"Η. Σιφάκης στο Πρώτο 91.5 : Κακό όταν σταματούν πτήσεις. Εφικτή η κάλυψη των κενών. Επαφή με Υπ. Τουρισμού και Ελ. Βενιζέλο" - Ρεπορτάζ Σ.Λαδικού

Το σχόλιο του για την διακοπή των πτήσεων της Ryanair από την Κω έκανε στην πρωινή εκπομπή του Πρώτο 91.5 ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ηλίας Σιφάκης.
Ο κύριος Σιφάκης ξεκίνησε λέγοντας ότι προκαλεί ανησυχία σε όλους αυτή η εξέλιξη και είναι κακό όταν σταματούν πτήσεις. Μπορούν να καλυφθούν τα κενά από άλλες αεροπορικές εταιρείες ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ενώ οι επαφές του Δήμου με τους Ιρλανδούς ήταν μέχρι και τον Μάρτιο όπου από τότε η εταιρεία γνωστοποιούσε τις προθέσεις τις να αποσύρει πτήσεις εξαιτίας της υψηλής φορολογίας.


Η Κως είναι το πιο ευάλωτο νησί εξαιτίας του μεταναστευτικού επεσήμανε ο Ηλίας Σιφάκης, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει εάν τελικά η Ryanair θα υλοποιήσει την απόφασή της καθώς και στο παρελθόν έχει αλλάξει σχεδιασμό έστω και την τελευταία στιγμή. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος δημοσίως στο Πρώτο ανέφερε ότι υπάρχουν καλές σχέσεις με την αεροπορική εταιρεία και ότι η Κως είναι στην μέση μίας διένεξης που αφορά τους Ιρλανδούς, την εταιρεία και 6 εκατομμύρια.
Ο Δήμος Κως μιλάει και τους Ιρλανδούς όπως μιλάει και με άλλους δήμους (Χανιά , Κέρκυρα) όπου οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν την Ryanair και όχι η εκάστοτε δημοτική αρχή.
Σε ερώτηση για το επιμελητήριο και το κατά πόσο θα μπορούσε να διαχειριστεί το ζήτημα δεδομένου του χρέους που υπάρχει από τον ΕΦΤ ο κύριος Σιφάκης δήλωσε πως τα χρέη του Φορέα δεν είναι από τον Δήμο Κω καθώς μέτοχοι ήταν και άλλοι και άλλοι φορείς οι οποίοι συμμετείχαν με είδος.
Όσο για την 1η αντίδραση με το άκουσμα της είδησης τηςς διακοπής των πτήσεων, ο αντιδήμαρχος γνωστοποίησε ότι ήρθε σε επαφή με το υπουργείο τουρισμού και το Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να υπάρξει επαφή με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Για την Kosvoice ρεπορτάζ Σ.Λαδικού

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.