Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Η γελαστή γέφυρα, Το μυστικό της Ερασμίας και του Έραλντ)

Η γελαστή γέφυρα

Συγγραφέας: Ναντίνα Κυριαζή

Εικονογράφος: Νίκη Λεωνίδου

Εκδόσεις: βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ

Το βιβλίο περιέχει cd με αφήγηση και τραγούδια σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή

Κάποτε υπήρχε μια γέφυρα. Να ήταν άραγε δημιούργημα των Ανθρώπων ή των Ξωτικών; Κανένας δεν ήξερε. Για χρόνια αυτή η γέφυρα ένωνε τους δύο κόσμους. Μέχρι που μια κατάρα έπεσε πάνω της και την έκανε τη μόνη γελαστή γέφυρα στην ιστορία ξωτικών και ανθρώπων. Μια γελαστή γέφυρα… δεν ακούγεται και τόσο κακό! Ή κατάρα όμως δεν ήταν μόνο για εκείνη. Γρήγορα άρχισε να βασανίζει τους δύο κόσμους που έμοιαζαν πλέον πολύ μακρινοί. Γιατί όποιον προσπαθούσε να την περάσει και άγγιζε τα σχοινιά της, επειδή ξεκαρδίζονταν στα γέλια και τραντάζονταν ολόκληρη, τον έριχνε στο βαθύ ποτάμι και χανόταν άδικα στα θολά νερά του.

Η κατάρα έμοιαζε αδύνατο να λυθεί και τα χρόνια περνούσαν, οι εποχές άλλαζαν και η γέφυρα κρεμόταν μάταια εκεί πάνω από το βαθύ φαράγγι.

Ώσπου ένα χειμώνα ένα κορίτσι αγέλαστο, μαυροφορεμένο και ξυπόλητο στάθηκε στη μια της άκρη. Έμοιαζε πολύ δυστυχισμένο και η γέφυρα άκουσε με προσοχή την ιστορία της. Κι έπειτα έγινε το ακατόρθωτο… το αγέλαστο κορίτσι πέρασε τη γέφυρα που έμεινε κι εκείνη αγέλαστη και σταθερή για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια. Αν νομίζετε τώρα πως τα μάγια λύθηκαν και πως το παραμύθι μας τελειώνει εδώ γελιέστε… Γιατί η συνέχεια του παραμυθιού είναι ακόμα πιο συναρπαστική!

Ένα παραμύθι που ξεχειλίζει από φαντασία. Ο μύθος της Γελαστής Γέφυρας μοιάζει να έρχεται από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που οι γιαγιάδες μας από στόμα σε στόμα ταξίδευαν ιστορίες με νεράιδες, κατάρες και ξωτικά. Στην αφήγηση και στη μυθοπλασία θυμίζει πολύ τα παραδοσιακά, διαχρονικά παραμύθια που κάθε παραμυθάς αγαπά να συναντά και να μοιράζεται. Ένα πολύχρωμο, φωτεινό και χαρούμενο βιβλίο με πανέμορφες εικόνες και μουσικές που θα μαγέψουν κάθε αναγνώστη. Ένα βιβλίο που το διαβάζεις με όλες τις αισθήσεις και με τη λαχτάρα του μικρού παιδιού που διψά για περιπέτεια!

Το μυστικό της Ερασμίας και του Έραλντ

Συγγραφέας: Ελένη Αναστασοπούλου

Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη

Εκδόσεις: βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ

Το βιβλίο περιέχει cdμε αφήγηση και μουσική του Βόγγολη Τάσου και προτάσεις για παιχνίδια και παιδαγωγικές δραστηριότητες.

Δύο μικρά παιδιά, η Ερασμία και ο Έραλντ, μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα συναντιούνται στις όχθες μιας κρυστάλλινης λιμνούλας, δίπλα στα δροσερά νερά της πηγής. Ξαφνιασμένα μα και χαρούμενα γι αυτή την απρόσμενη συνάντηση ξεκινούν μια όμορφη και δυνατή φιλία. Κάθε μέρα η Ερασμία ανεβαίνει το ποτάμι ως την πηγή για να συναντήσει τον Έραλντ που την περιμένει όλο λαχτάρα να συνεχίσουν το παιχνίδι τους. Και οι μέρες κυλούν ευχάριστα σαν ποταμάκι ανάμεσα στη ζεστασιά του καλοκαιριού και της φιλίας και στα στολισμένα από χαμομήλι και όμορφες στιγμές λιβάδια. Όμως τίποτα δεν κρατάει για πάντα και μαζί με τις εποχές που αλλάζουν άλλαξαν  και οι μέρες και έγιναν δύσκολες… Ένας χρυσοκάνθαρος χαράζει αυθαίρετα μια γραμμή πληγώνοντας τη γη και τις καρδιές των μικρών παιδιών που τους απαγορεύεται να την περάσουν και να ξανασυναντηθούν.

Άραγε μπορεί μια γραμμή να χωρίσει τις καρδιές των ανθρώπων; Μπορεί να χαραχτεί πάνω στα νερά και να τα διαχωρίσει από την πηγή τους;

Μπορεί μια φιλία να γίνει πανοπλία για την ψυχή και να την προστατέψει από το άδικο και τις δυσκολίες;

Μία πολύ συγκινητική ιστορία για τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης.

Ένα όμορφο βιβλίο αφιερωμένο στα παιδιά όλου του κόσμου που τους μαθαίνει πώς να ξεπερνούν τα εμπόδια και τα αυθαίρετα όρια που πολλές φορές χωρίζουν τους ανθρώπους και πώς να είναι πάντα σε επαφή με την καρδιά και το συναίσθημά τους. Η χαρά και η γλύκα που μας προσφέρει ένας φίλος έχουν μαγικές ιδιότητες και λειτουργούν ευεργετικά σε κάθε άνθρωπο. Σε έναν κόσμο που τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και όλα συνεχώς κινούνται και αλλάζουν η φιλία είναι από τα λίγα πράγματα που μπορούν να μείνουν παντοτινά. Η εικονογράφηση  στο παραμύθι είναι σαν να ξεπήδησε από το όνειρο ενός παιδιού και δανείζομαι σε αυτό το σημείο μια εικόνα του βιβλίου για να πω πως μαζί με τη μουσική μοιάζουν με  τα λουλούδια που στεφανώνουν τη λίμνη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.