Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ο Τραμ/ Ο μάγος Πότε Πότε και το χαμένο ποτέ)

Ο μάγος Πότε Πότε και το χαμένο ποτέ

Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη

Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ο σπουδαίος Μάγος Πότε Πότε, ένας Μάγος ξακουστός, με το Μι κεφαλαίο παρακαλώ, με τιμητικούς επαίνους, σπουδές και αριστεία, ιδρυτής της πράσινης μαγείας και συγγραφέας μπεστ σέλερ, κινδυνεύει να χάσει τις μαγικές του δυνάμεις! Αν είναι δυνατόν! Κι όμως όλοι τον άκουσαν καθαρά στην Άνω Κάτω Μαγούπολη να φταρνίζεται, κι έπειτα να ξύνεται με μια φαγούρα ανυπόφορη. Και τώρα τι κάνουμε; Χάπια; Σιρόπι; Βιταμίνες;

Τίποτα από όλα αυτά…

«Πρέπει να βρεις το δικό σου χαμένο ποτέ» του είπε ο γιατρός.

Όμως η αλήθεια είναι πως ένα χαμένο ποτέ δε βρίσκεται εύκολα στον δρόμο. Ένα μικρό κορίτσι με πορτοκαλοκόκκινα μαλλιά η Κοραλλία θα βρεθεί στον δρόμο του και ίσως τον βοηθήσει.

Άραγε πότε θα τα καταφέρει; Μην πεις ποτέ! Μην πεις ποτέ!

Όμορφο, διασκεδαστικό, πολύχρωμο και πρωτότυπο! Ένα παραμύθι που ξεχειλίζει από φαντασία… Με υπέροχες εικόνες μας μιλά για την οικολογία, τη φιλία, την αγάπη, τη θετική σκέψη, την αληθινή ευτυχία και όλα εκείνα τα απίθανα της ζωής που αν τα πιστέψεις αρκετά μπορούν να γίνουν πιθανά. Όπως ένα χαμένο ποτέ μπορεί να βρεθεί και να μεταμορφωθεί σε ένα χαριτωμένο πάντα.

Ο Τραμ

Συγγραφέας: Κώστας Μάγος

Εικονογράφος: Γιώργος Σγουρός

Εκδόσεις: Πατάκη

Ο Τραμ, ένας συμπαθητικός σκύλος βρίσκεται μια μέρα ξαφνικά στους δρόμους αδέσποτος όταν ο ιδιοκτήτης τους τον εγκαταλείπει. Φοβισμένος και μπερδεμένος στην αρχή κάνει δειλά- δειλά κάποιους φίλους που θα τον βοηθήσουν και θα του μάθουν τους βασικούς κανόνες επιβίωσης. Σύντομα θα έχει φαγητό, μια ήσυχη γωνιά για να κοιμάται και θα μπορεί να τριγυρνά στη μεγάλη πόλη και να διασχίζει τους δρόμους με ασφάλεια. Όμως τα μάτια του είναι ακόμα λυπημένα. Θα ήθελε πολύ να έχει ένα σπίτι.

Τριγυρνώντας στη μεγάλη πόλη θα βρεθεί μπροστά στο τραμ. Αυτή η τεράστια κάμπια θα τον απασχολήσει για καιρό. Όσο συχνάζει στο σταθμό κάνει ακόμα περισσότερους φίλους που τον νοιάζονται και τον αγαπούν. Και κάπως έτσι τα μάτια του πλημμύρισαν από χαρά!

Ένα πολύ όμορφο και γλυκό παραμύθι. Τρυφερό και τόσο αληθινό. Όπως και οι υπέροχες εικόνες του, συνδυάζει το πραγματικό με το φανταστικό και το αποτέλεσμα είναι πως καταφέρνει να μιλήσει για σημαντικά επίκαιρα ζητήματα όπως η μετανάστευση, η εγκατάλειψη, η ζωή στο δρόμο και άλλες δύσκολες καταστάσεις με αισιοδοξία και χαμόγελο. Μέσα από τη ματιά αυτού του χαριτωμένου σκύλου η γκρίζα αστική  καθημερινότητα αποκτά χρώμα κι ας λένε κάποιοι πως οι σκύλοι βλέπουν ασπρόμαυρα. Η  αγάπη που υπάρχει σε  ένα χάδι, σε μια γλυκιά κουβέντα, σε εκείνον που βλέπει με την καρδιά του και σε εκείνον που κάνει τραγούδι το όνομά σου μπορεί να γίνει ένα χρωματιστό σπιτάκι να ανοίξει την πόρτα και να σε φωλιάσει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.