Κως: «Πεδίο Δόξης Λαμπρό», πέρασαν αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων

Ενώ διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού και ο απόηχος από τις φετινές κρίσεις στις Ε.Δ έχει καταλαγιάσει. Όμως εντελώς αναπάντεχα ήρθε η πρόσφατη ‘’αποστρατεία’’ (παραίτηση) του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να δώσει τροφή για συζητήσεις για επικείμενες κρίσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κρίσεις ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα γίνουν είτε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ή κάποια στιγμή στο μέλλον. Η χρονική συγκυρία βέβαια είναι δύσκολη καθότι η σχέση μας με την Τουρκία διανύει μία δύσκολη περίοδο.

Οπότε όλοι οι χειρισμοί σε σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , διασφαλίζοντας πάντα τα συμφέροντα της χώρας και θωρακίζοντας πάντα την ασφάλεια της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και από το νησί μας πέρασαν στο πρόσφατο παρελθόν πολλά αξιόλογα στελέχη και διατέλεσαν Διοικητές σε κάποιο από τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χωρίς να θέλουμε να αξιολογήσουμε την εξέλιξη και την πορεία τους , ούτε την απόδοση τους (προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών ενδεικτικά αναφέρουμε τους παρακάτω:

Α. Στρατός Ξηράς

Αντιστράτηγος Δημητρόπουλος Γεώργιος

Διοικητής ΑΣΔΕΝ

Ο Αντιστράτηγος Δημητρόπουλος έχοντας διατελέσει το 2014-2015 Διοικητής 80 ΑΔΤΕ κι έχοντας καθ’ ομολογία μια σωστή διοίκηση στο νησί μετατέθηκε στην Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) το 2015 όπου για δύο χρόνια υπηρέτησε ως Επιτελάρχης. Εν συνεχεία από τη θέση του Υποδιοικητή της ΑΣΔΕΝ πρόσφερε τις γνώσεις και απεκόμισε εμπειρίες γεγονός που οδήγησε την ηγεσία του ΣΞ να του εμπιστευτεί τη θέση του Διοικητού της ΑΣΔΕΝ κατά τις τελευταίες κρίσεις. Ως Διοικητής ΑΣΔΕΝ καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπος με θέματα που άπτονται της ασφάλειας της χώρας και της επιτήρησης του Αιγαίου.

 

Ταξίαρχος Ευγένιος Κωνσταντίνος

ΓΕΕΘΑ Β κλάδος

Ο Ταξίαρχος Ευγένιος Κωνσταντίνος διετέλεσε Διοικητής 80 ΑΔΤΕ το 2015-2016 διαδεχόμενος τον Ταξίαρχο (τότε) Δημητρόπουλο σε μία ομολογουμένως δύσκολη στιγμή για το νησί αφού είχε να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κύμα προσφύγων και λαθρομεταναστών προερχόμενων από τα Τουρκικά παράλια. Εν συνεχεία μετατέθηκε στο ΓΕΕΘΑ όπου και παραμένει μέχρι και σήμερα ασχολούμενος με θέματα εκπαίδευσης.

 

Υποστράτηγος Χούπης Δημήτριος

Διοικητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Ο Υποστράτηγος Χούπης διετέλεσε Διοικητής 80 ΑΔΤΕ ο 2017-2018 έχοντας στο παρελθόν μια ομολογουμένως καλή προϋπηρεσία ως Επιτελάρχης. Διαχειρίστηκε με την ηρεμία και τη σύνεση που τον διακρίνει λεπτά θέματα ενώ συνέβαλλε και αυτός στη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όπως και οι προκάτοχοι του. Εν συνεχεία μετατίθεται στη ΣΣΕ ως Υποδιοικητής όπου και καταφέρνει με σωστές ενέργειες να αναδείξει τη Σχολή. Από το Μάρτιο του 2019 έχει αναλάβει Διοικητής στη ΣΣΕ με κύριο σκοπό του να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει του μελλοντικούς Αξιωματικούς όντας ο ίδιος κατά τα ακαδημαϊκά του χρόνια στη σχολή Αρχηγός αυτής.

