Α. Χαζησουλεϊμάν (Εστιατόρια Αλής): Δύσκολη σεζόν- Τα πάντα είναι μπερδεμένα…

 

 

Για το νέο τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης συνομιλήσαμε με τον κ. Αχμέτ Χατζησουλειμάν, από το εστιατόριο ΑΛΗΣ. Ο επιχειρηματίας μας εξήγησε τα μέχρι τώρα δεδομένα και πως θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια.

« Τα μέτρα συνεχώς αλλάζουν και φυσικά εμείς όπως θεωρώ και όλοι οι συνάδελφοι είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τηρώντας τις οδηγίες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα πάντα είναι μπερδεμένα. Δηλαδή γνωρίζουμε πότε ανοίγουν οι επιχειρήσεις αλλά δεν γνωρίζουμε πότε ξεκινά ο τουρισμός. Επίσης σε κάποια θέματα περιμένουμε διευκρινιστικές διότι οι οδηγίες δεν είναι ξεκάθαρες όπως στους κανόνες υγιεινής. Πάντως είμαστε αισιόδοξοι και θα τηρήσουμε όλα τα μέτρα».

Αποστάσεις τραπεζιών και χωρητικότητα

Σχετικά με τα επιτρεπόμενα τραπέζια και τον αριθμό πελατών ο κ. Χατζησουλεϊμάν δήλωσε: « Αναφορικά με τις αποστάσεις δεν είναι τόσο τρομακτικά και δύσκολα τα πράγματα. Όπως τα υπολογίζουμε η μείωση θα είναι στο 20%. Οπότε θα μπορούμε να αναταπεξέλθουμε. Επίσης αυξήθηκαν τα άτομα ανά τραπέζι από 4 άτομα στα 6. Μία επιπλέον αλλαγή είναι οι οικογένειες όπου ο αριθμός είναι 6 ενήλικες + ανήλικα τέκνα όσα είναι. Όλα αυτά είναι πολύ θετικά για την λειτουργία των εστιατορίων.»

Θέσεις εργασίας σε αβέβαιες εποχές

Κύριο μέλημα των επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν και να διατηρήσουν το υπάρχων προσωπικό. Εν αναμονή ανακοινώσεων για μέτρα στήριξης ο Κώος επαγγελματίας μας δήλωσε: « Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε όλους τους συνεργάτες μας. Είναι άνθρωποι που συνεργαζόμαστε χρόνια πολλά. Θα γίνουν τροποποιήσεις σίγουρα αλλά δεν θα γίνουν απολύσεις. Ίσως χρειαστεί να εφαρμόσουμε μειωμένο ωράριο άλλα θα δουλέψουν όλοι, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες δουλειάς. Ο στόχος μας φέτος είναι να συντηρηθούμε όχι να κερδίσουμε. Με προβληματίζει μόνο η εικόνα του σερβιτόρου με μάσκα και πως οι πελάτες θα το δεχτούν ψυχολογικά. Στο εστιατόριο πηγαίνεις για φαγητό για να απολαύσεις και να διασκεδάσεις. Ίσως η εικόνα με την μάσκα δεν δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Θα τα δουν όλα και οι υπεύθυνοι και εμείς θα εφαρμόσουμε τις οδηγίες».

Τέλος, ο Αχμέτ έστειλε ένα μήνυμα συμπαράστασης και δύναμης σε όλους. « Μετά από όσα περάσαμε στην Κω τα τελευταία χρόνια, να είστε σίγουροι ότι θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Ενωμένοι, αγαπημένοι θα βγούμε δυνατοί από αυτή τη νέα περιπέτεια. Υγεία σε όλο τον κόσμο και με το καλό να συναντηθούμε όλοι ξανά».

Πηγή:vimatisko.gr
 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.