24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία 1η Δεκέμβρη 2011

'Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά! Εργάτη μπορείς χωρίς τ'αφεντικά'

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

Κανένας εργάτης, άνεργος να μη λείψει!

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων σε κάθε τόπο δουλειάς,σε όλες τις γειτονιές

Να εκφράσουμε αγωνιστικά, ταξικά την οργή μας. Ακόμα πιο ορμητικά να αρνηθούμε την πληρωμή των χαρατσιών.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες

Μην ξεγελιέστε από καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή. Δεν υπάρχει κανένα κοινό συμφέρον με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μεγαλοξενοδόχους ,με αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και βγάζουν πλούτο από τον κόπο μας.

Μην σας ξεγελούν οι κορόνες των εργατοπατέρων των ηγεσιών στις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.Το ταξικό κίνημα ,το ΠΑΜΕ, που όλο και φουντώνει φοβούνται. Αυτές οι ηγεσίες και οι παρατρεχάμενοι χρόνια τώρα έχουν προδώσει τα συμφέροντα και τα δίκια μας.

Μην ακούτε τις μεγαλοστομίες για πάταξη της ανεργίας και την σωτηρία των μικρών από τον Δήμο της Κω! Εφαρμόζει κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική,συμφωνεί στις απολύσεις,συντάσσει τις λίστες εφεδρείας, επιβάλλει ακριβά τροφεία ,φόρους και τέλη,αρνήθηκε να συμπαρασταθεί στην μη πληρωμή των άδικων χαρατσιών της ΔΕΗ

Ψηλά το κεφάλι! Δεν παραδίδουμε τα όπλα δεν δεχόμαστε να ρίξουμε τον πήχη της ζωής μας για να ταϊστεί το κεφάλαιο από τους τόκους και τα χρεολύσια Ολοι μαζί μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε

Να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500 και 300 ευρώ, μισοάνεργοι, άνεργοι και χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι μεγαλοξενοδόχοι κατόπιν παραγγελίας κατάφεραν με τους υπουργούς τους να δουλεύουμε μέχρι τον τάφο,σε άθλιες συνθήκες απλήρωτοι χωρίς δικαιώματα.

Καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά σε όλο τον κλάδο των ξενοδοχείων και επισιτισμού χαρίζοντας τζάμπα εργατική δύναμη για να αυξήσουν τα κέρδη τους αυτοί και τα δικά μας παιδιά να υποσιτίζονται, να μην έχουν σχολεία,βιβλία, καθηγητές και δασκάλους, να μην έχουμε νοσοκομεία και γιατρούς ,υπηρεσίες πρόνοιας.

Τώρα μας εκβιάζουν με την 6η δόση ,αύριο με την 7η ,μας εκβιάζουν να σβήσουν το φως στα σπίτια αυτών που εξαθλιώνουν με άδικους νόμους ,με την βάρβαρη καπιταλιστική πολιτική που ασκούν.

Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.

Γι'αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό, ποινικοποιούν τους αγώνες, αυξάνουν τα κατασταλτικά μέτρα.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους ταξικούς αγώνες και τη συμμαχία τους. Να βάλουν ως στόχο να πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.

Έχουμε την θετική εμπειρία της 48ωρης Απεργίας στις 19-20 Οκτώβρη που έφερε σε δύσκολη θέση και ανέτρεψε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Έχουμε την αρνητική εμπειρία από την διακυβέρνηση της χώρας από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ –ΝΔ ,από την υποταγή και συναίνεση ,την απάθεια, την αδιαφορία, την μοιρολατρία.

Μας οδήγησαν στην φτώχεια, οδηγούν μαζικά στην εξαθλίωση.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!!

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΛΟΙ στον αγώνα, όλοι στη μάχη. 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ κανείς στη δουλειά.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα αισιόδοξο από τη τρικομματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Τώρα που έπεσαν οι μάσκες, πρέπει να δυναμώσει το σύνθημα

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

 Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.

 Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.

 Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.

 Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις. Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις.

 Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.

 Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.

 Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000€ για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί.

 Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 πμ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.