Ροζ μαλλιά

Ροζ μαλλιά

της Μαρία Ρουσάκη

Εικονογράφηση: Γιώργος Καρακάσογλου

Εκδ. Ψυχογιός

 

 

        Η Θάλεια ξεχώριζε από τη στιγμή που γεννήθηκε. Το κεφάλι ήταν γεμάτο ροζ μαλλάκια. Ήταν τόσο εντυπωσιακό μωρό, που κέντριζε την προσοχή όλων. Όσο μεγάλωνε, γινόταν ακόμα πιο όμορφη. Στο σπίτι της έκαναν όλα της τα χατίρια. Της αγόραζαν ό,τι ήθελε. Στο σχολείο, οι συμμαθητές της πίστευαν πως είναι νεράιδα! Ώσπου, η Θάλεια σταμάτησε να είναι χαρούμενη, επειδή άρχισε να τα βαριέται όλα. Ούτε το ποδήλατό της ήθελε πια, ούτε δώρα, ούτε βόλτες, ούτε τίποτα.

        «Βαριέμαι τα παιχνίδια μου, βαριέμαι το δωμάτιό μου!», δήλωσε στη μητέρα της κι εκείνη για πρώτη φορά δε χαιρόταν καθόλου με την κόρη της.

«Τότε, πρέπει να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου», της απάντησε, μα η Θάλεια δεν μπόρεσε να καταλάβει.

 

Έτσι, ξημέρωσε η επόμενη μέρα, η πιο θλιβερή μέρα στη ζωή του μικρού κοριτσιού, η μέρα που το ροζ στα μαλλιά της είχε ως εκ θαύματος εξαφανιστεί και τη θέση του είχε πάρει ένα φωτεινό καστανό!

Η Θάλεια ήταν απαρηγόρητη. Το πιο ενδιαφέρον πράγμα της ζωής της χάθηκε! Και τώρα; Τώρα τίποτα. Τώρα κανείς πια δεν ασχολείται μαζί της στο σχολείο, ούτε τη λένε «νεράιδα», ούτε της κάνουν όλα τα χατίρια.

Έβαλε τους γονείς της να της αγοράσουν ένα σωρό ροζ πράγματα, τσάντα, παιχνίδια, ποδήλατο…όμως το ροζ στα μαλλιά της πάλι έλειπε. Κι έτσι πέρναγαν οι μέρες…

Ώσπου σιγά-σιγά η Θάλεια άρχισε να παίζει ξανά σαν κανονικό παιδί, να διαβάζει, να ψάχνει, να ρωτά. Άρχισε να της αρέσει λίγο η μουσική, λίγο ο χορός, λίγο το τρέξιμο. Η ζωή της γέμισε με μουσικές, με εικόνες, με χαρές. Επιτέλους, δε βαριόταν πια και δεν της έλειπε το ροζ στα μαλλιά της.

Την επόμενη φορά που κοιτάχτηκε στον καθρέφτη, αντίκρισε ένα πανέμορφο κορίτσι με μαλλιά καστανά!

«Είμαι όμορφη!», σκέφτηκε. «Με αγαπώ!»

Και μπορεί το ροζ να μην ξαναγύρισε ποτέ στα μαλλιά της, μπήκε όμως για πάντα στη ζωή της!

 

        Όταν επικεντρώνεται κανείς στο δυνατό σημείο της εμφάνισής του, σε αυτό που θεωρεί πως τον καθιστά διαφορετικό και καλύτερο από όλους τους υπόλοιπους…όταν ξαφνικά το χάσει, τότε τι γίνεται; Μήπως πρέπει να το χάσει για να καταλάβει πού πραγματικά βρίσκεται το νόημα της ζωής και τι είναι αυτό που πραγματικά μας κάνει καλύτερους και πιο ευτυχισμένους ανθρώπους;

 

Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη όμως κατάγεται από την Αλαγονία, Καλαμάτας. Με σπουδές κοινωνιολογίας, δοκίμασε το χώρο της δημοσιογραφίας.  Όμως, ύστερα από την έκδοση του πρώτου της βιβλίου, "Η Μέλπω η Μοναδική", ο χώρος της παιδικής λογοτεχνίας την κέρδισε. Το 2002 ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου βράβευσε το πρώτο της βιβλίο «Η Μέλπω η Μοναδική» με το βραβείο Πηνελόπης Μαξίμου για προσχολικές και πρωτοσχολικές ηλικίες. «Η Μέλπω η Μοναδική» έχει μεταφραστεί στις Η.Π.Α., στη Κορέα και στη Ταϊβάν. Είναιυπεύθυνητηςοργάνωσης SCBWI Greece (Society of Children's Book Writers and Illustrators).  Zει στην Αθήνα και έχει τρία παιδιά. 

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 8 χρόνια maria

    makari na ta eixa

    Απάντησε
  2. πριν 7 χρόνια V. Varn

    paidiki logotexnia? hmmm..

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.