Δηλώσεις Σ. Παπαντωνίου, Γ. Κρητικού, Κ.Μακρή και Δήμου Κω για Καμάρι Κεφάλου

Στο επίκεντρο των τοπικών πολιτικών εξελίξεων βρίσκεται αυτές τις μέρες η μεγάλη υπόθεση της περιοχής  Ζηνί ή αλλιώς της περιοχής στο Καμάρι Κεφάλου αφού μετά τις καταστροφές στο φυσικό τοπίο ,

 

τις ακτές και σε μνημεία εναλίων αρχαιοτήτων  που έγιναν με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου (όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Νικηταράς στους επιθεωρητές) και εις γνώση της δημοτικής αρχής , οι καταγγελίες τόσο από την Συμπαράταξη Ελπίδας όσο και από την Οικολογική –Ζωοφιλική Ένωση Κω ήρθαν απανωτά. Το πόρισμα από το σώμα επιθεωρητών περιβάλλοντος θεωρείται καταπέλτης για αυτό το σοβαρό θέμα, αφού πέραν των φυσικών καταστροφών δεν υπήρχε ούτε καν έγκριση απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου της Κω.

 

Η KOSVOICE ζήτησε άμεσα τις θέσεις όλων των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου κ. Σεβαστιανού Παπαντωνίου, τον οποίο ενημερώσαμε για το θέμα την Παρασκευή το βράδυ, αφού όπως φαίνεται δεν γνώριζε το πόρισμα που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ από το πρωί της Παρασκευής.

  Ο κ. Παπαντωνίου φανερά εκνευρισμένος στην τηλεφωνική μας επικοινωνία είπε ότι ο κόσμος της Κεφάλου τον πίεζε να κάνει αυτές τις κινήσεις θεωρώντας ότι έσωσε πάνω από 300 μέτρα τοιχίο. Δήλωσε ότι κανείς δεν αγαπά τον τόπο του περισσότερο από τον ίδιο και ανάφερε ότι: «Το 1993 η συγκεκριμένη περιοχή προτάθηκε για δεξαμενή πετρελαίου του Πολεμικού ναυτικού από τον τότε Υπουργό κ. Τσοχατζόπουλο και οι κάτοικοι δεν δέχτηκαν», δικαιολογώντας ότι δεν φανταζόταν ότι θα ήταν εκεί αρχαιολογική περιοχή.  Μάλιστα αναφέρθηκε και στην μελέτη του καθηγητή Παπαϊωάννου που « δεν έδειχνε όπως λέει ότι εκεί υπήρχε πρόβλημα παρεμβάσεων» όπως είπε ο κ. Παπαντωνίου , αλλά η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην ανάδειξη του ορεινού όγκου στο Ζηνί. Σχετικά με τον κ. Μυλωνά που έκανε και την καταγγελία ο κ. Παπαντωνίου διερωτήθηκε: «Τι μεσολάβησε μετά από μία εβδομάδα (οι εργασίες διήρκησαν 2 εβδομάδες) και έκανε καταγγελία ,ενώ μεσολάβησε και δημοτικό συμβούλιο όπου εκεί ο κ. Μυλωνάς του είπε πως δεν θα ασχολιόταν με το θέμα;»

Στην συνέχεια επικοινωνήσαμε με το γραφείο τύπου του Δήμου Κω και συγκεκριμένα με τον κ. Φραγκούλη Γιάννη όπου δήλωσε ότι «είχαν ενημερωθεί για το θέμα και ο Δήμος Κω θα απαντήσει υπηρεσιακά εντός των προβλεπομένων ημερομηνιών.»

Επικοινωνήσαμε με τον επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής κ. Γ. Κυρίτση ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση επί του παρόντος και στην συνέχεια μιλήσαμε με τον κ. Γιάννη Κρητικό επικεφαλής της Ανθρώπινης Κω ο οποίος δήλωσε τα παρακάτω: «Τη νομοθεσία πρέπει όλοι να την σέβονται , οι παρεμβάσεις δεν έγιναν βάση μελετών και δεν πέρασαν αποφάσεις από τα αρμόδια εκλεγμένα όργανα. Ο Δήμος δηλαδή δεν λειτουργεί δημοκρατικά και οι ευθύνες  θα πρέπει να καταλογιστούν σε αυτούς που αναφέρει το πόρισμα, όπως και στον Δήμαρχο Κω. κ. Κ. Καίσερλη.» Τέλος η κ. Κική Μακρή επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήλωσε τα εξής: « Η πολιτική ευθύνη είναι ακέραια στον Δήμαρχο Κω κ. Καίσερλη και στην δημοτική αρχή. Κανένας υπάλληλος του Δήμου δεν ευθύνεται όταν δέχεται πολιτικές εντολές. Θα μπορούσαν βέβαια να αντιδράσουν, αλλά όλη την ευθύνη έχει η δημοτική αρχή.»

Όπως προκύπτει από τις παραπάνω δηλώσεις , την ευθύνη την έχει η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καίσερλης.

 

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 9 χρόνια Κοτετσι

    Παρτο αυγο και κουρευτο

    Απάντησε
  2. πριν 9 χρόνια Κέφαλος

    Τώρα σωθήκατε...Πάλι θα βρεί μία δικαιολογία και θα ρίξει αλλού την ευθύνη και συγκεκριμένο στον πρώην δήμαρχο Γ.Κυρίτση...Έτσι κάνει πάντα άλλωστε...Αντί να κοιτάξει να γίνει εκείνος καλύτερος και να πάει το νησί μας μπροστά χωρίς προβλήματα,τρώγεται με τον Κυρίτση...Μονίμως στην κόντρα...Ας του πεί κάποιος επιτέλους οτι βαρεθήκαμε να κάνει κοντρίτσες...Έλεος πια...Και να κοιτάξει λίγο και τα υπόλοιπα χωριά που προεκλογικά ήταν παρών στα προβλήματά τους και τώρα δεν δίνει σημασία...Που είναι ο ενιαίος δήμος κύριε "δήμαρχε"???

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.