Δείτε για Κω - Δύο υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Δαμιανός Αθανασίου

Δύο υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων θα απασχολήσουν αύριο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου.
Για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη κατακράτηση κατηγορείται ένας Σύρος μετανάστης, εις βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή της Κω μετά από μήνυση της συζύγου του τον Οκτώβριο του 2017.
Πιο συγκεκριμένα η σύζυγος του κατηγορούμενου ήρθε στη Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2017 με φουσκωτή βάρκα από την Τουρκία με σκοπό να μεταβεί στο Βέλγιο για να τον βρει και βρισκόταν από την 12η Σεπτεμβρίου 2017 στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω.
Το πρωί της 26ης Οκτωβρίου 2017 την επισκέφθηκε στο ΚΥΤ της Κω ο κατηγορούμενος που είχε έρθει από το Βέλγιο και αργότερα αποχώρησαν μαζί και πήγαν σε ξενοδοχείο στη Λάμπη της Κω, όπου διέμενε.
Το μεσημέρι κι ενώ βρίσκονταν στο δωμάτιο, η σύζυγός του άρχισε να καπνίζει και ο κατηγορούμενος εκνευρίστηκε από αυτή τη συμπεριφορά, της πήρε το τσιγάρο από το στόμα και της το έσβησε στο αριστερό χέρι, ενώ την έπιασε από το λαιμό και την έσφιξε δυνατά.
Το θύμα τού ζήτησε στη συνέχεια να πάνε μια βόλτα στο λιμάνι, έχοντας η ίδια σκοπό να πάει στο αστυνομικό τμήμα, όμως ο κατηγορούμενος το αντιλήφθηκε και μετά από μια σύντομη βόλτα την τράβηξε από το χέρι και την οδήγησε ξανά στο ξενοδοχείο, όπου την κλείδωσε στο δωμάτιο κι έφυγε. Επίσης της πήρε το κινητό της τηλέφωνο κι εκείνη άρχισε να καλεί σε βοήθεια, όμως γείτονες τής ζήτησαν να κάνει ησυχία για να μην έρθει η αστυνομία, λόγω του ό,τι δεν είχαν έγγραφα νόμιμης παραμονής.
Το βράδυ κι αφού στο μεταξύ είχε κοιμηθεί, ο κατηγορούμενος ήταν δίπλα της και μόλις αντιλήφθηκε ότι ξύπνησε, της έδεσε τα χέρια με ένα φουλάρι στο κρεβάτι, τη χτύπησε με γροθιά στον αριστερό ώμο και την τρύπησε με μία σύριγγα στο αριστερό της χέρι.
Στη συνέχεια τη βίασε, ενώ την επόμενη ημέρα της έφερε φαγητό και νερό, την κλείδωσε στο δωμάτιο κι έφυγε.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας επέστρεψε και στην παράκλησή της να επιστρέψει στο ΚΥΤ αυτός γέλασε και της είπε «θα επιστρέψεις μόνο την ημέρα της συνέντευξης», την ξανακλείδωσε κι έφυγε.
Περί ώρα 19.00 της ίδιας ημέρας ο κατηγορούμενος επέστρεψε ξανά με δύο φίλους του στο δωμάτιο και της είπε να ετοιμαστεί για σεξουαλική επαφή.
Αυτή αρνήθηκε κι είπε πως θα ειδοποιήσει την αστυνομία κι ο κατηγορούμενος της είπε ότι δε θα την πιστέψουν διότι η ίδια πάσχει από επιληψία και παίρνει φαρμακευτική αγωγή.
Τότε κι αφού αρνείτο, οι δύο άγνωστοι της ακινητοποίησαν τα χέρια και ο κατηγορούμενος της έδεσε με ‏ένα φουλάρι τα χέρια στο κρεβάτι και τη χτύπησε στο στόμα.
Εν συνεχεία της έσκισε τα ρούχα και τη βίασε προκαλώντας της αιμορραγία γεγονός που μόλις το αντιλήφθηκε, σταμάτησε και την έλυσε, ενώ οι δύο άγνωστοι είπαν ότι δε θα του δώσουν χρήματα γιατί δεν ολοκλήρωσαν και έφυγαν και οι τρεις από το δωμάτιο.
Τότε το θύμα αφού είδε ότι η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, έφυγε τρέχοντας και βρήκε ένα ταξί, μπήκε μέσα και ζήτησε να μεταβεί στο ΚΥΤ Κω, ωστόσο ο κατηγορούμενος που την είχε αντιληφθεί, πλησίασε και μπήκε στο ταξί και είπε στον οδηγό να σταματήσει.
Ο οδηγός τους κατέβασε και το θύμα άρχισε να τρέχει κι ο κατηγορούμενος την πρόλαβε και άρχισε να τη χτυπάει με κλωτσιές στο γόνατο.
‏Το θύμα ξέφυγε πάλι και σταμάτησε δεύτερο ταξί, στο οποίο μπήκαν ξανά και οι δύο και τους μετέφερε στο ΚΥΤ Κω, όπου το θύμα μπήκε τρέχοντας και ζήτησε από την αστυνομία να μην επιτρέψει την είσοδο στον κατηγορούμενο.
