Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει

Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει

της Ράνιας Μουμπουρή

Εκδόσεις Ψυχογιός

Εικονογράφηση: Φαίη Ρετηνιώτη

 

        Ο Σωτήρης ήταν ένα μικρό σκιουράκι του δάσους, που όμως δεν έμοιαζε καθόλου με τα υπόλοιπα σκιουράκια. Δεν του άρεσαν ούτε τα καρύδια, ούτε τα φουντούκια, ούτε τα κάστανα! Τι έτρωγε; Καραμέλες, πατατάκια, σοκολάτες και μπισκότα.

 

«Πώς να μεγαλώσει έτσι ένα σκιουράκι;», γκρίνιαζαν οι γονείς του, μα εκείνο δεν καταλάβαινε τίποτα. Δεν ήθελε ούτε καν να δοκιμάσει τους καρπούς του δάσους.

Μα μια μέρα που έκανε βόλτα στο δάσος, γνώρισε μια γέρικη καρυδιά που κόντευε να ξεραθεί  από την έλλειψη νερού. Ο Σωτήρης με προθυμία έτρεξε να ρίξει στις ρίζες της δροσερό νερό κι εκείνη για να τον ευχαριστήσει, τον φίλεψε τους πολύτιμους καρπούς της.

Τι να έκανε…ντράπηκε να αρνηθεί…άπλωσε το χέρι του και δοκίμασε… Να, όμως, που μια μεγάλη έκπληξη τον περίμενε!!! Δεν ήταν καθόλου άνοστο αυτό το περιβόητο καρύδι και δοκιμάζοντας λίγο ακόμα κι ακόμα λίγο, το έφαγε όλο!

Στη συνέχεια του δρόμου του, συνάντησε μια γριούλα που είχε χάσει τα γυαλιά της κι όταν ο Σωτήρης τα βρήκε και της τα επέστρεψε, εκείνη του ανταπόδωσε τη χάρη κερνώντας τον κάστανα ζεστά-ζεστά από το μαγκάλι της.

Ντράπηκε πάλι να αρνηθεί το μικρό σκιουράκι, αλλά δοκιμάζοντας ένα κάστανο διαπίστωσε πως ήταν πεντανόστιμο. Τόσο, που έφαγε κι άλλο ένα κι ακόμα ένα…

Στο τέλος του περιπάτου του, συνάντησε μια φουντουκιά λυπημένη επειδή κανείς δεν έτρωγε πια τα φουντούκια της. Τι να έκανε το καημένο…προσφέρθηκε να δοκιμάσει! Μα κάθε άλλο παρά αηδιαστικά ήταν αυτά τα κάστανα! Τι έχανε τόσο καιρό που αρνούνταν να τα φάει…

Επιστρέφοντας στο σπίτι του αργά το βράδυ, είχε γεμάτο το σακούλι του με τους θησαυρούς του δάσους, τους πεντανόστιμους καρπούς των δέντρων κι οι γονείς του δεν πίστευαν στα μάτια τους!!!

 

Ένα βιβλίο ό,τι πρέπει για τα κακόφαγα παιδιά και τους γονείς που έχουν κακόφαγα παιδιά. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, αφήνοντάς τους  ένα πολύτιμο δίδαγμα: Μην απορρίπτεις κάτι, χωρίς πρώτα να το έχεις δοκιμάσει.

 

Η συγγραφέας:

Η Ράνια Μπουμπουρή είναι επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας, με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Είναι λάτρης της παιδικής λογοτεχνίας, μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.