Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Μια σημαντική αποστολή / Το νησί και το αθάνατο νερό)

Μία σημαντική αποστολή

Συγγραφέας: Λάσκαρης Π. Ζαράρης

Εικονογράφος: Ηριδανός

Εκδόσεις: Ήρα

Για παιδιά 7-10 ετών

Ο Αριστείδης είναι ένας συμπαθητικός, κοκκινοτρίχης γάτος. Ζει ευτυχισμένος και ασφαλής στο σπίτι του κυρίου Μιχάλη, τρέφεται με διάφορες νοστιμιές της κυρίας Κατερίνας και απολαμβάνει τα χάδια και τα παιχνίδια των παιδιών, του μικρού Νίκου και της μικρής Χριστίνας. Ώσπου μια μέρα ο γάτος επιστρέφει στο σπίτι και το βρίσκει άδειο. Δεν έχει την παραμικρή ιδέα που μπορεί να εξαφανίστηκαν όλοι τους. Στην προσπάθεια του να ανακαλύψει τι πραγματικά έχει συμβεί θα ζητήσει βοήθεια από τα υπόλοιπα ζώα του χωριού. Εκείνα ομόφωνα αποφασίζουν να βοηθήσουν τον φίλο τους και οργανώνουν ένα μακρινό ταξίδι, μία σημαντική αποστολή! Θα τα καταφέρουν άραγε να φτάσουν στον προορισμό τους;

 Ένα πολύ όμορφο βιβλίο γεμάτο δράση, γνώση και συναίσθημα. Μας μεταφέρει στον κόσμο των ζώων και μέσα από το μακρινό ταξίδι των τετράποδων φίλων μας, μαθαίνουμε τη σημασία της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, το σεβασμό για τη ζωή και τη φύση. Η αγάπη, η αφοσίωση και η πίστη στην καλοσύνη μαζί με την «ανθρωπιά» εκφράζονται στο συγκεκριμένο βιβλίο από τους  συμπαθητικούς ήρωες, τα ζώα του χωριού και του δάσους. Ένα παραμύθι με ευαισθησία και  ισχυρό οικολογικό μήνυμα. Οι εικόνες είναι χαρούμενες και συμπληρώνουν ευχάριστα την υπέροχη αφήγηση του συγγραφέα.

Το νησί και το αθάνατο νερό

Συγγραφέας: Λάσκαρης Π. Ζαράρης

Εικονογράφος: Πηνελόπη Σαρρή

Εκδόσεις: Ήρα

Ένα εντεκάχρονο αγόρι, ο Πέτρος μαζί με τη γλυκιά γειτονοπούλα του την Ελένη χωρίς να το γνωρίζουν πρόκειται να ζήσουν μια πολύ δυνατή περιπέτεια. Τα δύο παιδιά αφού καταφέρουν να τρυπώσουν στη «μηχανούπολη», θα συναντήσουν τον «γέρο Τομ», ένα παλιό μαχητικό αεροπλάνο και με τη βοήθειά του, θα ταξιδέψουν μακριά μέχρι τον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, στο άγνωστο «Νησί της Ελπίδας».

Η θαυμαστή περιπέτειά τους συνεχίζεται όταν έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους του νησιού, του ιθαγενείς «Καμόα». Εκεί θα γνωρίσουν τον πολιτισμό τους και θα ζήσουν μαζί τους πρωτόγνωρες εμπειρίες. Θα έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με ζώα, φυτά, πετρώματα και ένα σωρό φυσικά φαινόμενα όπως το ηφαίστειο του νησιού. Με τη σειρά τους τα δύο παιδιά θα διδάξουν στους ιθαγενείς όσα χρήσιμα και σημαντικά έχουν μάθει απ’ το σχολείο τους. Θα μπορέσουν άραγε να καταφέρουν το ακατόρθωτο; Να ενώσουν το αποκομμένο νησί με τη χερσόνησο όπου κάποτε ήταν ένα;

Μια φανταστική περιπέτεια γεμάτη συγκινήσεις και πολύτιμα μαθήματα. Ένα γοητευτικό ταξίδι σε τόπους φανταστικούς που με τις πλούσιες περιγραφές και την εκπληκτική αφήγηση του συγγραφέα, ζωντανεύει και μας υποδέχεται. Η πίστη στον εαυτό, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η χαρά της εξερεύνησης, η μαγεία του αγνώστου, η συγκίνηση της κατάκτησης τίποτα δεν λείπει από αυτό το γεμάτο κρυμμένους «θησαυρούς»  βιβλίο  που σε κερδίζει από τις πρώτες κιόλας γραμμές.

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 5 χρόνια Λάσκαρης Ζαράρης

    Καλησπέρα Φωτεινή, σ' ευχαριστώ πολύ για τον σχολιασμό των βιβλίων μου!!!

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.