς θα αποχωρήσει και θα στείλει δελτίο τύπου. Αναρωτιόμαστε δε αν τελικά αυτές οι συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων είναι ανοιχτές στο κοινό...

Η κόντρες δεν έχουν τέλους όπως φαίνεται, αφού νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής και πριν το δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης ακινήτου στο Πυλί στην ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ , για το οποίο έπρεπε να γνωμοδότηση το τοπικό συμβούλιο Πυλίου έτσι ώστε να παραχωρηθεί. Οι κόντρα ξεκίνησε με το μέλος του ΤΣ εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής κ. Βάσω Σοφού η οποία είπε πως στο Πυλί γίνεται πανικός και μόνο για τις συνεργατικές μιλάει ο Δήμαρχος όταν δεν υπάρχει πετρέλαιο να κινηθούν τα οχήματα. Για τόσα πράγματα δεσμεύτηκε προεκλογικά και δεν ασχολείται με τίποτα άλλο. Τα μέλη της συνεργατικής είναι 55 και 66 ετών που είναι οι νέοι; «Δεν δεχόμαστε αυτή την κοροϊδία» είπε η κ. Σοφού.

Το ανεξάρτητο μέλος του ΤΑ κ. Τσαμπουνιάρης (ο οποίος επίσης παραιτήθηκε από την παράταξη Καίσερλη) έκανε λόγο για προχειρότητα της διαδικασίας, και η παραχώρηση έγινε στην αρχή με τρόπο απαράδεκτο. Το κτήμα αφορά ένα περιβόλι με οπωροφόρα δέντρα στο Λινοπότι που στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο η παραχώρηση έγινε χωρίς την γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου. Μας θεωρούν διακοσμητικές γλάστρες. Η χρήση του κτήματος είναι για αθλητικές εγκαταστάσεις είπε ο κ. Τσαμπουνιάρης.

Ο κ. Κιάρης εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής είπε πως το δίπλα οικόπεδο έχει εξαγοραστεί από το π. Δήμο Δικαίου και κάποιοι αγωνίστηκαν για αυτή την ενιαία έκταση όλα αυτά τα χρόνια, και σήμερα η δημοτική αρχή με την δικαιολογία των συνεργατικών κατακερματίζει την έκταση. Η άποψη μας είναι να γίνει αθλητικό πολύκεντρο.

Ο κ. Λαδικός είπε ότι αυτή η συνεργατική θα απασχολήσει και νέους ανθρώπους γιατί στην Ελλάδα τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα επανέλθουν. Πότε θα αξιοποιηθούν αυτά τα χωράφια;

Η Πρόεδρος κ. Γερασίμου είπε ότι έμεινε έκπληκτη όταν άκουσε από ανθρώπους που έχουν παιδιά (Τσαμπουνιάρης, Κιάρης) και από την νεαρή κ. Σοφού να μιλάνε για αθλητικές εγκαταστάσεις. Εμείς , είπε δεν ξέρουμε σε ένα μήνα που θα είμαστε και μιλάμε τώρα για τα οράματα του κ. Χατζηγιακουμή για αθλητικές εγκαταστάσεις; Δεν είμαστε για τέτοια οράματα πλέον.

Τελικά το θέμα πέρασε με την ψήφο της Προέδρου και το κ. Λαδικού, η κ. Σοφού ψήφισε αρνητικά, ο κ. Τσαμπουνιάρης ψήφισε την θέση του για αθλητικό πολύκεντρο και ο κ. Κονταντώνης από την Ανθρώπινη Κω απουσίαζε δικαιολογημένα.

Εκτός από αυτά τα θέματα αυτά αναφέρθηκαν και τα τοπικά προβλήματα του χωριού που έχουν μείνει πίσω και εκεί υπήρξαν πολλές κόντρες.(βίντεο)


Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.