Θ. ΠΑΧΟΣ: ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΠΥΛΙ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ

Την αγανάκτησή του εκφράζει μέσω της εφημερίδας μας ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυλίου κ. Θοδωρής Πάχος καθώς παρά το γεγονός των αυστηρών μέτρων κυκλοφορίας που έχουν παρθεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για τους διαμένοντες στο Χοτ Σποτ στο Πυλί. « Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι έγιναν κάποιες πολύ σημαντικές προσπάθειες ενημέρωσης σε πολλές γλώσσες από τον δήμαρχο, η κατάσταση αντί να βελτιωθεί χειροτέρεψε. Σήμερα στο Μαρμάρι ήταν πάρα πολλοί μετανάστες .

 Στο Πυλί κυκλοφορούν σε γκρουπ των 15 ατόμων. Γίνονται προσπάθειες να μείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους μικροί και μεγάλοι κάτι που πρέπει να γίνει σεβαστό και από τους φιλοξενούμενους στις δομές. Για ποιο λόγο όσοι έχουν την διαχείριση της δομής δεν περιορίζουν στο ελάχιστο την κυκλοφορία και αγνοούν τις οδηγίες του κράτους, τον δήμαρχο, τον πρόεδρο την αστυνομια κτλ; Η αστυνομία δέχεται συνεχώς κλήσεις από πολίτες του χωριού γιατί συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες μεταναστών σε διάφορα κοινόχρηστα σημεία». Αναφορικά με την ενημερωτική εκστρατεία των προηγούμενων ημερών και την πρωτοβουλία του Δήμου Κω, ο κ. Πάχος μας μετέφερε κάτι πολύ σοβαρό. 

Κάποιοι εντός του Χοτ Σποτ έσκισαν τα φυλλάδια με τις οδηγίες προστασίας και περιορισμού διάδοσης του κορονιού και έλεγαν στους διαμένοντες να μην δώσουν καμία σημασία. Μάλιστα οδηγήθηκαν και στο τμήμα οι υπάλληλοι που μοίραζαν τα ενημερωτικά φυλλάδια όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος κ. Νικηταράς σε επιστολή του. Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχουν δώσει σαφείς οδηγίες και εντολές για το τι πρέπει να γίνει στις δομές μεταναστών σε ολόκληρη την χώρα. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει στην Κω. Επίσης , θα πρέπει να διαφυλαχθεί όχι μόνο η δημόσια υγεία των κατοίκων του νησιού αλλά και των μεταναστών. Κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιο Covid 19 εάν έρθουν σε επαφή με φορέα εκτός δομής και στη συνέχεια να το μεταδώσουν σε όλο το Χοτ Σποτ κάτι που θα έπρεπε να ανησυχεί όσους έχουν την ευθύνη διαχείρισης του ΚΥΤ στο Πυλί . 

Σάντυ Λαδικού

πηγη:https://vimatisko.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%B8-%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%83-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF?fbclid=IwAR3hpg3vao8boyFQjNYquAsmL6JzmU9ErU-YCWycwJQWdhOKYswfnAVmqlE#.XnZIdkCzvg4.facebook

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.