Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ρομπέν των δασών)

Ρομπέν των δασών

Συγγραφέας: Χαουαρντ Παϊλ

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφος: Σάντρα Σέρα

Εκδόσεις: Μίνωας

Στο δάσος του Σέργουντ, κοντά στο Νότιγχαμ της Αγγλίας ζούσε ο Ρομπέν των Δασών μαζί με τους συντρόφους του. Αγαπητός για τους «αδύναμους» που υπερασπιζόταν, μισητός και παράνομος για τη φρουρά του βασιλιά και το παλάτι. Εξαιρετικός τοξοβόλος, γενναίος και συνάμα γενναιόδωρος δεν δίσταζε να πετύχει οποιοδήποτε στόχο κι αν έβαζε, όσο δύσκολος κι αν ήταν.

Η μεγαλοψυχία του ήταν τόση που όταν κάποια στιγμή σε έναν αγώνα τοξοβολίας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του βασιλιά, κέρδισε με διαφορά όλους τους άλλους διαγωνιζόμενους, επέλεξε να μοιραστεί το χρηματικό έπαθλο με τους υπόλοιπους, αποδεικνύοντας έτσι για ακόμη μία φορά τη σημασία της φιλίας και της συντροφικότητας.

Δικαιολογημένα λοιπόν παραμένει στις καρδιές μας ως ένας από τους διασημότερους και πιο αγαπημένους ήρωες ιστοριών που έχουν γραφτεί για παιδιά.

Στην καλαίσθητη σειρά των εκδόσεων Μίνωας «Κλασικοί Θησαυροί» συναντάμε την ιστορία ενός θρύλου, ενός πολύ γνωστού γενναίου ήρωα. Ο Ρομπέν των δασών και η πασίγνωστη συμμορία του συνεχίζουν να γοητευουν μικρούς και μεγάλους μέσα από διασκεδαστικές περιπέτειες μα πάνω από όλα μέσα από την ζωντανή αφήγηση. Η ιστορία έχει αποδοθεί με εξαιρετικό τρόπο για τους μικρούς αναγνώστες και οι εικόνες εμπλουτίζουν με χρώμα αλλά και συναίσθημα την αφήγηση. Με αυτό τον τρόπο σημαντικές αξίες όπως αυτές της αλληλεγγύης, της γενναιοδωρίας και της αφοσίωσης σε έναν ανώτερο σκοπό συνεχίζουν να μεταδίδονται με την ίδια επιτυχία από το 1883 μέχρι σήμερα. Καπως έτσι αυτή η πετυχημένη διασκευή καταφέρνει να κάνει ότι κι ο Ρομπέν των Δασών, να «κλέψει» έναν κλασικό θησαυρό και να τον προσφέρει γενναιόδωρα καλύπτοντας τις ανάγκες των μικρών αναγνωστών του σήμερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.