Ξεφυλλίζοντας: ( Τρέχα, πάπια, τρέχα/ Αμάντα/Το ηλιοφέγγαρο/ Πολίν/ Τα οικογενειακά των τεράτων 2/ Φυστίκιος ο Αιγινήτης )

«Τρέχα, πάπια, τρέχα!»

Συγγραφέας: Κώστας Μάγος

Εικονογράφος: Γιώργος Σγουρός

Εκδόσεις: Διάπλαση

«Μήπως είσαι εσύ ο καλύτερος δρομέας του δάσους; Πάρε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό τρεξίματος. Δήλωσε συμμετοχή τώρα!»

Με αυτή την ανακοίνωση καρφιτσωμένη στον κορμό της γέρικης βελανιδιάς ξεκινάει το παραμύθι μας.

Φυσικά έτρεξαν να δηλώσου συμμετοχή όλοι οι υποψήφιοι δρομείς.

Όταν λέω όλοι, όλοι!

Ο λαγός, ο σκαντζόχοιρος, ο σκίουρος, η αλεπού, η νυφίτσα, το κουνάβι, ο ασβός και πολλοί άλλοι.

Τα νέα δεν άργησαν να φτάσουν μέχρι τη γειτονική λίμνη εκεί όπου κολυμπούσε μια πάπια.

Μια πάπια, μα ποια πάπια;

Μια πάπια με πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της. Είναι σίγουρη πως εκείνη θα κερδίσει!

Άραγε θα βγει η πάπια νικήτρια στο διαγωνισμό; Με τον αρουραίο για προπονητή θα καταφέρει να προετοιμαστεί για τον αγώνα ή θα προσγειωθεί απότομα;

Ένα διασκεδαστικό παραμύθι για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου με θέμα την αυτογνωσία και τη διαφορετικότητα. Όμορφες εικόνες με έντονα χρώματα και ζωηροί διάλογοι ανάμεσα στα συμπαθητικά ζώα του δάσους που όλο και κάτι έχουν να μας μάθουν με τα παθήματα και τις συμπεριφορές τους. Ο συγγραφέας με πολύ έξυπνο τρόπο παρουσιάζει τους χαρακτήρες των ζώων και μας επισημαίνει τις αδυναμίες και τα ψεγάδια τους χωρίς αυτά να γίνονται αντιπαθητικά. Επίσης καταφέρνει με επιτυχία να ξεφύγει από στερεότυπα όπως «η πονηρή αλεπού» και με αυτό τον τρόπο περνάει ένα πολύ σημαντικό μάθημα. Όλοι έχουμε αδυναμίες και άσχημες συμπεριφορές μα δεν είμαστε μόνο αυτό. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μια συμπεριφορά ως πονηρή, άδικη, καλή ή κακή όμως ποτέ τον χαρακτήρα.

«Τα οικογενειακά των τεράτων»

Συγγραφέας: Ναννίνα Σακκά- Νικολακοπούλου

Εικονογράφος: Διατσέντα Παρίση

Εκδόσεις: Λιβάνη

Ο άνθρωπος των προϊστορικών χρόνων μέσα στην αδυναμία του να εξηγήσει τα φαινόμενα που τον τρομάζουν όπως βροντές, σεισμούς και κεραυνούς, πλάθει με τη φαντασία του τέρατα καταστροφικά και παντοδύναμα. Έτσι γεννιέται η μυθολογία σε κάθε λαό και ο άνθρωπος από αδύναμος γίνεται δυνατός και δημιουργεί πολιτισμό.

Στο υπέροχο και καλογραμμένο αυτό βιβλίο με την εξαιρετική εικονογράφηση θα συναντήσεις μυθικά τέρατα όπως η Λερναία Ύδρα, ο Τυφώνας, η Έχιδνα και άλλα και θα μάθεις πολλά γι αυτά και την ελληνική μυθολογία.

«Φιστίκιος ο Αιγινήτης»

Συγγραφέας: Μάνος Γαβράς

Εικονογράφος: Μαργαρίτα Ζεβελάκη

Εκδόσεις: Λιβάνη

Ο Φιστίκης είναι ένα μικρό παιδί με μεγάλα όνειρα και πολύ χιούμορ. Ονειρεύεται να μοιάσει του Ηρακλή, να τα βάλει με τέρατα, να κάνει την Αφροδίτη επιτέλους κορίτσι του, να αποδείξει πως μπορεί να κάνει σκόνη τον μπρατσαρά αδερφό της.

Μέσα από τις αστείες ιστορίες του μας μαθαίνει τη δύναμη της αισιοδοξίας έτσι όπως μόνο ένα παιδί μπορεί, να είναι αισιόδοξο και χαρούμενο ακόμα και όταν όλα του πάνε στραβά.

