Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η Περιέργεια!!! (Ταξίδια στη Μυθολογία)

Η νέα σειρά της Μαρίας Αγγελίδου, που περιλαμβάνει τέσσερα βιβλία, φέρει τον τίτλο «Ταξίδια στη Μυθολογία» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, μας μεταφέρει στο σαγηνευτικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Στον κόσμο των Θεών, των ημίθεων και των ηρώων. Στα δύο πρώτα βιβλία, με τους επιμέρους τίτλους «Η αρχή του κόσμου» και «Από τους Θεούς στους ανθρώπους», η συγγραφέας επιλέγει μερικούς απ’ τους πιο δημοφιλείς μύθους και τους παρουσιάζει με μια εξαιρετικά σύγχρονη γραφή, χωρίς περιττές πληροφορίες και περιγραφές.

Ταξίδια στη Μυθολογία

(Η αρχή του κόσμου & Από τους Θεούς στους ανθρώπους)

Κείμενα: Μαρία Αγγελίδου

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2016

Το πρώτο βιβλίο «Η αρχή του Κόσμου» πραγματεύεται τους μύθους του Κρόνου, του Άτλαντα, του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, του Προμηθέα, της Πανδώρας και του Πρωτέα.

Αντίστοιχα το δεύτερο βιβλίο «Από τους θεούς στους ανθρώπους» παρουσιάζει τις περιπέτειες της Αταλάντης, του Ασκληπιού, του Ερμή, του Δαίδαλου, της Ευρώπης και του Ηρακλή.

Και οι δυο επιλογές μοναδικές και ιδιαίτερες, αφού η πολυβραβευμένη συγγραφέας κατορθώνει να απαλλάξει τους παραπάνω μύθους από τις λεπτομερείς περιγραφές και τα περιττά που κουράζουν τα παιδιά και αναδεικνύει την ουσία των νοημάτων της κάθε ιστορίας. Με λόγο λιτό, εικόνες δυνατές και γλώσσα που ρέει διατηρεί την πλοκή των μύθων άριστη και την αγωνία των παιδιών αναγνωστών στα ύψη.

Τα κείμενα με την άρτια γραφή πλαισιώνονται από τις αδιαμφισβήτητα εξαιρετικές απεικονίσεις της Ίριδας Σαμαρτζή, η οποία με τις κυβιστικές της εικόνες προεκτείνει τα γεγονότα, αγκαλιάζει τους μύθους και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να πλάσουν και τα ίδια τις εξελισσόμενες σκηνές, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την κριτική τους σκέψη και να δημιουργήσουν.

Πρόκειται για δύο εξαιρετικά βιβλία που έρχονται αφενός να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς μικρής ηλικίας αναγνώστες και αφετέρου να διευκολύνουν το έργο των εκπαιδευτικών, ως χρηστική επιλογή, αλλά και τους γονείς που θέλουν να μυήσουν τα παιδιά τους στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, χωρίς να αλλοιώσουν την αξία της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.