Στοιχεία ΔΕΣΦΑ για την κατανάλωση φυσικού αερίου το 2022

Αυξητική τάση, οδηγούμενη από τις εξαγωγές αερίου, καταγράφηκε το 2022 στη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ. Ο Τερματικός Σταθμός LNG της Ρεβυθούσας (σημείο εισόδου Αγία Τριάδα) αποτέλεσε την κύρια πύλη εισόδου φυσικού αερίου της χώρας, ενώ το σημείο διασύνδεσης με τον αγωγό ΤΑΡ (σημείο εισόδου Νέα Μεσημβρία) συνέβαλλε επίσης σημαντικά στην εισροή φυσικού αερίου στο ΕΣΦΑ.

Ειδικότερα:

•             Αύξηση κατά 11,11% στη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου (συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών), με τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του ΕΣΜΦΑ σχεδόν να τετραπλασιάζονται (+288,68%) σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

•             Ο Τερματικός Σταθμός LNG της Ρεβυθούσας (σημείο εισόδου Αγ. Τριάδα) αποτέλεσε την κύρια πύλη εισόδου φυσικού αερίου στη χώρα για το 2022, καλύπτοντας το 44,2% του συνόλου των εισαγωγών, λαμβάνοντας για πρώτη φορά 78 φορτία από 10 χώρες. 

•             Οι εισαγωγές LNG από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 63,55%, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 50% του συνόλου των εισαγωγών LNG στη χώρα.

Ενημερωτικό Σημείωμα με τα στοιχεία για την κατανάλωση φυσικού αερίου το 2022, καθώς και το σχετικό infographic.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.