Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ντάργουιν ο μισός)

Ντάργουιν ο μισός

Συγγραφέας:Στέφανος Παπαδόπουλος

Εικονογράφος:Λιάνα Δενεζάκη

Εκδόσεις:Παλμός

Ο νάνος Ντάργουιν, κάθε άλλο από ένας απλός νάνος ήταν. Αν και έφερε όλα τα χαρακτηριστικά ενός νάνου, ήταν δηλαδή εργατικός, γενναίος και πειθαρχημένος, διέφερε από κάθε νάνο της φυλής του και κάθε νάνο που έχει υπάρξει στην ιστορία των παραμυθιών. Ο Ντάργουιν ήταν πολύ κοντός. Και θα μου πείτε –με το δίκιο σας βεβαίως- «όλοι οι νάνοι είναι κοντοί, σιγά το νέο», όμως ο Ντάργουιν δεν ήταν απλά κοντός σαν νάνος, ήταν από τους νάνους ο πιο κοντός. Εξαιτίας του ύψους του οι υπόλοιποι νάνοι του είχαν κολλήσει το παρατσούκλι «ο μισός». Μισή μερίδα νάνος δηλαδή. Τα σχόλια και τα πειράγματα που δεχόταν δεν ήταν καλοπροαίρετα. Αυτό όμως δεν τον έκανε να αμφισβητήσει ούτε δευτερόλεπτο την αξία του και τη δύναμή του. Γιατί βλέπετε… η δύναμη και το πραγματικό μέγεθος του Ντάργουιν μισού, δεν βρισκόταν στο ύψος του, αλλά στον εξαιρετικό του χαρακτήρα και στην αγάπη της γιαγιάς του και των φίλων του.

Στις θαυμαστές του περιπέτειες οι δύο καλοί του φίλοι, ένας ρομαντικός βάρδος, ο Λένορμαν και ένα βροντόφωνο μα καλόκαρδο τρολ, ο Γκομπ θα τον συντοφεύσουν και δεν θα διστάσουν να τον υπερασπιστούν!

Ένα ξεχωριστό βιβλίο, όσο και οι ήρωές του και μια ευφάνταστη ιστορία γύρω από τη μοναδικότητα, τη φιλία και την αγάπη. Στις σελίδες του και κατά τη διάρκεια της αφήγησης οι ήρωες ξεδιπλώνονται στο πραγματικό τους μέγεθος και καθώς τους γνωρίζουμε καλύτερα μοιάζουν όλο και πιο οικείοι, όλο και πιο γνώριμοι. Είναι ήρωες που έχουν μάθει να αγωνίζονται με αυταπάρνηση στο όνομα της φιλίας. Γενναίοι και γενναιόδωροι, ήρωες που έχουν αντιμετωπιστεί πολλές φορές ως «μικροί», «ασήμαντοι» και «τέρατα» εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους, καταφέρνουν να κερδίσουν τελικά το σεβασμό και την εκτίμηση όλων μα πάνω από όλα καταφέρνουν να σκορπίσουν αγάπη ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, στις πιο δύσκολες και «άγονες» καρδιές και να τις κάνουν να ανθίσουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.