Η.Σιφάκης:"Η επίσκεψη της κ. Χρήστου .. κύριο σκοπό έχει την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης του νησιού μας..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος ανταλλαγής καλλιτεχνών, μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων του Marrickville της Αυστραλίας και της Κω, ο Δήμος της Κω και η Αντιδημαρχία Τουρισμού, σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΒΣ, φιλοξένησε στο νησί μας για ένα μήνα, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Μαρίνας, την κ. Ελένη Χρήστου, από το Marrickville.


Το αντικείμενο της επίσκεψής της ήταν η τέχνη της μαγειρικής στην κουζίνα, η χαρτογράφηση των γεύσεων της Κω, αλλά και η προβολή της κουλτούρας και του πολιτισμού, μέσα από την τοπική γαστρονομία.
Η διαμονή της στην Κω, συνδυάστηκε με επισκέψεις σε χωριά και σπίτια του νησιού, συμμετέχοντας και καταγράφοντας μέσα από τη δική της οπτική, συνταγές και μυστικά της Κωακής κουζίνας, τα οποία θα ταξιδέψουν μέσω του blog: "thecommunitykouzinaproject.gr", όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η επίσκεψη της κ. Χρήστου, αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία, που κύριο σκοπό έχει την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης του νησιού μας και της προβολής της κουλτούρας της Κω, μέσα από τα ήθη και έθιμα, πολλά από τα οποία έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο, αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων των αδελφών πόλεων.

Ο Αντιδήμαρχος
Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας,
Ανάπτυξης& Πρωτογενούς Τομέα

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.