Οι καρυάτιδες μετράνε τα φεγγάρια

Οι καρυάτιδες μετράνε τα φεγγάρια

Ελένη Χατζούδη – Τούντα

Εκδ. Άγκυρα

 

Εικονογράφηση Σπύρος Γούσης

 

Όταν λείπει μία αδερφή, η οικογένεια ποτέ δεν είναι ολόκληρη. Έτσι έγινε και με τις Καρυάτιδες από τότε που κάποιοι έκλεψαν μία κι οι υπόλοιπες μάταια την περίμεναν να επιστρέψει μέσα στις δεκαετίες που περνούσαν.

Κάπου τότε, μετά την ελληνική επανάσταση του 1821, στην Ακρόπολη πήγε για φύλακας ένας χαρισματικός άνθρωπος, ο Ζήσης Σωτηρίου. Το όνομά του έμεινε ως τις μέρες μας γιατί ήταν ένας άνθρωπος που άφησε ιστορία για την αγάπη του στον πολιτισμό. Ήταν πολλά τα γράμματα που έστελνε στο εξωτερικό ζητώντας την επιστροφή των μαρμάρων στον τόπο που γεννήθηκαν κι ήταν πολλές οι φορές που έκλαψε επειδή δεν τα κατάφερε να κάνει κάτι.

Εκατό χρόνια μετά, μια γυναίκα που την έλεγαν «Μελίνα», ανέλαβε να συνεχίσει την προσπάθειά του…

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που διδάσκει στα παιδιά ένα σωρό πράγματα ιστορικά της πατρίδας μας, μα επίσης –μέσα από αληθινά πρόσωπα κι αληθινά περιστατικά– τους εμπνέει την αγάπη για την αφοσίωση των ανθρώπων σε ένα στόχο, ακόμη κι αν δεν καταφέρουν ποτέ να τον κάνουν πραγματικότητα.

 

Η Ελένη Χατζούδη-Τούντα γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργαζόμενη επί σειρά ετών στην Ακαδημία Αθηνών, στο Κέντρο Εκδόσεως Έργων Ελλήνων Συγγραφέων, η λογοτεχνία έγινε γι' αυτήν έκφραση ζωής. Από το 1987 συνεργάζεται με την εφημερίδα "Αυγή" και διάφορα εβδομαδιαία περιοδικά.

 

Ο Σπύρος Γούσης ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει εικονογραφήσει πάνω από ογδόντα βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά, για εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 8 χρόνια ΧΟΥΑΝΑ ΦΟΡΤΣΕΤΙ

    ΤΕΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΗΜΗΤΡΑ,ΑΛΙΚΗ,ΗΛΙΑΝΑ,ΓΙΩΤΑ,ΚΟΝΤΟΥΛΑ,ΑΝΝΑ,ΧΡΗΣΤΟ,ΔΗΜΗΤΡΗ,ΕΜΑΝΟΥΙΛ,ΙΑΚΟΒΕ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.