Πρόβλημα αλκοολισμού έχει η Ρόδος. Επίσκεψη της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ στο δήμαρχο

Την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Μένη Μαλλιώρη δέχτηκε το πρωί ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και συζήτησε μαζί της θέματα λειτουργίας του παραρτήματος στη Ρόδο. Ακόμη τέθηκαν θέματα που αφορούν μια σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στον αύλειο χώρο του για την αναβάθμιση και τον ευπρεπισμό του. Ευχαρίστησε δε τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση του σε πρόσφατο αίτημα της για γενικό καθαρισμό του αύλειου χώρου.

Ο κ. Κουσουρνάς υπογράμμισε ότι θα ξεκινήσει νέα επιχείρηση καθαρισμού του χώρου, συζήτησε την πιθανότητα να ενισχυθεί ο φωτισμός του και η φύλαξη τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.
Ο δήμαρχος ζήτησε και είχε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του παραρτήματος στη Ρόδο και για τις αιτήσεις που εκκρεμούν για την ένταξη τοξικομανών στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ.
Ενημερώθηκε ότι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα χορήγησης 150 τοξικομανείς και εκκρεμεί η έγκριση 30 αιτήσεων τοξικομανών.

Η κ. Μαλλιώρη, απαντώντας σε ερώτηση του δημάρχου επισήμανε ότι σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα η περιοχή μας παρουσιάζει ιδιαίτερο πρόβλημα με το αλκοόλ ενώ ανάλογη έρευνα για τη χρήση ναρκωτικών δεν έχει γίνει ακόμα. Υπολογίζεται πάντως ότι πανελλαδικά οι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών είναι 25.000-30.000, σε προγράμματα του ΟΚΑΝΑ είναι ενταγμένοι οι 8.000 ενώ 1.500 από αυτούς βρίσκονται σε άλλα προγράμματα. Για τους χρήστες κοκαΐνης και τους περιστασιακούς χρήστες άλλων ουσιών δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Μαλλιώρη η οποία συνοδευόταν και από την υπεύθυνη του παραρτήματος στη Ρόδο κ. Ρεγγίνα Εμίλιο, για τις κοινωνικές δομές του δήμου που ασχολούνται με τα θέματα αυτά καθώς και για την νεοσυσταθείσα Επιτροπή Παραβατικότητας που λειτουργεί προς την κατεύθυνση αποτροπής μαθητών και νέων από τις ουσίες.

 

rodosalarm.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.