Στ.Πίτσης: «Φάουλ » του Δημάρχου η απόφαση να μην γίνει κινητοποίηση στην Κω για το μεταναστευτικό

«ΦΑΟΥΛ» ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

Την ώρα που τα υπόλοιπα 4 νησιά (Σάμος, Χίος. Μυτιλήνη, Λέρος) έστελναν ένα δυναμικό μήνυμα (με τις μαζικότερες κινητοποιήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα) για το μεταναστευτικό και τις κλειστές δομές, η Κως επέλεξε την «σιωπή» (γιατί μόνο κινητοποίηση δεν θεωρείται το κλείσιμο των Υπηρεσιών του Δήμου).

Όταν όλη η Ελλάδα είδε τα υπόλοιπα νησιά, να διαμαρτύρονται έντονα για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, θα είχε την εντύπωση ότι αυτή η «σιωπή» της Κω, σημαίνει ταυτόχρονα ότι δεν διαφωνεί και πολύ με τις αποφάσεις αυτές.

Η πρόφαση του Δημάρχου, ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις δράσεις μας, για να μην πληγεί η τουριστική εικόνα του νησιού, είναι πέρα για πέρα λανθασμένη.

Με ποιο τρόπο μία δυναμική (ως προς την μαζικότητα) και ειρηνική συγκέντρωση θα έπληττε την εικόνα της Κω; Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;

Είναι δυνατόν να μην μπορούμε να βγάλουμε ούτε «κιχ» μην τυχόν και πλήξουμε την «εικόνα» μας; Μέχρι που θα φτάσει αυτή η «ομηρία»;

Kανείς δεν διαφωνεί ότι ο τουρισμός είναι ο βασικός πυλώνας της τοπικής μας οικονομίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχόμαστε τα πάντα αδιαμαρτύρητα, με το φόβο μην πλήξουμε την εικόνα μας.

Ως κοινωνία, έχουμε αποδείξει ότι έχουμε την ωριμότητα και να προστατεύσουμε την εικόνα μας, αλλά και να διαμαρτυρηθούμε για κάτι που θεωρούμε ότι θα βλάψει τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και κατ’ επέκταση την τουριστική οικονομία του νησιού. Γιατί, μία μόνιμη δομή στο Νησί, σίγουρα δεν αποτελεί και την καλύτερη «ατραξιόν» για την τουριστική Κω.

Είδαμε ότι σήμερα, οι Δήμαρχοι του Β. Αιγαίου με τον Περιφερειάρχη τους, είχαν στην Αθήνα συνάντηση για το μεταναστευτικό με αρμόδιους Υπουργούς, από την οποία έλειπε ο Δήμαρχος Κω. Ήταν μία καλή ευκαιρία, ο Δήμαρχος μας, να προσπαθήσει να πείσει τους Υπουργούς για την «διαφοροποίηση» της Κω από τα άλλα νησιά.

Θεωρώ ότι θα είναι λάθος η Κως να απομονωθεί από τα υπόλοιπα νησιά, την ώρα μάλιστα που ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης, είναι από την Χίο και όπως είναι λογικό (ας μην κοροϊδευόμαστε) θα δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για εκεί παρά για την Κω.

Γι’ αυτό, αλλά και για άλλους χίλιους λόγους, χρειάζεται και περισσότερη πίεση απ’ όλους μας, ώστε να ακουστεί ότι η Κως διαφωνεί με την κλειστή δομή που πάει να γίνει στο Πυλί.

Υ.Γ.1: Αξίζουν χίλια συγχαρητήρια στο Τοπικό Συμβούλιο Πυλίου, που έβαλε πάνω από τις «παραταξιακές» διαφορές τους, το συμφέρον του τόπου και έβγαλε μία ομόφωνη απόφαση κατά της κλειστής δομής.

Υ.Γ. 2: Μόνο ντροπή ένιωσα ως Πυλιώτης, το πρωί της Κυριακής, στη λαϊκή συνέλευση για το μεταναστευτικό, όταν είδα τόσους λίγους συγχωριανούς μου. Στα τηλέφωνα όλο αυτό το διάστημα, μας έχουν «πρήξει» για τις διαμαρτυρίες και το ότι οι δημοσιογράφοι δεν γράφουμε τίποτα. Τους προειδοποιώ, μην τολμήσουν να με ξαναπάρουν τηλέφωνο για κάποιο ανάλογο πρόβλημα. Δεν έχουν πλέον το δικαίωμα…

 

Στάθης Πίτσης

 

πηγη:http://www.vimatisko.gr/?page=news&records=details&_p.id=68305&fbclid=IwAR2eLtzjQS6sXfiSKVz3ebKzY0otbI6mv5nfH-09u3bjh5ZJqQvW7QiBg6Q#.XinXJqRS89s.facebook

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.