Τέλος Ιουνίου του 2023 ολοκληρώνεται η επέκταση βιολογικού καθαρισμού της Κω

O Βιολογικός Καθαρισμός της ΔΕ Κω έχει εξαντλήσει τα όρια του και οι δυσλειτουργίες θα αντιμετωπιστούν με την ολοκλήρωση της επέκτασης του μέχρι τέλος Ιουνίου 2023 δήλωσε στην  ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο  ο Διευθυντής-Χημικός Μηχανικός, υπεύθυνος λειτουργίας των Βιολογικών Καθαρισμών του νησιού, Πέτρος Λιοδάκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ertnews.gr., ο κ. Λιοδάκης επεσήμανε πως ο Βιολογικός της ΔΕ Κω προορίζονταν για 33.000 κατοίκους ενώ τώρα τα άτομα ξεπερνάνε τους 50.000 συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών.

Επίσης σημείωσε πως: “Σ’ ένα χρόνο και εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα” πρόσθεσε “δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα, που έχουμε κυρίως στη περίοδο υψηλής φόρτισης, Ιούλιο Αύγουστο, Σεπτέμβριο, με χαρακτηριστικότερο τη δυσοσμία, καθώς ο υπάρχων βιολογικός στη πόλη της Κω δέχεται πάνω από 15.000 κυβικά λύματα. Όμως η δυσοσμία δεν οφείλεται μόνο στην επιβάρυνση από τα λύματα, αλλά και στις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης και στα ανοιχτά φρεάτια και στα στάσιμα νερά, για τα οποία υπεύθυνοι είναι αντίστοιχα η ΔΕΗ και η ΔΕΥΑΚ”.

Το έργο  επέκτασης του  Βιολογικού της ΔΕ Κω είναι προϋπολογισμού 5.800.000 ευρώ και τελικού κόστους 4.600.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “Τρίτσης”.

Πηγή: ertnews

 

 

Πηγή: ypodomes.com

 

 

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 4 μέρες ΝΙΚΟΣ

    ΣΤΟΝ ΑΜΠΑΒΡΗ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟ Κ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ

    Απάντησε
  2. πριν 2 μέρες Ανεστης

    Όλα στο Αμπάβρη τα θέλετε;Σας έβαλαν όμορφα φωτα(Ασχετα που δεν ανάβουν) και 200 μέτρα άσφαλτο.Εξαλου δεν μπορεί να περάσει άνθρωπος από εκεί.Γίνεται χαμός με τα σκυλιά.Όλοι οι φιλόζωοι εκεί είναι μαζεμένοι.

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.