Με κρατική επιδότηση τα δρομολόγια του "Διαγόρα" μέχρι τον Μάρτιο

Να συνεχίσει την επιδότηση των δρομολογίων του πλοίου "Διαγόρας" μέχρι τέλη Μαρτίου αποφάσισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στις νησιωτικές κοινωνίες.

Το "Διαγόρας" της Blue Star Ferries θα μπορούσε δεδομένου του αποκλεισμού του από τον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές να διακόψει τα δρομολόγιά του από την πρώτη Νοεμβρίου δεδομένου ότι η προηγούμενη σύμβαση έληγε στις 31 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής έως ότου η επιτροπή ενστάσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου απαντήσει στο αίτημα που είχε καταθέσει.

Με το δρομολόγιο της Παρασκευής, η Blue Star Ferries θα έχει πραγματοποιήσει δύο δρομολόγια χωρίς κρατική επιδότηση, εξυπηρετώντας τους ακρίτες και μάλιστα χωρίς οι μόνιμοι κάτοικοι να πληρώσουν εισιτήριο παρά το γεγονός ότι δεν ήταν επιδοτούμενα.

Σε περίπτωση που αποφασιζόταν διακοπή των δρομολογίων, οι κάτοικοι σε Τήλο, Νίσυρο και Καστελόριζο θα έμεναν αποκομμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς είναι το μοναδικό πλοίο που πραγματοποιεί την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση.

news247.gr

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 6 χρόνια μακης

    ΚΑΙ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ΠΛΟΙΟ

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.