Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Η νεραϊδομπαλαρίνα χορεύει με τα αστέρια)

Η νεραϊδομπαλαρίνα χορεύει με τα αστέρια

Συγγραφέας: Άμελι Μπεν

Εικονογράφος: Μπετίνα Γκότσεν-Μπεκ

Εκδόσεις: Κέδρος

Η Λένα είναι έτοιμη, ντυμένη με την υπέροχη τούλινη φούστα της, τις ανοιχτόχρωμες πουεντ της δεμένες γύρω από τους αστραγάλους της, τη χορογραφία της παράστασης στο μυαλό της. Κοιτάει πίσω από την αυλαία του θεάτρου τους θεατές. Μια αναστάτωση την πλημμυρίζει. Ίσως αν έκανε μια τελευταία φορά πρόβα την πιρουέτα, να της έφευγε το άγχος. Κι ενώ η Λένα αρχίζει να κάνει στροφές γύρω από τον εαυτό της, μια λάμψη την κάνει να κλέισει τα μάτια της.

Όταν τα ξανανοίγει όμως δεν βρίσκεται πλέον στο θέατρο, στο κάστρο Σλότερσταϊν. Κοιτάζει σαστισμένη γύρω της προσπαθώντας να καταλάβει που βρίσκεται. Γιγάντια δέντρα, ένα παχύ βαθυπράσινο στρώμα από βρύα και μια μικρή νεράιδα να κλαίει… Πώς; Μια μικρή… τι; Νεράιδα; Μα υπάρχουν στ’ αλήθεια νεράιδες; Η Λένα πάντως αυτή τη στιγμή συνομιλεί με μία και είναι ζωντανή εκεί μπροστά της με σάρκα και φτερά! Όμως για ποιο λόγο βρέθηκε στη χώρα των νεράιδων; Σύντομα η Λένα ανακαλύπτει πως εκεί βρέθηκε με έναν ανώτερο σκοπό. Το μπαλέτο των άστρων κινδυνεύει να σβήσει για πάντα και μαζί με αυτό και κάθε αστέρι στον ουρανό. Το κακό ξωτικό Νοξ που έκανε μαγικά στην πρίμα μπαλαρίνα του μπαλέτου, το Αστεράκι, κρύβεται πίσω από ένα θάμνο και χαμογελά χαιρέκακα. Μόνο μια μαγική πιρουέτα τώρα μπορεί να σώσει τον Νεραιδόκοσμο… ποια όμως μπορεί να την κάνει; Μα φυσικά η Λένα!

Ένα φανταστικό βιβλίο της σειράς «Εγώ κι εσύ διαβάζουμε μαζί» που κάνει το διάβασμα διασκέδαση τόσο με τη συναρπαστική του ιστορία και τις πανέμορφες εικόνες του όσο και με τον τρόπο που είναι γραμμένο. Χωρισμένο σε μικρές και μεγαλύτερους παραγράφους για αρχάριους και εξασκημένους αναγνώστες, μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα από την ηλικία των 6 ετών και πάνω. Η εικονογράφηση και η ιστορία μας ταξιδεύουν σε ένα ονειρικό σκηνικό εκεί όπου τα πλάσματα της φαντασίας γίνονται φίλοι με τους ανθρώπους και μαζί συνεργάζονται ενάντια στις κακές, σκοτεινές δυνάμεις. Το μαγικό φίλτρο της επιτυχίας δεν χρειάζεται πολλά υλικά. Αγάπη στην καρδιά, φίλους για συντροφιά, τη δύναμη της θέλησης και μια μαγική στιγμή όπου όλα μπορούν να συμβούν! Καλή ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.