Βασιλική Μπόμπου:"2019 – 2023:ΚΩΣ μια πόλη, ένα νησί σε αποδόμηση!"

Όποτε η Κως διοικείται από μια δημοτική αρχή η οποία εκλέχθηκε χωρίς πρόγραμμα αλλά για να ικανοποιήσει μόνο και μόνο πολιτικό ρεβανσισμό ή για να ικανοποιήσει τα μεταφυσικά οράματα του επικεφαλής, τότε αποδομείται, διαλύεται και φυσιολογικά κυριαρχεί η κακομοιριά, η αυθαιρεσία και η ακαθαρσία.

Νομοτελειακή απόρροια των προηγούμενων είναι πως στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε αλλά και πολύ πριν την δημοτική αρχή που εκλέχθηκε με τέτοιο τρόπο, διακατέχει η αβεβαιότητα, η πολιτική ταλάντωση και ο φόβος ότι θα χάσει την «καρέκλα».

Τότε κυρίαρχο γίνεται το «συνηθισμένο όπλο» των συντηρητικών εξουσιών, το ρουσφέτι, η εξυπηρέτηση προκειμένου να δεσμεύσει πολίτες και να υφαρπάξει την ψήφο τους.

 

Από το 2019 αποκτήσαμε μια δημοτική αρχή η οποία δεν στηρίχτηκε σε πολιτικές αρχές, δεν απόκτησε ποτέ μια ενιαία μορφή πολιτικής ομάδας, δεν έδρασε ποτέ σαν πολιτική ομάδα. Αποκτήσαμε δημοτική αρχή η οποία στηρίχτηκε σε τρία ετερόκλητα ποδάρια χωρίς να έχουν το ίδιο ύψος, το ίδιο πάτημα στην γη, χωρίς να έχουν την ίδια πολιτική κουλτούρα. Αποκτήσαμε μια δημοτική αρχή με πολλά μικρά κομμάτια στην συσκευασία του ενός.

Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, έτσι;

Αυτά λοιπόν τα τρία ποδάρια βρήκαν κάποιον, τον έχρισαν επικεφαλής σαν λύση ανάγκης – αφού απέτυχαν σε άλλους στόχους- και έβαλαν στόχο όχι να κερδίσουν στις δημοτικές εκλογές και να εφαρμόσουν ένα κάποιο πρόγραμμα αλλά να «εκδιώξουν» την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο λόγος προφανής.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν μια ενιαία και συμπαγής πολιτική παράταξη με πρόγραμμα και λύσεις για τα προβλήματα της Κω και γι' αυτό το λόγο παρήγαγε έργο, οπότε τους χάλαγε την «μανέστρα», τους είχε βάλει στο πολιτικό περιθώριο, τους αγνοούσε ο κόσμος εκτός των γνωστών παρατρεχάμενων.

 

Απόδειξη όσων γράφω παραπάνω είναι πως η σημερινή αρχή που εκλέχτηκε με τον τρόπο που γράφω είναι η Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η που δεν πραγματοποίησε κανένα μα κανένα δικό της έργο παρά μόνο ότι βρήκε από την προηγούμενη. Είναι η Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η δημοτική αρχή της οποίας οι παρεμβάσεις εξαντλούνται στην ελαιοφύτευση των πλατειών και στην ακριβή τοποθέτηση του I LOVE KOS και των πανάκριβων ανθέων. Είναι η Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η δημοτική αρχή η οποία αγνοεί ότι στο νησί της Κω υπάρχει η Καρδάμενα, υπάρχει η Αντιμάχεια – γι' αυτό παραιτήθηκαν κοινοτικοί της σύμβουλοι- δεν ξέρει ότι υπάρχει η Κέφαλος, το Πυλί και αυτό ακόμα το Ασφενδιού από το οποίο κατάγεται ο δήμαρχος. Γι' αυτόν υπάρχει μόνο το Τιγκάκι και αυτό όχι ολόκληρο, από την πλατεία μέχρις ένα ορισμένο σημείο στο οποίο έγινε έργο που διαμαρτύρονται όλοι.

