Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αγγλία - Αύξηση κρουσμάτων κατά 75% μέσα σε επτά ημέρες

Ο αριθμός των ατόμων με κορονοϊό στην Αγγλία αυξήθηκε κατά 75% σε επτά ημέρες - Τι εκτιμούν οι επιστήμονες

Ο αριθμός των ατόμων με κορονοϊό στην Αγγλία αυξήθηκε κατά 75% σε επτά ημέρες σε 86.000 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθώς το μέλος του SAGE, καθηγητής Neil Ferguson, προειδοποίησε ότι η ινδική παραλλαγή θα μπορούσε να εξαπλωθεί έως και δύο φορές πιο γρήγορα, αναφέρει η aMail Online.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εβδομαδιαίοι αριθμοί του Office for National Statistics δείχνουν ότι ο ιός ανακάμπτει στη Βρετανία μετά την άρση του lockdown. Ένας στους 640 ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα εκτιμάται ότι είχε τον ιό την εβδομάδα που έληξε στις 29 Μαΐου, σχεδόν διπλάσιος από τον 1.120 την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο συνολικός αριθμός ήταν 48.500.

Ο καθηγητής Neil Ferguson, προειδοποίησε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την παραλλαγή του ιού δεν ήταν θετικά "από κάθε άποψη". Είπε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος φαίνεται να είναι μεταξύ 30 και 100% πιο μολυσματικό από την προηγούμενη κυρίαρχη παραλλαγή του Kent και ότι "μια καλή εκτίμηση" θα ήταν το 60%. Η αρμόδιες υπηρεσίες της Αγγλίας για πρώτη φορά χθες, Πέμπτη, επιβεβαίωσαν ότι η νέα παραλλαγή ήταν κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντικαθιστώντας την παραλλαγή του Κεντ, με τις περιπτώσεις να διπλασιάζονται κάθε εννέα ημέρες. Οι καθημερινές λοιμώξεις της Βρετανίας αυξήθηκαν επίσης πάνω από 5.000 την Πέμπτη για πρώτη φορά από τότε που η χώρα βρισκόταν ακόμη σε Lockdown στα τέλη Μαρτίου, εν μέσω της εξάπλωσης του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού.

Ερωτηθείς για το αν τα νέα στοιχεία θέτουν σε κίνδυνο την "Ημέρα της Ελευθερίας" της 21ης ​​Ιουνίου, ο καθηγητής Ferguson είπε ότι τα δεδομένα "δείχνουν προς μια πιο αρνητική κατεύθυνση από ό, τι ήταν την προηγούμενη εβδομάδα".

Δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα BBC Radio 4's Today: "Δείχνει την κατεύθυνση του να είμαστε προσεκτικοί. Νομίζω ότι η εξισορρόπηση, σαφώς, της επιθυμίας των ανθρώπων - και υπάρχει σαφώς μια συσσωρευμένη επιθυμία να επανέλθει στο φυσιολογικό - ενάντια στον πιθανό κίνδυνο είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση".

1

Τα απαισιόδοξα μοντέλα για το καλοκαίρι

Τα απαισιόδοξα μοντέλα που δημοσίευσε η SAGE τον περασμένο μήνα διαπίστωσαν ότι μια παραλλαγή που είναι 50% ή περισσότερο μεταδοτική από το στέλεχος του Kent θα κατακλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οδηγώντας καθημερινά σε 10.000 έως 20.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία το καλοκαίρι.

Η επιτροπή εκτίμησε επίσης ότι θα υπάρξουν 1.000 θάνατοι την ημέρα τον Αύγουστο, εάν η παραλλαγή είναι 50% ή περισσότερο μεταδοτική.

Πηγή: Mail Online

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.