Ξεφυλλίζοντας: Η αρπαγή της σιωπής

Ξεφυλλίζοντας: Η αρπαγή της σιωπής

Ιζαμπέλα Λιανέρη

Εκδ. Οίκος ΛΙΒΑΝΗ

Εικονογράφηση: Άννα Χιλετζάκη

 

        Οι άνθρωποι δεν άντεχαν τη σιωπή. Αντίθετα, τα στοιχεία της φύσης μπορούσαν να ζήσουν για πολύ καιρό στη σιωπή. Δεν αισθάνονταν μοναξιά όταν δε μιλούσαν.

Πολλές φορές, οι άνθρωποι προκειμένου να μη σωπάσουν ούτε ένα λεπτό, μιλούσαν για συνηθισμένα και χιλιοειπωμένα πράγματα, όπως για τον καιρό…ή για τα κατορθώματά τους…(ξανά και ξανά!).

        Έτσι, ενώ η Σιωπή ένιωθε ευπρόσδεκτη ανάμεσα στα στοιχεία της φύσης, έβλεπε πως στους ανθρώπους δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα. Τη χρησιμοποιούσαν μόνο όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Όταν πόναγε ο λαιμός τους και δεν μπορούσαν να μιλήσουν. Όταν κράταγαν μούτρα ο ένας στον άλλον. Όταν το έπαιζαν σνομπ και αφ’ υψηλού.

        Έτσι, η Φύση αποφάσισε να στερήσει τη Σιωπή από τις ζωές των ανθρώπων για τόσο, όσο θα χρειάζονταν για να καταλάβουν την αξία της! Και το πείραμα άρχισε…

Τα αποτελέσματά του, θα τα ανακαλύψετε διαβάζοντας το εξαιρετικό βιβλίο της Ιζαμπέλας Λιανέρη, τιμημένο με το Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ InterArtia 2011. Φιλοσοφικού περιεχομένου σκέψεις, απευθυνόμενες και σε παιδιά, μα και σε μεγάλους, δοσμένες παράλληλα με πικρές δόσεις πραγματικότητας.

       Αλήθεια, τι θα γινόταν αν εξαφανιζόταν η σιωπή από τη ζωή μας;

 

 

Η συγγραφέας:

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα μαθητικά μου χρόνια στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο μου έδωσαν τις πρώτες ευκαιρίες να γνωρίσω ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων. Η συνέχεια αυτής της πρώτης «γνωριμίας» συνέβη στο χώρο της λογοτεχνίας και της γλωσσολογίας, όπου με ταξίδεψαν οι σπουδές μου. Ωραίες και έντονες στιγμές μου έχει χαρίσει η ενασχόλησή μου με το πιάνο, το κλασικό τραγούδι και το χορό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξα μέλος του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής, Θεάτρου και Θεατρικού παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής», με βασικό εμψυχωτή το δάσκαλό μου, κύριο Λάκη Κουρετζή, στον οποίο οφείλω τη γέννηση αυτής της μικρής ιστορίας... Η «Σιωπή» μου γεννήθηκε ένα βράδυ, όταν ο δάσκαλός μου ζήτησε από την ομάδα να γράψει ένα κείμενο για τη σιωπή.

Η ιστορία της προσωπικής μου σιωπής (ρομαντική και ονειροπόλα φύση καθώς είμαι...) θέλησε εκείνο το βράδυ να βγει από το συρτάρι των αναμνήσεων μου και να ταξιδέψει στο σύμπαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.