Θα σωθεί η Thomas Cook; Δεν έχουν δοθεί προκαταβολές και δεδουλευμένα ακόμα στους ξενοδόχους-1 στους 3 έχει συμβόλαιο(φωτό & βίντεο)

Με τον μεγάλο φόβο  να χαθούν δεδουλευμένα , υπόλοιπα και προκαταβολές ξενοδοχείων από ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια αλλά και μακροχρόνια συμβόλαια ζουν αυτές τις μέρες οι ξενοδόχοι της Κω αλλά και όλης της Ελλάδας , αφού φαίνεται ότι οι τράπεζες της Αγγλίας θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να επαναχρηματοδοτήσουν την Thomas Cook Αγγλίας ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει  ο οργανισμός περιορίζεται μόνο στην Αγγλία ή και σε όλη την Ευρώπη.  Αν το οικονομικό πρόβλημα έχει πάρει εκτάσεις , τότε οι αντιδράσεις θα είναι αλυσιδωτές για Γερμανία, Ολλανδία κ.α.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών πρακτόρων Κω, κ. Κώστας Τεχνίτης σε δηλώσεις του στην KOSVOICE αναφέρει πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες την επαναχρηματοδότηση ή όχι του οργανισμού έχει αναλάβει η εταιρεία Ernst & Young για λογαριασμό των τραπεζών , ώστε να φανεί αν πρέπει να εισπράξει ξανά δάνειο, το οποίο εάν δοθεί θα φτάσει το 1 δις αγγλικές λίρες! Μία δεύτερη περίπτωση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους της και αν αυτό είναι τελικά εφικτό.

1 στα 3 ξενοδοχεία στην Κω έχει υπογράψει συμβόλαια με την Thomas Cook  , ενώ ακόμα και αν σωθεί τα προβλήματα θα είναι μεγαλύτερα καθώς οι πελάτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους , οι ανταγωνιστές πιέζουν για να πάρουν μερίδιο στην αγορά, και σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα εσόδων. Το θετικό είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αναπτύσσονται  μικρότερες εταιρείες , καθώς δεν μπορεί να μονοπωλεί η TUI.

Τέλος τα αποτελέσματα χρήσης του 2011 δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί από την εταιρεία ενώ αναμένεται να εμφανιστεί πρόβλημα στο πτητικό και τουριστικό κομμάτι του οργανισμού.


1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 8 χρόνια none

    stilte enan anthrwpo pou na kserei kai 2 -3 pragmata epi tou thematos... na mporei na kanei mia swsti erwtisi...estw mia!

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.