Την επόμενη ημέρα το πρωί η παθούσα ενημέρωσε τη διοικήτρια του ΚΥΤ και μια αστυνομικό και εν συνεχεία μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Κω για να δώσει κατάθεση.
Γυναικολόγος διαπίστωσε μώλωπες στα χέρια και στα πόδια, χωρίς κακώσεις στα έσω και έξω γεννητικά όργανα.
– Επιπλέον δικάζεται ένας 50χρονος Ολλανδός, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου και δη ενός αγοριού ηλικίας 14 ετών, που παραθέριζε με τους γονείς του στην Ιαλυσό.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, η έρευνα για την υπόθεση διενεργήθηκε από το ΑΤ Ιαλυσού μετά την υποβολή μηνύσεως από τον 50χρονο πατέρα του θύματος, την 9η Αυγούστου 2015.
Ο πατέρας του θύματος διέμενε σε ξενοδοχείο της Ιαλυσού από την 30ή Ιουλίου 2015 μαζί με την σύντροφό του και τον 14χρονο γιο τους.
Κατά την παραμονή τους στο νησί γνώρισαν στο ξενοδοχείο μια οικογένεια ομοεθνών τους και συγκεκριμένα τον κατηγορούμενο, τη σύζυγό του και τις δύο του κόρες.
Ο πατέρας του 14χρονου, μετέβη τα μεσάνυχτα της 8ης Αυγούστου 2015 μαζί του σε ένα νυχτερινό κέντρο κοντά στο ξενοδοχείο. Περί ώραν 01.00 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας έφυγε από το κέντρο και εμπιστεύθηκε τη φύλαξη του γιου του στον ομοεθνή συνομήλικο φίλο του.
Περί ώραν 03.30 το παιδί επέστρεψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας άρχισε να κλαίει και εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα του ότι ο 50χρονος φίλος τους είχε ασελγήσει σε βάρος του.
Το ανήλικο παιδί υποστήριξε ότι ο 50χρονος του ζήτησε να πάνε μια βόλτα στην παραλία και κάθισαν σε ξαπλώστρες, συζητώντας για διάφορα θέματα.
Εκεί, όπως είπε, του έπιασε το χέρι και τον εξανάγκασε να τον θωπεύσει στα γενετικά του όργανα, ενώ στη συνέχεια τον υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα.
Επέστρεψαν στη συνέχεια στο νυχτερινό κέντρο και λίγα λεπτά μετά έφυγαν διότι ο κατηγορούμενος ήταν μεθυσμένος.
Την επόμενη ημέρα, όπως κατέθεσε το ανήλικο παιδί, τον θώπευσε στα γενετικά του όργανα.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος, αρνήθηκε ότι ο πατέρας του παιδιού, του είχε εμπιστευτεί την φύλαξή του, ενώ ισχυρίστηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο 14χρονος ήταν μεθυσμένοι.
Ισχυρίστηκε ότι περί ώραν 02.00 τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου 2015 κι ενώ ο 14χρονος τρίκλιζε από το μεθύσι και δημιουργούσε προβλήματα με τους θαμώνες του κέντρου βγήκαν από το μπαρ και βρέθηκαν στην παραλία.
Ξάπλωσαν ανάσκελα σε μία ξαπλώστρα, που ήταν ανοιχτή στην παραλία και κοιτούσαν τ’ αστέρια. Ήταν όπως είπε, τόσο ζαλισμένος, που είχε διάθεση να κοιμηθεί και να κάνει εμετό. Ένιωσε κάτι να τον αγγίζει στα γεννητικά του όργανα και όπως ισχυρίστηκε, μπορεί να ήταν χέρι, πρόσωπο, πόδι ή ακόμη και παπούτσι. Δεν σήκωσε το κεφάλι να δει ούτε έδωσε σημασία γιατί ήταν σχεδόν λιπόθυμος.
Πέντε με δέκα λεπτά μετά ο 14χρονος, όπως υποστήριξε, τον σκούντησε για να φύγουν. Του πρότεινε να γυρίσουν στο νυχτερινό κέντρο για ένα τελευταίο ποτό. Ήπιαν από μία μπύρα και μετά έφυγαν για το ξενοδοχείο. Τον συνόδευσε μέχρι τον τρίτο όροφο, όπου ήταν το δωμάτιό του.
Εκεί τους άνοιξε η σύζυγός του και αφού τον χαιρέτησε, άρχισε να του φωνάζει πολύ έντονα γιατί άργησε και ήταν μεθυσμένος.
Η σύζυγός του πάνω στο θυμό της του έδωσε δύο πετσέτες και του είπε ότι δεν θα κοιμηθεί στο δωμάτιο αλλά στην πισίνα πράγμα που έκανε. Την επόμενη ημέρα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ανήλικο για να τον ρωτήσει τι είχε συμβεί και αν είχε συμβεί κάτι. Στις 17.00 της επόμενης ημέρας ο πατέρας του τον επισκέφθηκε και του είπε τι του διηγήθηκε ο γιος του.
Ο ίδιος αρνήθηκε ότι γνώριζε την ηλικία του και ισχυρίστηκε ότι πίστευε ότι ήταν μεγαλύτερος διότι κατανάλωνε αλκοόλ παρά την απαγόρευση που υφίσταται στην Ολλανδία.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Εύα Αρνιθενού και Στέλιος Αλεξανδρής. Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.