"Πραγματοποιήθηκε η πρώτη λαπαροσκοπική επέμβαση στο νοσοκομείο Κω από τον γυναικολόγο Ν. Κυριακόπουλο" - Ρεπορτάζ Σ.Λαδικού

Μία νέα αισιόδοξη εποχή ξεκίνησε για το νοσοκομείο της Κω καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπική επέμβαση την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Ο γυναικολόγος μαιευτήρας Νίκος Κυριακόπουλος με επιτυχία αφαίρεσε λαπαροσκοπικά κύστη από τις ωοθήκες ασθενούς. Όπως σημείωσε ο ίδιος ο γιατρός με χαρά , το νοσοκομείο της Κω έχει να μας δώσει και θετικές ειδήσεις χάρη στο διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Όπως σημείωσε ο κύριος Κυριακόπουλος μετά από ενέργειες του διοικητή κ. Νεκτάριου Γεωργαντή, επέστρεψαν τα λαπαροσκοπικά μηχανήματα στο νοσοκομείο της Κω καθώς είχαν δοθεί σε άλλα νοσοκομεία προς χρήση με την μορφή του δανεισμού. Ο λόγος του δανεισμού ήταν διότι δεν υπήρχε στο νοσοκομείο του νησιού μας γιατρός με ειδίκευση στην λαμπαροσκοπική. Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν καθώς ο Νίκος Κυριακόπουλος είναι από τους λίγους γιατρούς στην Ελλάδα με μεταπτυχιακό στην λαπαροσκοπική και ρομποτική και ο νέος χειρουργός του νοσοκομείου επίσης πραγματοποιεί λαπαροσκοπικά χειρουργεία. Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εκτός από γυναικολογικά χειρουργεία και γενικά χειρουργεία λαπαροσκοπικής μορφής που είναι σχεδόν αναίμακτα και έχουν ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι δύο γιατροί συνεργάζονται σε αυτά τα χειρουργεία προς όφελος των ασθενών και θα εκπαιδεύσουν και άλλους γιατρούς που εργάζονται στο νοσοκομείο μας. Πλέον οι ασθενείς της Κω και των γύρω νησιών δεν θα μεταβαίνουν σε Αθήνα, Ρόδο και άλλες περιοχές γλυτώνοντας έτσι χρήματα , χρόνο αλλά κυρίως την ταλαιπωρία της μετακίνησης.

Ο κύριος Κυριακόπουλος έκανε και μία πρόταση κατά την διάρκεια της συνέντευξης σε ότι αφορά τον ιατρικό τουρισμό. Καθώς υπάρχουν αρκετοί Ευρωπαίοι που ταξιδεύουν στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους επεμβάσεις .Θα μπορούσε λοιπόν όπως τόνισε ο γιατρός το ελληνικό κράτος να προβάλλει και τον ιατρικό τουρισμό ενισχύοντας έτσι τις τοπικές τουριστικές κοινωνίες.

Σε ότι αφορά τις γεννήσεις παιδιών στην Κω, μόνο το 2016 γεννήθηκαν περίπου 260 παιδιά καθώς η γυναικολογική κλινική είναι άρτια εξοπλισμένη και στελεχωμένη.

Ο Νίκος Κυριακίοπουλος ευχαρίστησε διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και τόνισε στην συνέντευξη ότι το νοσοκομείο της Κω έχει καλούς γιατρούς τους οποίους θα πρέπει να εμπιστευόμαστε. Δείτε τα όσα δήλωσε ο γυναικολόγος Νίκος Κυριακόπουλος στο βίντεο που ακολουθεί.

Για την Kosvoice.gr , Σάντυ Λαδικού

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 4 χρόνια ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΓΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

    Κατ΄αρχάς θα ηθελα να συγχαρώ το συνάδελφο και φίλο Νικόλαο Κυριακόπουλο για την πραγματοποίηση της πρώτης λαπαροσκοπικής επεμβάσεως γυναικολογικής φύσεως στο Νοσοκομείο Κώ και να διευκρινήσω ορισμένα πράγματα τα οποία είναι λανθασμένα και ενδεχομένως οχι γνωστά στο ευρύτερο κοινό. 1. Η λαπαροσκοπική επέμβαση αφαίρεσης κύστεως ωοθήκης που εξετέλεσε με απόλυτη επιτυχία ο συνάδελφος είναι οντως η πρώτη που εγινε απο την Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας αλλά οχι η πρώτη συνολικά μιάς και η Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Κώ εξετέλεσε την πρώτη λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή το ετος 1998 επί διευθύνσεως Αντώνη Μίχα, ενώ η τελευταία λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή πραγματοποιήθηκε μόλις προ μηνός, φτάνοντας τον αριθμό των 100 λαπαροσκοπικών χολοκυστεκτομών μέχρι σήμερα. 2. Η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας ανέκαθεν ητο στελεχωμένη απο χειρουργούς ικανούς να πραγματοποιήσουν λαπαροσκοπικές επεμβάσεις εχοντας εκπαιδευτεί για αλλοτε αλλο χρονικό διάστημα ο καθένας. 3. Οφείλω να επισημάνω οτι κατα το παρελθόν και για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα υπήρξε η αδυναμία εκτέλεσης λαπαροσκοπικών επεμβάσεων λόγω μη λειτουργίας διαφόρων εξαρτημάτων του λαπαροσκοπικού πύργου παρά την προσπάθεια την οποία κατέβαλα και εγώ προσωπικά αλλά και παλαιότεροι αξιολογότατοι συνάδελφοι χειρουργοί ενθυμούμενος χαρακτηριστικά τον χειρουργό Αρναούτο Σπύρο ο οποίος υπηρέτησε ως επικουρικός χειρουργός στο Νοσοκομείο μας για 2 χρόνια και που μαζί με εμένα προσπαθήσαμε να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες που επαρουσιάζοντο. Θα ηθελα τέλος να ευχαριστήσω τον διοικητή κ. Νεκτάριο Γεωργαντή αλλά και το τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας με υπεύθυνο τον κ. Αντωνόπουλο Χρήστο οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αμεσα στο αίτημα μου για αποκατάσταση των οποιων προβλημάτων αφορούσαν την σωστή λειτουργία και χρήση των λαπαροσκοπικών εξαρτημάτων κάνοντας δυνατή την συνέχιση πραγματοποιήσεως των επεμβάσεων αυτών στο Γ.Ν.Κώ.

    Απάντησε
  2. πριν 4 χρόνια Katerina Kiriakopulu

    Μπράβο μπαμπα

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.