Γ. Κυρίτσης : ‘’Να ανασταλεί η είσπραξη τελών καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων και προστίμων σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους από το Δήμο Κω΄΄

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : ‘’Να ανασταλεί η είσπραξη τελών καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων και προστίμων σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους από το Δήμο Κω΄΄

 

Ο κ.Γιώργος Κυρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η τοπική οικονομία και ο τουρισμός μας βρίσκονται στη δίνη της μεγαλύτερης κρίσης που έχουν γνωρίσει ποτέ η πατρίδα μας και η Κως.

Ουσιαστικά έχει παγώσει η οικονομική δραστηριότητα ενώ είναι δεδομένο ότι ο τουρισμός θα καταγράψει μεγάλες απώλειες.

Ο Δήμος Κω πρέπει να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες.

Τα μέτρα αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν την αναστολή είσπραξης τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, των τελών καθαριότητας, των εσόδων από πρόστιμα και των μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων στα οποία ανεστάλη η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει ανάλογα μέτρα.

Ισοδύναμα τουλάχιστον μέτρα, ως προς την αναστολή είσπραξης υποχρεώσεων προς το Δήμο εργαζομένων και επιχειρήσεων, οφείλει να λάβει και ο Δήμος Κω.

Να υπενθυμίσω ότι ο Δήμος Κω μπορεί να προβεί σε αυτή την κίνηση, έχοντας ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 18 εκ.ευρώ, γεγονός που οφείλεται στην δημοσιονομική διαχείριση της προηγούμενης περιόδου’’.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.