Στην πυρά το επίδομα ανεργίας για 11.000 ξενοδ/λους της Ρόδου

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Κι' όμως οι συνδικαλιστές μας δεν φαίνεται να συγκινούνται, εκτός κι' αν έχουν άλλη ενημέρωση. Η κατάργηση πάντως προβλέπεται ρητά...


Ζοφερά εξακολουθούν να είναι τα πράγματα για την τύχη του επιδόματος ανεργίας των ξενοδ/λων και άλλων εργαζομένων που απασχολούνται σε εποχικά επαγγέλματα. Πληροφορίες επιβεβαίωναν και χθες ότι το επίδομα ανεργίας των ξενοδ/λων καταργείται οριστικά και άμεσα.

Παρ' όλα αυτά η διαδικασία εγγραφής ανέργων στον ΟΑΕΔ έχει ξεκινήσει και μάλιστα έχουν προσδιορισθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταβολή του στους δικαιούχους, καθώς και το ποσό που δικαιούται ο κάθε άνεργος ξενοδ/λος ανάλογα με τα ένσημα και την προϋπηρεσία.

Η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας των ξενοδ/λων, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» περιλαμβάνεται στα μέτρα που θα ψηφισθούν την Τετάρτη στη Βουλή. Με την ψήφιση των μέτρων, ο νόμος θα αρχίσει να ισχύει αμέσως, δηλαδή όχι από την 1η Ιανουαρίου 2013. Εκτός κι' αν υπάρχει πρόβλεψη για εφαρμογή του μέτρου μετά το χειμώνα του 2013, αλλά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι πλέον των 11.000 απασχολούμενων σε ξενοδοχειακά επαγγέλματα στη Ρόδο, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα, αφού επί 6 μήνες δεν θα έχουν κανένα εισόδημα.

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα σχεδόν δεν ασχολούνται με το τι θα γίνει, εκτός κι' αν έχουν άλλη πληροφόρηση. Το γεγονός ότι προ καιρού έστειλαν στα αρμόδια Υπουργεία κάποια υπομνήματα, χωρίς και μια άλλη δυναμικότερη παράσταση, δεν λέει φυσικά απολύτως τίποτα. Αναρωτιέται δε κανείς πώς αναλαμβάνουν μια τέτοια ευθύνη, απέναντι σε χιλιάδες ανθρώπους.

Rodosalarm

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.