 Ένα βιβλίο ξεκαρδιστικό και τρυφερό τόσο το κείμενο όσο και οι εικόνες.  Είναι  πλούσιο σε αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και τη μυθολογία κι όμως τόσο σύγχρονο. Αξίζει να το διαβάσετε!

«Αμάντα, η πριγκίπισσα της Ανθοχώρας»

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μπρουντζάκη

Εικονογράφος: Μαιρηλία Φωτιάδου

Εκδόσεις: Χριστάκης

Στο παραμυθένιο βασίλειο της Ανθοχώρας η πριγκίπισσα Αμάντα είναι πολύ δυστυχισμένη. Όχι γιατί οι υπήκοοί της δουλεύουν σκληρά για να την ευχαριστήσουν χωρίς αποτέλεσμα και είναι όλοι τους σκυθρωποί και αγχωμένοι. Ούτε είναι δυστυχισμένη επειδή οι παράλογες απαιτήσεις της στεναχωρούν άλλα παιδιά και τους γονείς της. Είναι δυστυχισμένη γιατί ακόμα δεν έχει μάθει να νοιάζεται και να αγαπά κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό της. Ώσπου μια μέρα θα ξεκινήσει μόνη της ένα ταξίδι για την Ιερή χώρα. Εκεί θα ανακαλύψει τη δύναμη της αγάπης, της προσφοράς και της συγχώρεσης.

Ένα βιβλίο γεμάτο όμορφες εικόνες και όμορφα μηνύματα.

 «Το Ηλιοφέγγαρο»

Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη

Εικονογράφος: Αντώνης Ασπρομούργος

Εκδόσεις: Σαββάλας

Ένα καινούριο λουλούδι που ξεπετάχτηκε στη μέση του κήπου φέρνει αναστάτωση στα υπόλοιπα φυτά. Όλοι αναρωτιούνται τι περίεργο λουλούδι είναι αυτό και ποιο να είναι το όνομά του.

Ήταν το Ηλιολούλουδο, το αγαπημένο του Ήλιου, η συντροφιά του, ο καρδιακός του φίλος.

Ώσπου μια μέρα το Φεγγάρι ζήλεψε κι ήθελε να έχει κι αυτό ένα φίλο τόσο πιστό. Έτσι το Ηλιολούλουδο έγινε φίλος καλός και για τους δύο. Την ημέρα κρατούσε συντροφιά στον Ήλιο και τις νύχτες σεργιάνιζε παρέα με το Φεγγάρι. Το βάφτισαν Ηλιοφέγγαρο.

Κάπως έτσι περνούσαν οι μέρες δίχως μοναξιά…

Ένα βράδυ όμως το Ηλιοφέγγαρο άκουσε το κλάμα ενός αγοριού και έτσι καλό και πονόψυχο που ήταν δεν μπορούσε να μην το βοηθήσει.

Ακόμη και αν αυτό σήμαινε να θυσιαστεί.

Όμως όταν η φιλία και η αγάπη φωλιάσουν στην καρδιά όπως ο σπόρος στη γη, ένα καινούριο Ηλιοφέγγαρο θα γεννηθεί.

Σε αυτό το τόσο όμορφο βιβλίο μες τις υπέροχες εικόνες θα βρείτε επίσης πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες και προτάσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

«Πολίν»

Συγγραφέας: Έλενα  Χ. Στανιού

Εικονογράφος: Λίλα Καλογερή

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Στην όμορφη πόλη του Παρισιού η μικρή Πολίν περιμένει να συναντήσει για πρώτη φορά τα ξαδέλφια της που έρχονται να τους επισκεφτούν μαζί με τη θεία της από την Ελλάδα. Όμως τη χαρά της συνάντησης επισκιάζει η θλίψη. Η Πολίν εδώ και καιρό είναι βαθιά στεναχωρημένη. Από τότε που χώρισαν οι γονείς της έχει ένα βάρος. Νιώθει υπεύθυνη για τον χωρισμό και αισθάνεται πως δεν αξίζει την αγάπη τους αφού εκείνη είναι η αιτία της δυστυχίας τους.

Με τον εξάδελφό της τον Άρη αμέσως θα ταιριάξουν. Έτσι ξεκινάει μια πολύ όμορφη σχέση ανάμεσά τους, μια σχέση εμπιστοσύνης. Όταν η Πολίν ανοίξει τη καρδιά της στον Άρη εκείνος θα τρέξει να την υποστηρίξει. Άραγε θα τα καταφέρει; Θα είναι η Πολίν επιτέλους πραγματικά χαρούμενη και για πού είναι όλες αυτές οι βαλίτσες;

 Ένα βιβλίο γραμμένο και εικονογραφημένο με αγάπη και τρυφερότητα που θυμίζει στα παιδιά πως δεν φταίνε ποτέ για τίποτα!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.