Ένα ακόμα στοιχείο άξιο προσοχής είναι ότι φέτος αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός ο υιός του αρχηγός της Σχολής και αυτός.

Υποστράτηγος Ναζίφης Λάμπρος

ΓΕΣ

Ο Υποστράτηγος Ναζίφης διετέλεσε Διοικητής 80 ΑΔΤΕ το έτος 2018-2019. Απλός κα μεθοδικός κατάφερε να διατηρήσει το αξιόμαχο της Ταξιαρχίας σε αξιόλογα επίπεδα. Εν συνεχεία μετατίθεται στο ΓΕΣ όπου και υπηρετεί μέχρι και σήμερα .

 

Β. Πολεμικό Ναυτικό

Αντιπλοίαρχος Ψυρόπουλος Χρήστος

ΓΕΕΘΑ

Ο Αντιπλοίαρχος Ψυρόπουλος διετέλεσε Διοικητής ΝΑ.Σ.ΚΩ τα έτη 2008-2011. Ήρεμος ως άνθρωπος κατάφερε να συνεργαστεί επιτυχώς με τις αρχές του νησιού και να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης. Εν συνεχεία τοποθετήθηκε Κυβερνήτης στην κανονιοφόρο ΟΡΜΗ συμβάλλοντας στην συνεχή επιτήρηση του Αιγαίου. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ.

 

Αντιπλοίαρχος Αλεξίου Σπύρος

Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Ο Αντιπλοίαρχος Αλεξίου διετέλεσε Διοικητής ΝΑ.Σ.ΚΩ τα έτη 2011-2014.

Με το έργο του, την υπευθυνότητα, το χαρακτήρα και την σοβαρότητα του, κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό της τοπικής μας κοινωνίας αγάπησε το νησί μας και αγαπήθηκε από τους ανθρώπους του.

Μια από τις κορυφαίες στιγμές του, η τοποθέτηση τω προτομών των Ηρώων αξιωματικών που έπεσαν στα Ίμια στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Σταθμού το 2013.

Εν συνεχεία τοποθετείται ως Κυβερνήτης στην κανονιοφόρο ΜΑΧΗΤΗΣ και μετέπειτα στο θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου. Διετέλεσε στη συνέχεια Υπασπιστής στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και από το 2019 υπηρετεί στις Βρυξέλλες , στη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμβουλος του ΑΓΕΕΘΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιταλού Στρατηγού Claudio Graziano.

Γ. Πολεμική Αεροπορία .

Για τους προηγούμενους διατελέσαντες Διοικητές 5ου ΣΑ, Αντισμήναρχο Στάικο και Αντισμήναρχο Πεταλούδα μόνο θετικά σχόλια έχουμε να αναφέρουμε για την εδώ παραμονή τους παράλληλα δεν κατέστη δυνατό να αντλήσουμε περισσότερα στοιχεία για αυτούς . Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια .

Να σημειώσουμε και πάλι ότι ενδεικτικά αναφέρονται οι παραπάνω καθότι και πολλοί άλλοι αξιόλογοι διατέλεσαν Διοικητές στις Ένοπλες Δυνάμεις στο νησί μας.

Η Κως ανέκαθεν αγκάλιαζε όλους τους στρατιωτικούς που υπηρέτησαν στο νησί και αποτέλεσε για πολλούς τον καταλύτη στην εξέλιξη τους. Ιδιαίτερη μνεία μπορεί να γίνει στους Στρατηγούς Ζιαζιά, Ντούβα και Γκίνη οι οποίοι υπήρξαν διοικητές 80 ΑΔΤΕ κι κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το ανώτερο αξίωμα του Στρατού Ξηράς αυτό του Αρχηγού.

Εμείς διατηρούμε την πεποίθηση και τη σιγουριά ότι αρκετοί εκ των ανωτέρω θα μας απασχολήσουν ευχάριστα στο μέλλον, θα τους συναντήσουμε ξανά, και να ξέρουν ότι εμείς θα χαιρόμαστε διπλά για τις επιτυχίες τους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.