Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ιστορίες φιλαναγνωσίας)

 «Ιστορίες φιλαναγνωσίας»

 

Συγγραφείς: Μερκούριος Αυτζής, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση, Μάνος Κοντολέων, Εύη Κοντόρα, Νίκη Λεωνίδου, Κώστας Μάγος, Ράνια Μπουμπουρή, Ελένη Σβορώνου

Εικονογράφος: Κατερίνα Χαδουλού

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Από τη σειρά Βατόμουρο για παιδιά 7-8 ετών.

 

Ένα αίνιγμα… Ένας κρυμμένος θησαυρός που δεν ανήκει σε κανέναν. Μια ομάδα παιδιών που ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη και εποχές, γνωρίζουν ήρωες και ζουν τις περιπέτειές τους μέσα από ένα ανοιχτό βιβλίο. Μια ερώτηση που γεννάει αμέτρητες απαντήσεις και που σε γυρνάει σε αμέτρητες αναμνήσεις.

«Τι είναι φιλαναγνωσία;» Ήρωες βιβλίων που ξεπηδούν από τις σελίδες τους. Που συνομιλούν μαζί σου. Γίνονται φίλοι σου αγαπημένοι. Ένα βιβλίο που σε προσκαλεί να το επισκεφτείς όποτε θες. «Ποτέ δεν είναι αργά.» Ένα βιβλίο, το καλύτερο γιατρικό με γερές δόσεις αγάπης. Ένα βιβλίο που πίσω από τις καλογραμμένες σελίδες του κρύβει και μια δεύτερη ιστορία. Ένα μικρό κόκκινο τετράδιο που χωράει στη τσέπη από ένα παιδικό παλτό και γίνεται διαβατήριο για μαγικά ταξίδια.  Ένα βιβλίο που γίνεται γέφυρα και ενώνει τα ζώα του δάσους με τα ζώα της ζούγκλας. Μια κινητή βιβλιοθήκη που επισκέπτεται το χωριό και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να επισκεφτούν τόπους μακρινούς που ούτε καν είχαν ακούσει. Ένα βιβλίο που κρατά ζωντανή και δυναμώνει μια παιδική αγάπη. Το βιβλίο, ένας κρυμμένος θησαυρός ακριβώς κάτω από τη μύτη σου, παραμένει πάντα εκεί και περιμένει ανοιχτό να το ανακαλύψεις!

 

Μια πανέμορφη συλλογή παραμυθιών με πολύ όμορφες εικόνες. Εννιά καταπληκτικοί και αγαπημένοι Έλληνες συγγραφείς γράφουν ο καθένας τη δική του ιστορία με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τα ίδια τα βιβλία. Ευφάνταστες, συγκινητικές, τρυφερές, ταξιδιάρικες… Εννιά πανέμορφες ιστορίες σε ένα βιβλίο. Εννιά διαφορετικές ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι και μία. Ένα βιβλίο που μαθαίνει έμπρακτα στα παιδιά να αγαπούν τα βιβλία αφού όποιο παιδάκι το διαβάσει, σίγουρα θα το αγαπήσει!

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.