Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Οι Φύλακες του Χρόνου)

Οι Φύλακες του Χρόνου, Άλεξ Σκάροου

Μτφρσ. Βούλα Αυγουστίνου

Εκδ. Μεταίχμιο

 

Είναι σπάνια τα βιβλία, για τα οποία μπορώ να πω με ενθουσιασμό: δεν το διάβασα, το έζησα! Κι ακόμα το ζω. Είμαι μέσα στις σελίδες του, βλέπω τη Μάντι και τη Σάλ, συμπαθώ πολύ τον Λίαμ, ανησυχώ γι’ αυτούς, ανυπομονώ να δω τι θα τους συμβεί παρακάτω….

Γιατί αυτό ακριβώς έπαθα με τους Φύλακες του Χρόνου, που ευτυχώς είναι σειρά και έτσι η σχέση μου μαζί τους δεν θα τελειώσει και τόσο γρήγορα. Κι αν αναρωτιέστε πώς και γιατί παρουσιάζω αυτό το βιβλίο, να σας το πω: είναι βιβλίο γνώσεων! Ή μάλλον: είναι ΚΑΙ βιβλίο γνώσεων, όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι όλα τα βιβλία γνώσεων. Δεν είναι λίγες οι ιστορικές γνώσεις, που περνούν μέσα από τις σελίδες του στον αναγνώστη. Πιο σημαντική, ωστόσο, είναι η νέα στάση απέναντι στην Ιστορία, που προτείνει ο συγγραφέας μ’ αυτό το φανταστικό κόσμο στον οποίο ξετυλίγει την πλοκή του.

 

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Ο Άλεξ Σκάροου έπαιζε κιθάρα σε ροκ συγκρότημα. Κατόπιν το γύρισε στη γραφιστική και ύστερα καταπιάστηκε με τη δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τελικά, μεγάλωσε κι έγινε συγγραφέας. Έτσι έγραψε πολλά πετυχημένα θρίλερ για ενηλίκους, καθώς και σενάρια, αλλά μόνο με τη λογοτεχνία για νέους ένιωσε να διασκεδάζει με την ψυχή του με πολλές από τις φανταστικές ιδέες που δούλευε όταν σχεδίαζε παιχνίδια. Ζει με την οικογένειά του στο Νόργουιτς. Αυτός είναι ο συγγραφέας μας.

Το βιβλίο τώρα:

Ο Λίαμ Ο’Κόνορ έπρεπε να πεθάνει στο ναυάγιο του Τιτανικού το 1912.

Η Μάντι Κάρτερ έπρεπε να πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010.

Η Σαλ Βίκραμ έπρεπε να πεθάνει σε πυρκαγιά το 2029.

Όμως λίγα δευτερόλεπτα προτού πεθάνουν, εμφανίστηκε κάποιος από το πουθενά και είπε: «Πιάσε το χέρι μου…».

Μα ο Λίαμ, η Μάντι και η Σαλ δε σώζονται έτσι απλά. Στρατολογούνται από μία μυστική υπηρεσία που κανείς δε γνωρίζει την ύπαρξή της, με έναν και μοναδικό σκοπό: να διορθώσουν τις ασυνέχειες της ιστορίας. Επειδή το ταξίδι στον χρόνο δεν είναι επιστημονική φαντασία, και υπάρχουν κι εκείνοι που πηγαίνουν πίσω στον χρόνο για να αλλάξουν το παρελθόν.

Γι’ αυτό υπάρχουν οι Φύλακες του Χρόνου: για να μας προστατεύουν. Για να μην αφήσουν το ταξίδι στον χρόνο να καταστρέψει τον κόσμο…

 

Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε θαυμάσια μετάφραση της Βούλας Αυγουστίνου, από την οποία περιμένουμε σύντομα και τον δεύτερο τόμο.

Για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση της συνολικής σειράς, μια εικόνα, μια δόση: υπάρχει και το αγγλικό site του βιβλίου.

http://www.time-riders.co.uk/

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 5 χρόνια Φανατικός αναγνώστης

    Μήπως ξέρει κανεις αν βγει και τέταρτο βιβλίο ;;; Τα εχω διαβάσει και τα τρία πάνω απο δυο φορές και μου αρέσουν πολυ!!!! Ελπιζω να βγει και τέταρτο γιατι αγωνιώ να μάθω τη θα συμβεί στη συνέχεια !!!!

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.