Τον Δεκέμβρη οι προτάσεις ΑΖΟΡΑΚΟΥ για το μόλο κρουαζιερόπλοιων(φωτο και βιντεο)

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο κ. Αζοράκος μετά από πρόσκληση που του έκανε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω για την μελέτη και την κατάθεση των καλύτερων προτάσεων για την δημιουργία του μόλου κρουαζιερόπλοιων.

Ο Πρόεδρος κ. Φάκκος ανάλυσε στον καθηγητή όλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο Δ.Σ του Λιμενικού ταμείου δηλ. πρόταση για μόλο στην πολεμική σκάλα, η πρόταση για μόλο στο υφιστάμενο λιμάνι (της Δύναμης Αλλαγής) κ.α

Ζήτησε από τον καθηγητή να εξετάσει όλες τις προοπτικές ακόμα και τον προβλήτα πίσω από την ΔΕΗ όπως είπε ο κ. Αζοράκος.

Ο κ. Φάκκος επίσης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Caribbean Cruises η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε προτίθεται να κατασκευάσει με δικά της χρήματα τον μόλο και στόχος είναι τα κρουαζιερόπλοια να είναι κοντά στην πόλη για να μπορούν οι επιβάτες να επισκέπτονται άνετα τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Π. Θαλασσινός εκτός της κατάθεσης της πρότασης της Δύναμης Αλλαγής ζήτησε το χρονοδιάγραμμα που απαιτείται να κατατεθούν όλες οι προτάσεις. Ο κ. Αζοράκος δεσμεύτηκε ότι όλες οι προτάσεις θα είναι έτοιμες μέσα στον Δεκέμβριο.

Ανάφερε ότι θα εξετάσει εκτός όλων των προτάσεων και την περιοχή στον προβλήτα πίσω από τη ΔΕΗ.

Ζήτησε να προετοιμαστούν από το Λιμενικό Ταμείο κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται όπως ψηφιακοί χάρτες , βαθυμετρικά στα 300μ κ.α.

Πρότεινε όταν έχουμε έτοιμες τις προτάσεις να γίνει και μία συζήτηση με την Αρχαιολογία πράγμα στο οποίο συμφώνησαν όλοι.

Όταν κατατεθούν οι προτάσεις θα έρθουν στο Δ.Σ του Λιμενικού ταμείου για έγκριση και για να προχωρήσει η διαδικασία για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις , ενώ θα εξεταστεί και η περίπτωση ΣΔΙΤ , σύμπραξης δηλαδή του Λιμενικού ταμείου με ιδιώτη.

Ο κ. Φάκκος δήλωσε ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθούν όλα το 2012.

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 8 χρόνια ΑΛΗΘΕΙΑ

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΛΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΠΤΟΥΝ

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.