 

Είναι η Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η αρχή η οποία δεν έβαλε ούτε ένα πετραδάκι σ΄ αυτό που λέμε «ανάπτυξη» της Κω. Αντίθετα άφησε ένα νησί να είναι στον «αυτόματο πιλότο» και να προχωρά μέχρι εκεί που άντεχε μόνο του. Οι υποδομές αφέθηκαν στην μοίρα τους, η καθαριότητα που ήταν το καμάρι του νησιού άρχισε να υπολείπεται και να φτάνουμε σήμερα στην κατάσταση που όλη η πόλη ζέχνει και κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Οι οδοκαθαριστές είναι ελάχιστοι, αλήθεια οι προσλήψεις που είναι; Εξαφανίστηκαν; Ή μήπως εργάζονται «αλλού»;

Πρόσφατα πριν λίγο καιρό στην οδό Απελλού τα λύματα έκαναν την εμφάνισή τους για να καλωσορίσουν τους τουρίστες χαϊδεύοντας τους τα πόδια, στην αυλή ενός σχολείου φύτρωσαν φυτά μέσα από την άσφαλτο με την οποίαν είχαν επιστρώσει την αυλή πριν μερικούς μήνες – «επάνω στο ξερό χώμα της καρδιάς μου φύτρωσε ένας κάκτος.» (Μίκης Θεοδωράκης).

Σε ποδηλατόδρομους αναφύονται χόρτα και αναγκάζουν τους τουρίστες να επιδεικνύουν τις ικανότητές τους σε ράλι.

Κάδοι απορριμμάτων ξεχειλίζουν από σκουπίδια τα οποία μυρίζουν απαίσια λόγω της εποχής.

Μία βόλτα στην λεωφόρο των φοινίκων σε αναγκάζει να κρατάς την αναπνοή σου από την μπόχα που βγάζουν οι κάδοι συλλογής απορριμμάτων.

Η διαμόρφωση του δρόμου στην είσοδο της πόλης, το επιλεγόμενο και «χωνί» έχει προκαλέσει την δίκαιη διαμαρτυρία όλων των περιοίκων και άλλων επαγγελματικών ομάδων και η μόνη απάντηση από επίσημα χείλη είναι πως «αν δεν λειτουργεί θα το τροποποιήσουμε»!!!!! Ε, φοβερή πολιτική θέση;

 

Όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα –για τα οποία θα επανέλθω- χαρακτηρίζουν την πόλη μας, χαρακτηρίζουν το νησί μας.

Γι' αυτούς Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ στόχος είναι η με κάθε μέσο και κάθε τρόπο επανεκλογή, είναι ο Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ σκοπός τους.

Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα και τριτεύοντα.

Τέτοια δημοτική αρχή θέλουμε;

Tέτοιο δημοτικό άρχοντα –ανύπαρκτο– θέλουμε;

Αξίζουμε τέτοια αδιαφορία;

Αξίζει ο τόπος μας τέτοια εγκατάλειψη;

OXI.

Είμαι σίγουρη πως όλοι λέμε ένα μεγάλο μεγάλο ΟΧΙ.

 

Βασιλική Μπόμπου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος 

Δημοτική Ενότητα Κω

19 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν 1 εβδομάδα Κυρίτσης-τέλος

  Και μόνο από το ύφος, το μένος και την οργή που χαρακτηρίζει το μανιφέστο σου, καταλαβαίνουμε ότι δεν άλλαξες καθόλου κι εσύ. Είσαι της ίδιας ``λογικής`` με τον πολιτικό σου μέντορα. Εκείνος είναι πάλι τώρα μόνο γελάκια και χτυπηματάκια στην πλάτη (σημ. μετά αυτά, θα γίνουν πάλι μαχαιριές) και σας έχει δώσει το ελεύθερο να μεταφέρετε τις δικές του ``ιδέες``. Σας έχει εμποτίσει με φθόνο και οργή για τον κάθε πολιτικό αντίπαλο. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δεν πρέπει μόνο να αποβληθεί πλέον πολιτικά ο κ. Κυρίτσης, αλλά και να απαλλαγεί από την κοινωνία μας ο ``Κυριτσισμός``.

  Απάντησε
 2. πριν 1 εβδομάδα Καρδαμιώτης

  Μπράβο Βάσω. Είμαι υπερήφανος που είμαστε συχωριανοί. Ενας βγήκε και είπε για την 4ετία Νικηταρά και για το μπάχαλο και την εγκατάλειψη κύρια των χωριών και ειδικά του δικού μας. Με τέτοιους υποψήφιους δεν χάνονται οι εκλογές. Εμείς ελπίζουμε στη νέα γεννιά μόνο που πρέπει Βάσω μου να επαγρυπνάτε γιατί αυτός που χάνει εξαγριώνεται. Προσοχή Βάσω, επαγρύπνηση και τρέξιμο. Μέχρι τη νίκη.

  Απάντησε
 3. πριν 1 εβδομάδα Ένας από τους πολλούς.

  Δε σου άρεσε ε? Γιατί επειδή δεν σου έδωσε προσωπικά εσένα ο Κυριτσης... η μήπως επειδή είσαι από αυτούς που τα παίρνουν με διάφορους τρόπους από την υπάρχουσα δημοτική αρχή......... ( ότι πάρεις μέχρι 8 Οκτώβρη..................... μετά ψάξτε πάλι να τον βρείτε...... κοψιμιος ΤΕΛΟΣ.

