Γ.Νικητιάδης στη Βουλή για την κατοχύρωση προϊόντων βιομηχανικών σχεδίων: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει. Η Κυβέρνηση θα ενεργοποιηθεί ;

Με αναφορά σε Έλληνες που έχουν μεγαλουργήσει στο σχεδιασμό βιομηχανικών προϊόντων όπως ο Αλέξανδρος Ισηγόνης που σχεδίασε το «Mini Cooper», ο Νικόλαος Τομπάζης που διαπρέπει  στο σχεδιασμό της Ferrari στη Formula 1 και ο Ανδρέας Ζαπιτάνας σχεδιαστής  στη Fiat, την Alfa Romeo και τη Subaru, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, αναφέρθηκε  στη Βουλή στο σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να συνδράμει στη βελτίωση του χαμηλού επιπέδου που επικρατεί στον τομέα του σχεδιασμό βιομηχανικών προϊόντων στη χώρα.

 

Ο κ. Νικητιάδης ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ,

 στο νομοσχέδιο για την  Κύρωση της Πράξης της Γενεύης του Διακανονισμού της Χάγης για τη διεθνή καταχώριση των προϊόντων βιομηχανικών σχεδίων και υποδειγμάτων, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ κατά κανόνα στηρίζει την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με τις διεθνής συμβάσεις που έχει υπογράψει και ακόμη περισσότερο όταν αυτές αφορούν τη βιομηχανική και οικονομική ανάπτυξη. Παραλλήλως κάλεσε την Κυβέρνηση να προβληματιστεί και να δραστηριοποιηθεί με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της σημασίας των κατοχυρωμένων προϊόντων και βιομηχανικών σχεδίων τόσο για τον ανταγωνισμό της εθνικής  οικονομίας όσο και για την ανάπτυξη των Ελληνικών επιχειρήσεων. 

 

Ο κ. Νικητιάδης, σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας παράγονται μια σειρά από εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα 

όπως οι ελιές, η φέτα, τα εμφιαλωμένα νερά και πολλά άλλα, αυτά δεν έχουν κατοχυρωμένα  βιομηχανικά σχέδια με αποτέλεσμα να πωλούνται στις διεθνείς αγορές με χονδρική τιμή. 

 

Κλείνοντας ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρεκα υπογράμμισε : «Εμείς εδώ στη Βουλή έχουμε την αρμοδιότητα να νομοθετούμε. Εσείς όμως, η κυβέρνηση, είστε αυτοί που πρέπει να δώσετε κίνητρο να ζωντανέψει η συγκεκριμένη αγορά. Ξεκινήστε με μια ημερίδα καλώντας όλους αυτούς τους μεγάλους Έλληνες και τους επιχειρηματίες της χώρας για να αναζητήσουμε  τρόπους ανάπτυξης αυτής της αγοράς. Θα είναι προς το συμφέρον και της οικονομίας μας και του ελληνικού λαού». 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.