Τελικά αποτελέσματα 4ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ(2011‐2012) του Γυμνασίου Αντιμάχειας

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2011-2012, το σχολείο μας συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ προσπαθώντας να γίνει πρεσβευτής του νησιού μας κατασκευάζοντας την ιστοσελίδα με θέμα: Ασκληπιεία: Οι αγώνες.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού (βαθμίδα Γυμνασίων) το σχολείο μας κατέκτησε την 8η θέση ανάμεσα σε 20 γυμνάσια απ' όλη την Ελλάδα και την 3η θέση στην κατηγορία του.

Σκοπός της συμμετοχής μας ήταν να πετύχουμε τους στόχους του διαγωνισμού όπως αναφέρονται παρακάτω από την οργανωτική επιτροπή.

Τα αποτελέσματα: eniaios_pinakas_apotelesmatwn_4ou_diagwnismou1

Συγχαρητήρια σε όλους μαθητές που συμμετείχαν!!!

Μαθητές: Λίνα Κωσταρέλου, Μαντρή Χρήστος, Αγιανόζογλου Νώντας , Στούππος Σάββας, Τάλλαρος Ηλίας, Τσίχλας Ευριππίδης, Φώτης Νικόλας, Χατζησταμάτης Βασίλης
Παπαηλία Σεβαστιάνα, Βησσαρίτη Ασημένια, Κρητικού Διονυσία, Μάμμη Βαλεντίνα, Μούκα Άννα, Σαρρή Δέσποινα
Μπίλλη Κατερίνα, Ψύρη Χαριτωμένη, Μεταξωτού Χρυσοβαλάντω, Διονυσία Στούππου
Νικολέττου Μαρία, Καμπούρη Πετρούλα , Νίτα Βασιλική, Τσίκνη Σταματία

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Θεοχάρη Ζωή ΠΕ 20

«» «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας» (υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.)

http://www.diagonismos2012.com

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ 4ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ

Προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας αρχές, ώστε να μπορέσουν να εκτιμήσουν την αξία της παιδείας, όχι απλά σαν εργαλειακή εγκυκλοπαιδική μόρφωση, αλλά κυρίως σαν μέσο ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, που οδηγεί στην ποιοτική βίωση της ζωής και σαν μηχανισμό προσωπικής ενδυνάμωσης και συλλογικής αντίστασης στη φθορά της παρακμής. Σε μια εποχή που η παιδεία δέχεται συνεχόμενα χτυπήματα και βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της κρίσης, κρίσης οικονομικής, πολιτικής και ιδεολογικής, που υποθάλπει φαινόμενα ατομισμού, ηθικής απαξίωσης και αποστροφής από τα κοινά και ενισχύει χρησιμοθηρικές αντιλήψεις, ο ρόλος της παιδείας, σε πείσμα όσων επιχειρούν με τις πολιτικές επιλογές τους συστηματικά το αντίθετο, αναδεικνύεται καταλυτικός για την δημιουργία ενεργών, σκεπτόμενων πολιτών. Η ουσιαστική εκπαιδευτική εμπειρία συνιστά όρο εκ των ων ουκ άνευ, σε μια πιο αισιόδοξη προοπτική εξόδου από την κρίση.
Και μολονότι η εκπαιδευτική μας καθημερινότητα, με τα διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα και τις ασφυκτικές απαιτήσεις της «ύλης», δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια ελιγμών προς την παραπάνω κατεύθυνση, ευτυχώς, η εκπαιδευτική κοινότητα αντιστέκεται σθεναρά. Έτσι αναπτύσσει δράσεις, που υπερβαίνοντας τα στενά όρια των καθηκοντολογίων, εμπνέουν τους εμπλεκόμενους ‐ δάσκαλους και μαθητές‐ και χαράζουν μονοπάτια απόδρασης, αν όχι διεξόδου, από την παντοειδή κρίση που μας έχει κυκλώσει.
Ο διαγωνισμός της ΕΕΕΠ‐ ΔΤΠΕ, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τη θετική ανταπόκριση και την εθελοντική συμμετοχή σε αυτόν, είναι μια από αυτές τις δράσεις που μας επιτρέπουν ακόμα να χαμογελάμε και να ατενίζουμε με ελπίδα το εκπαιδευτικό και σε επέκταση το μέλλον του τόπου μας. Ο ενθουσιασμός με τον οποίο οι συμμετέχοντες αγκάλιασαν το διαγωνισμό και ο οποίος αποτυπώνεται στις γεμάτες μεράκι και φροντίδα ψηφιακές εργασίες που μας κατέθεσαν, αποτελεί αδιάσειστο κριτήριο, ότι η εκπαίδευση δεν έχει εκφυλιστεί σε μια τυπική διαδικασία.Αντίθετα, διατηρεί ακόμα σαν θεσμός τα αξιακά του ερείσματα και γίνεται φανερό ότι μόνο μέσα από αυτήν, θα μπορέσει να προωθηθεί η μορφή εκείνη του ενεργού, μελλοντικού πολίτη, που έχει ανάγκη η κοινωνία.
Τόσο οι διοργανωτές και όσοι στελέχωσαν το διαγωνισμό, αλλά πάνω από όλα οι μαθητές μας, αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο, που καταπιάστηκαν με δράσεις που δεν ανάγονται ούτε σε βαθμοθηρικά, ούτε σε άλλης φύσης ωφελιμιστικά αίτια, αλλά απλά, προάγουν και ενισχύουν την έννοια της παιδείας, της συνεργατικότητας, της δημιουργικότητας και της ενεργούς κοινωνικής ταυτότητας, σε μια περίοδο γενικότερης αποδόμησης. Οι φετινές συμμετοχές ήταν όλες ανεξαιρέτως εξαίρετες και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, που έδωσαν το παρόν στην πρώτη γραμμή, στη μάχη για μια ποιοτικότερη εκπαίδευση.«»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.