  Απάντησε
 4. πριν 1 εβδομάδα ΚΟΤΗΣ

  ελα να παμε μια βολτα σε ολο το νησι να σου δειξω τα εργα του ΝΙΚΗΤΑΡΑ. Η χαμενη πενταετια κυριτση ειναι παρελθον. η κως προχωρα με ηρεμια ΚΑΙ ενοτητα, χωρις απειλες, εκδικητικοτητα, ξεβρακωματα, βρισιες του τυπου ΣΚ..........ΚΙ ΘΑ ΣΕΛΙΩΣΩ!!!

  Απάντησε
 5. πριν 1 εβδομάδα Υβριστης???

  Οπου και να δωσεις κοπελια εισαι χαμενη.Να μου το θυμιθεις,στις 9 του μηνα,η @υμο@ια κυριτση ριχνει αυλαια.Κατι ξερουμε στο νησι.

  Απάντησε
 6. πριν 1 εβδομάδα Φωτης.Χ.

  μαθε κυρια μου οτι οι δημοτικες εκλεισαν υπερ του αγαπημενου δημαρχου ολου του νησιου ΘΕΟΔΟΣΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ..Ολοι στην δυναμη αλλαγης το ξερουν.Τωρα βγαινεις εσυ να πεις τι;;; Ακομα και η φωτογραφια ειναι για @@@@@τα.Απο ασημες τι θελετε να μας δειξετε.την ομορφια σας.ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

  Απάντησε
 7. πριν 1 εβδομάδα Τρολάκια Νικηταράκια

  Ετσουξε η Βασουλα,ε; Ετσι ειναι γλύκες, αν δεν μπορεις να παραδεχθεις, βριζεις. Οταν ομως βριζεις χανεις το δικιο σου. Και οτζν χανεις το δικιο σου χανεις και τις εκλογες. Αντε γεια

  Απάντησε
 8. πριν 1 εβδομάδα PUNTO DE COLO

  很高兴认识你 很高兴认识你

  Απάντησε
 9. πριν 1 εβδομάδα ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΚΩΣ ΒΟΙΣ.ΕΑΝ ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ,ΘΑ ΖΗΤΑΓΕΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.ΣΤΑ ΑΛΑ ΣΑΙΤ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΕΣ.ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΠΙΣΣΑ ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΦΑΣ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

  Απάντησε
 10. πριν 1 εβδομάδα ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η......ΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ.

  Απάντησε
 11. πριν 1 εβδομάδα Καρδαμιωτης.

  Βασω ειναι αληθεια για οτι σου γραφουν; εαν ναι πρεπει να τα παρατησεις.

  Απάντησε
 12. πριν 1 εβδομάδα Καρδαμιωτης == η λεγομενη,μιραντα,ψιτομαιμουνα,μπακλαβας

  γραφει να δωσει κουραγιο σε μια τελειωμενη.Χασατε μπουαδακια.ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  Απάντησε
 13. πριν 1 εβδομάδα miranta

  Τι καλός άνθρωπος.Γιατί βρίζεις άνθρωπε μου;Δεν έχεις επιχειρήματα;

  Απάντησε
 14. πριν 1 εβδομάδα miranta

  Απλά πες τι από ότι έγραψε είναι ψέματα να την αποστομώσεις.

  Απάντησε
 15. πριν 1 εβδομάδα miranta

  Αλήθεια τόσα πολλά τρως από τον δήμαρχο η σου έχει τάξει;Τι κτυπιεσαι;

  Απάντησε
 16. πριν 1 εβδομάδα ROUMPOS

  ρε βάσω όλα αυτά δικά σου είναι δεν σου το χα εσύ είσαι για μεγάλα σαλόνια γεια σου ευτερπαρα χαχαχαχαχαχαχα ..

  Απάντησε
 17. πριν 1 εβδομάδα curator

  όταν το νησί είναι σε έκτακτη ανάγκη ξέρεις ότι ο δήμαρχος μπορεί να κάνει ακόμα και πρόσληψης μόνιμο προσωπικο να φτιάξει λιμάνι δρόμους και πολλα αλλά ??αλλά δεν έκανε τίποτα έβαλε τους πλοιοκτήτες να αγοράσουν κόντρα πλκε να στρώσουν το λιμάνι να μπορούν να δουλέψουν δεν ντρέπεστε να μιλάτε

  Απάντησε
 18. πριν 1 εβδομάδα 1

  Θα λάβεις την απάντηση σου τι ανακρίβειες είναι αυτές?

  Απάντησε
 19. πριν 5 μέρες ΓΚΕΛΜΕΝΤΕΝ ΑΥΓΟΥΛΑ

  ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ.

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.