Είκοσι δύο φιάλες οξυγόνου χρειάζεται καθημερινά το νοσοκομείο Καλύμνου

Στην αγορά γεννήτριας παραγωγής και αποθήκευσης οξυγόνου μεγάλης ισχύος, που θα δώσει τη δυνατότητα της αυτάρκειας στο Βουβάλειο νοσοκομείο Καλύμνου προχωρά η 2η ΔΥΠΕ, σύμφωνα με δήλωση στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου της Ευαγγελίας Μπιλήρη, μέλους του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

«Η κατάσταση με τη μη έγκαιρη προμήθεια φιαλών οξυγόνου τις οποίες χρειαζόμαστε και λόγω του θαλάμου υπερβαρικής που έχουμε, και φυσικά λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων μας δημιουργούσε φοβερή ένταση», επισήμανε η κα Μπιλήρη.
Μέχρι τελευταία στιγμή καταβάλλονταν προσπάθειες ώστε οι 160 φιάλες που είχαν σταλεί για γέμισμα στην Αθήνα να βρίσκονται αύριο στο νησί. Υποστήριξε ότι υπάρχει μία γεννήτρια στο Νοσοκομείο και παράλληλα έτρεχε διαγωνισμός παραγωγής φιαλών που κάλυπτε τις ανάγκες σε φυσιολογικές συνθήκες.

«Ποιος όμως, διερωτήθηκε, μπορούσε να προβλέψει τα αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα που εμφανίζει η Κάλυμνος τα τόσο ακραία, τα οποία δε ζει ούτε η Ρόδος ούτε η Κως, να χρειάζεται δηλαδή 22 φιάλες οξυγόνου την ημέρα σαν να ζούμε συνθήκες πολέμου».
Η κα Μπιλήρη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνδρομή των πολιτών που δίνουν συμπληρωματικά φορητές φιάλες.

 

Αυτή τη στιγμή στη κλινική Covid-19 νοσηλεύονται 12 ασθενείς, οι κλίνες που διατίθενται είναι 20 και θα αυξηθούν σε 30 μετά τη μετατροπή ενός χώρου σε θάλαμο, ακριβώς δίπλα από την υπάρχουσα κλινική.

«Ευχή μας είναι να μη φτάσουμε να χρειαστούν νοσηλεία περισσότεροι συμπατριώτες μας και κυρίως να τηρούνται τα μέτρα, γιατί οι Καλύμνιοι πάμε να καταρρίψουμε όλα τα ρεκόρ», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Μπιλήρη. Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκει;a της για τις εικόνες που εμφανίζουν ακόμα και σήμερα, κεντρικοί δρόμοι όπως χθες στο λιμάνι με το ολόγιομο φεγγάρι, με δεκάδες συμπολίτες της να κυκλοφορούν παρά τα μέτρα και χωρίς μάσκες, εικόνα που παρέπεμπε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε Αυγουστιάτικο βράδυ.

«Ας σκεφθεί ο καθένας και τις ευθύνες του απέναντι στον συνάνθρωπό του, γιατί οι αντοχές δεν είναι αστείρευτες και το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας έχει προ πολλού εξαντλήσει τα όριά του», κατέληξε.

 

Πηγή:rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.