Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η Περιέργεια! (Μυστική Αποστολή, Το ξεχασμένο μήνυμα της Καλυδώνας )

Το βιβλίο της Μαρίας Δασκαλάκη «Μυστική Αποστολή, Το ξεχασμένο μήνυμα της Καλυδώνας» που θα σας παρουσιάσουμε κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και είναι το πέμπτο της ομώνυμης σειράς. Πρόκειται για μια ταξιδιωτική ιστορία– περιπέτεια και έχει σαν θέμα: «Ταξίδια στην Ελλάδα – Άγιος Νικόλαος Κρήτης».

Μυστική Αποστολή

Συγγραφέας: Μαρία Δασκαλάκη

Εκδόσεις: Μίνωας, 2015

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Όταν η Φράνση, η Μελίνα κι ο Αντρέας βρίσκουν ένα μπουκάλι που ξεβράστηκε στην ακροθαλασσιά της αρχαίας Ελούντας μετά από μια δυνατή καταιγίδα, ξεκινά για τα παιδιά μια περιπέτεια που ποτέ δεν περίμεναν ότι θα ζούσαν. Τι ανοίγει το κλειδί που είχε μέσα του το μπουκάλι και ποιοι έγραψαν το σημείωμα που το συνόδευε; Πόσο θα τους βοηθήσει ο σοφός παλαιοπώλης του Αγίου Νικολάου; Τι ρόλο θα παίξει σε όλα αυτά η ηλικιωμένη ζωγράφος που εκθέτει τα έργα της στη Σπιναλόγκα; Ή μήπως όλα αυτά θα σταθούν αφορμή για να ανακαλύψουν κάτι πολύ μεγαλύτερο;

Η περιπέτεια ξεκινάει όταν μετά από μια μεγάλη θαλασσοταραχή οι τρεις φίλοι βρίσκουν τυχαία μέσα σ’ ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι που ξέβρασε το κύμα ένα κλειδάκι κι ένα γράμμα φερμένο από τα παλιά. Και τα παιδιά στην προσπάθειά τους να επιλύσουν το γρίφο βρίσκονται αντιμέτωποι με χιλιάδες ερωτήματα και σκέψεις, βιώνουν απίθανες περιπέτειες και καταστάσεις και έτσι, αβίαστα, ο μικρός αναγνώστης (από +9 ετών) μεταφέρεται νοερά και μαθαίνει για τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Σπιναλόγκα, την Πλάκα, την αρχαία αλλά και σύγχρονη Ελούντα και ταυτόχρονα βιώνει και ο ίδιος τις αγωνίες των ηρώων, τις απογοητεύσεις και τις επιτυχίες τους και το διασκεδάζει.

Είναι ένα δροσερό βιβλίο με άρωμα καλοκαιριού, γεμάτο περιπέτεια και Ελλάδα που μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα και από παιδιά και από μεγάλους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.