Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η Περιέργεια!!! (Το πρώτο μου εικονογραφημένο λεξικό Μαθηματικών)

Γράφει ο Μερκούριος Αυτζής

Αν δεχτούμε ότι κάθε φράση της φυσικής μας γλώσσας οφείλεται σε μια ιδέα, σε μια σκέψη και ότι η ιδέα αυτή μπορεί να κωδικοποιηθεί σε μια μαθηματική έννοια, τότε κατανοούμε πλήρως τη σπουδαιότητα των μαθηματικών στη ζωή του ανθρώπου από την τρυφερή ακόμα νηπιακή ηλικία. Το παιδί κατανοώντας βασικές μαθηματικές έννοιες προχωράει σε όλο και πιο σύνθετες και μάλιστα σε βαθμό που καταλαβαίνει τον εαυτό του, τη λειτουργία του μέσα στον κόσμο και εντέλει διαμορφώνει τη συνείδησή του.

Με αυτές τις σκέψεις αυτή τη φορά επιλέγουμε να παρουσιάσουμε το βιβλίο γνώσεων με τον τίτλο «Το πρώτο μου εικονογραφημένο λεξικό Μαθηματικών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Το πρώτο μου εικονογραφημένο λεξικό Μαθηματικών

Συγγραφέας: Κέρστιν Ρότζερς

Μετάφραση: Γιάννα Νιαχοπέτρου

Σχεδιασμός/ Εικονογράφηση: Κάρεν Τόμλινς

Εκδόσεις: Κέδρος, 2015

Ο τίτλος του βιβλίου χαρακτηριστικός και σαφής και οι λέξεις «πρώτο» και «εικονογραφημένο» καθορίζουν με σαφήνεια τον αποδέκτη του – αναγνώστη, στον οποίο απευθύνεται.

Επιπλέον στο οπισθόφυλλό του διαβάζουμε ότι το βιβλίο εισάγει με τρόπο υπεύθυνο, εύληπτο και ευχάριστο το μικρό αναγνώστη στις βασικές μαθηματικές έννοιες που θα συναντήσει στα πρώτα χρόνια του σχολείου. Μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί ως λεξικό, είτε και να διαβαστεί από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς το παιδί προχωράει σε όλο και πιο σύνθετες μαθηματικές έννοιες.

Ένα βιβλίο με:

Σαφείς ορισμούς για πάνω από 500 όρους και έννοιες, πλούσια έγχρωμη εικονογράφηση και κατανοητά παραδείγματα.

Ένα βιβλίο / εργαλείο ιδιαίτερα χρηστικό στα χέρια του μικρού παιδιού. Και το παιδί αναγνώστης ακολουθώντας τις σελίδες του μπορεί να κατανοήσει έννοιες μαθηματικές που σε άλλη περίπτωση θα του δημιουργούσαν άγχος.

Είναι γραμμένο σε β’ πρόσωπο, η εικονογράφησή του είναι πλούσια και πολύχρωμη, τα παραδείγματα εξηγούνται παραστατικά και γίνεται πολύ άμεσο καθώς απευθύνεται ευθέως στα παιδιά. Είναι ένα βιβλίο χαρούμενο, διασκεδαστικό και καθόλου βαρετό, αφού οι μαθηματικές έννοιες γίνονται παιχνίδι. Δίνει μάλιστα τη δυνατότητα στο παιδί να το ξεκινήσει μόνο του ή με την παρέα του γονιού ή του δασκάλου. Μπορεί ακόμα να το ξεφυλλίσει και να διαβάσει απευθείας το κεφάλαιο για την μαθηματική έννοια που το ενδιαφέρει.

Κατάλληλο για μαθητές του δημοτικού, αλλά και για τους γονείς και τους δασκάλους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.