Π.Βούρος: Μιχάλη Κουτούζη, τιμή που σε γνωρίσαμε!

Μιχάλη Κουτούζη, τιμή που σε γνωρίσαμε!

>>Ένα πρωινό στο καρδιολογικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού με ένα Καλύμνιο γιατρό..

Για τον Ιατρό - Καρδιολόγο Μιχάλη Κουτούζη είναι περιττό να αναφερθώ στην επιστημονική του πορεία. Αφενός γιατί έχουν γραφεί ένα σωρό αφιερώματα- αναλυτικό βιογραφικό και εργασιακές εμπειρίες/επιτυχίες σε Ελλάδα και Σουηδία από δεκάδες έντυπες και ηλεκτρονικές δημοσιογραφικές πηγές και αφετέρου γιατί η Κάλυμνος, η ιδιαιτέρα του πατρίδα, ξέρει πολύ καλά κι από πρώτο χέρι τι σημαίνει Μιχάλης Κουτούζης. Ένας λαμπρός επιστήμονας και συνάμα ένα καλό και ηθικό παιδί που ζει..για να προσφέρει.

Όταν για ιατρικούς λόγους συγγενικού μου προσώπου επισκεφθήκαμε το κρατικό νοσοκομείο Ερυθρό Σταυρό, την πρώτη ημέρα, ρωτήσαμε και μας έδειξαν το γραφείο. Α&Β επιμελητής καρδιολογικού τμήματος: Μιχάλης Κουτούζης. Κόσμος ουρά, για να εξεταστεί. Δεν έκανε διακρίσεις σε κανέναν, δεν έκλεινε ραντεβού παρακαλώ. Σε όλο τον κόσμο απλά έλεγε: σας περιμένω κατά τις 9 το πρωί. Με συζητήσεις που άκουγα διακριτικά, όλοι είχαν να πουν ένα λόγο καλό. Καί σαν γιατρό, και πάντα σαν άνθρωπο!

Ήρθε και η σειρά μας. Πάντα με χαμόγελο. Πάντα με όρεξη να αγκαλιάσει το πρόβλημα σου και φυσικά..να καλοδεχτεί ένα πατριώτη. Η χαρά στο πρόσωπό του διπλή. Να σε εξετάσει, να σε συμβουλέψει, να σε παραπέμψει μόνο στους καλύτερους. Αυτό σημαίνει..ευσυνειδησία. Εξαιρετικός. Ένας σπάνιος άνθρωπος, νέος άνθρωπος, που όχι μόνο θα σηκώσει το κινητό του τηλέφωνο όποτε τον ζητήσεις, παρά το 12ωρο της δουλειάς που 'γράφει' στο νοσοκομείο, αλλά κι αν δεν προλάβει να το σηκώσει ο ίδιος, θα σε πάρει αμέσως πίσω! Συμπεριφορές που σε αγγίζουν. Πραγματικά.

Την επόμενη μέρα, είχε απομείνει μια εξέταση ακόμη. Ρουτίνας μεν, αλλά χρονοβόρα. Από το πρωί στην σειρά. Οι ασθενείς δεκάδες. Όλοι με υπομονή. Ο Μιχάλης Κουτούζης ξεκίνησε την εξέταση έναν - έναν ξεχωριστά το μεσημέρι, αφότου και τελείωσε με τις κρίσιμες ιατρικές περιπτώσεις. Έφυγα. Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο, 10 το βράδυ, μου λένε: τελειώσαμε! Εκείνη τη μέρα, ο κ.Κουτούζης είχε και εφημερία.. σερί μέχρι το πρωί, από τις 7 το πρωί..τί να πει κανείς;

Τον ευχαριστήσαμε, και εμφανώς συγκινημένοι του εκφράσαμε το θαυμασμό μας για την μεγαλοπρεπή του κοινωνική συμπεριφορά- με τον ταπεινότερο τρόπο. Ένας στρατιώτης της ιατρικής και της ανθρωπιάς. Και μας απαντά τόσο απλά, "αυτή είναι η χαρά της ζωής και της δουλειάς μου. Να προσφέρω. Δεν κουράζομαι. Και όταν βλέπω νησιώτες, και δη Καλύμνιους να έρχονται και να μου εκφράζουν ευγνωμοσύνη, για μένα όλα τα άλλα περιττεύουν".

Ένα παράδειγμα για όλους. Τιμή μας που σε γνωρίσαμε. Και όσο περνάει από το χέρι μου, από αυτή τη σελίδα, δεν θα πάψω να θυμίζω και να διαφημίζω τους άξιους συμπολίτες μας που χαράζουν μια αξιοζήλευτη πορεία σε κάθε γωνιά του κόσμου και της επιστήμης.

Παναγιώτης Βούρος

 

απο fb Koutouzis Michael

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 2 χρόνια Μαρια Μ

    Ετσι ειναι ο σωστος γιατρος οχι να φτανεις στον θανατο και να σε διοχνουν απο το νοσοκομειο

    Απάντησε
  2. πριν 1 μήνας Σαββίδης. Βασιλης

    Ο. Μιχάλης. Κουτούζης. Έδωσε. Για. Άλλη μια. Φορά. Την. Μάχη. Του. Για. Μένα. Τον. Ευχαριστώ. Δέρμα. Πραγματικά. Είναι. Ήρωας. Που. Σοζεις. Ζωές. Ένα. Μεγάλη. Ευχαριστώ. Για. Τον. Ήρωα. Γιατρό. Μου. Είναι. Λίγο. Μιχάλη. Σε. Ευχαριστώ. Για. Όλα. Να. Είσαι. Πάντα. Καλά

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.